lördag 3 maj 2014

You can do it, Gideonsberg...


Inför matchen så var jag som ni kunde läsa i mitt försnack lite avvaktande för jag ville inte ropa hej innan det kommits över någon bäck,men jag känner mig mycket nöjd med matchen mot Irsta. Om man ska överdriva bara lite så var det bara ett lag på planen och de bar ljusblå tröjor. Det såg mycket bättre ut framåt och det var inte bara Izabell Rydell utan det var Olivia Gustafsson, Rebecka Lindfors, Jonna Sjöberg och Lovisa Byman också. Jag tror att Gideonsbergs säsong har fått en bra start. Först Vattholma som var bra, men som var svaga framåt och sen Irsta som inte var bra. Tycker att Irsta var bättre med i matchen mot Enköping än i dagens match. Nu har de ljusblå spelat två matcher och fått lite mera rutin och de har vunnit två utan Elvira Gustafsson på plan och nu idag så var ju inte heller Jessica Leander med, så de har tagit sex poäng av sex möjliga så det gör att saker bara kan bli ännu bättre med dem på plan och de har bevisat att de kan göra det.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Hur hade Gideonsberg stuvat om sina trupper? Maria Rodriguez spelade back och det var ett bra drag att säkra hemåt medans Jessica är i Estland. Sen var det väldigt roligt att se Jonna Sjöberg på plan och på topp för det pratades mycket på Änglavallens läktare i Vattholma om att hon behövdes i anfallet för att skapa mera tyngd och det var den effekten det fick. Där vill vi se dig mycket Jonna!!!
Gideonsberg kom igång på en gång och det var bättre fart, spel, lugn och det var mycket mera spel framåt. Den första jag lade märke till var Olivia som var på och det syntes att Jonnas närvaro i anfallet var ett lyft för de ljusblå och jag vill näma Rebecka i samma andetag, men det första offensiva som skedde på plan var ett långskott från Irsta. Gideonsberg kom till ett bra anfall ganska tidigt där Amilia Högbacka och Rebecka var inblandade. Irsta drog på sig lite frisparkar mot under hela matchen och den första lades av Matilda Åhle´n men hon fick inte på något tryck och strax efter så lade Izabell en som gick strax över Irsta-målet.



Jonna var på och satte av framåt men Irstas målvakt var bra med och strax efter så fick hon på ett skott. Hon togs lite hårt och Gideonsberg fick en ny frispark som Izabell satte över mål men lite lägre än förra och det var en bra båge på den. Gideonsberg spelade verkligen bra. Izabell fick upp lite fart och avancerade och fick till ett bra skott. De flesta hörnorna var ljusblå men Irsta fick någon enstaka och en i början kunde ha resulterat i något mera men Linda Torse´ns skott gick en bra bit över mål. Izabell syntes jag på högerkanten och ville lite mer. Det uppstod en sjuornas kamp när Irstas Linda avancerade med henne neutraliserade Jonna utan något större problem. Tyckte Rebecka var stark när hon tog sig förbi Irstas försvar.

På tal om försvar så kände jag mig mycket nöjd med det ljusblå ditot. Rebecka kom på nytt till en offensiv räd men en Irsta-back kunde få undan bollen. Tyckte det var ett genidrag att spela Maria i det ljusblå försvaret för hon var mycket bra där och jag tycker även att de ljusblå hade ett bra passningsspel och att de kändes trygga bakåt. Irsta var inte så vassa framåt och det var inget för de ljusblå backarna att var rädda för och man såg hur de vågade spela sig ut någon situation där man nog hade agerat mer resolut om det hade varit ett bättre lag de mött. De ljusblå hade övertag och visade hade energi, men det sista saknades för att få till det farliga framför mål, men Izabell tände till och tog en boll och satte av framåt. Det är verkligen sånt som behövs för att det ska bli farligt.



Nu fick Gideonsberg en ny frispark som Moa Godesparr lade men den kunde Irstas målvakt lätt plocka. Rebecka hittade Izabell med en boll och hon visade upp alla sina konster när hon försökte snurra upp Irstas försvar och de konsterna är många. Ett fint anfall drogs upp när Ellenor Nogelius hittade Rebecka som i sin tur spelade fram Lovisa men Irsta lyckades att slå ifrån. Det var kul att se Olivia vara så på. Gideonsberg fick en ny hörna som inte var bra slagen men den letade sig ut till hörnläggaren igen som fick till ett bra inlägg där Lovisa var bra framme men målvakten var bra med. Det skapades en ny hörna när Rebecka avancerade men även den blev resultatlös. Matchen kändes inte ett dugg spännande för Gideonsberg hade spelet och det kändes som om Irsta inte hade en chans.

Jonna var på och hamnade i någon form av kamp om bollen med Irstas målvakt och så kom Izabell farande men målvakten kunde slå ut bollen. Izabell fortsatte att kämpa och letade fram ett skottläge som tog på en back. Gideonsberg fortsatte att dominera och Izabell var verkligen tänd när hon strax före halvtidsvila såg dribbla med Irstas backlinje.



Funderade i halvtid vad som behövdes för att det skulle bli ett ljusblå mål och det jag kom fram till att det behövdes mer fart för att fixa det där sista för spelet hade de och det var precis det som jag fick se i andra halvlek. Det första som hände var att Olivia satte av på högerkanten men bollen rann ut över kortlinjen, men hon var mycket bra Olivia för snart var hon i farten igen offensivt. Matilda syntes satsa mer offensivt och lade fram en snygg passning som nådde ända fram i straffområdet och hade bara en forward fått tag på den. Nu sågs Amilia visa offervilja och satsade i den allmänna ljusblå lyftningen och passade fram Jonna som kunde avancera. Amilia hade sen ett bra samarbete med Olivia som i sin tur spelade fram Jonna som kunde komma till inlägg från högerkanten och bollen nådde på nytt Amilia som kunde komma till skott. Den ljusblå offensiven kröntes med ett 1-0 mål i den 50:e minuten då Rebecka spelade fram Jonna som fri kunde placera in bollen.

Precis som i matchen mot Enköping så höjde sig Irsta efter baklängesmålet och de fick en frispark men Rebecka Nevala i målet kunde ta hand om bollen. Matchens första gula kort delades ut när Jonna avancerade och togs bryskt av en Irsta-spelare men frisparken som lades gick utanför. Matchen hade nu mera fart och energi än i första halvlek och Irsta hade fått upp mera fart och kom längre fram. Gideonsberg fortsatte att hota som när ett inspel nådde Jonna. Det var roligare att se matchen nu när Irsta bjöd på mera motstånd. Olivia väggspelade snyggt med Jonna i offensivt läge och strax efter så spelade Oliva Jonna vars inlägg kunde tas om hand av Irstas målvakt. Irsta var mera på och kämpade mera och spelet på plan var mera fartfyllt från båda håll.



Lovisa blev fälld bara en liten bit utanför straffområdet och det uppstod ett bra frisparksläge där Maria fick till ett hårt skott som Irstas målvakt kunde ta hand om. Det var ett snabbare passningsspel från ljusblå sida men Irsta hade en bra chans till kvittering då en av deras spelar kom fri med Rebecka i målet men hon gjorde en strålande insats och det blev hörna. Det syntes att Irsta var mer på och de skapade på en gång en ny hörna men skottet som följde på denna tog på en täckande back innan jag tror det var Moa som kunde rensa undan. Izabell spelade fram Olivia som kom fri med Irstas målvakt men hon hann slå undan bollen. Nu blev Olivia fälld och Gideonsberg fick en ny frispark. Gideonsberg var verkligen på och det var väl det som gav utslag i antalet frisparkar de fick med sig..

Irsta lyftning avtog lite och de ljusblå kunde ta över spelet igen men samtidigt med bara en 1-0 ledning så känns det inte så säkert för ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli ett mål. Det muttrades om straff på läktaren när Lovisa efter att ha satt fart in i straffområdet men det hade inte varit något oschyst. Nu kom Irsta till en attack men Malin Sundström kunde fint täcka undan. Nu lyckades Lovisa ta sig förbi i straffområdet men tyvärr så fick hon inte till skottet från sin position nära Irstas mål. Strax efter så spelade hon fram Amilia som försökte trycka sig igenom Irstas försvar. Malin och Matilda visade upp ett fint samarbete i försvarslinje och det känns tryggt att ha dem där bak..



Tempot hade nu höjts lite och jag blev lite imponerad av Amilia när hon snyggt drog undan bollen för en Irstasspelare. Gideonsberg spelade mycket bra men Irsta kom till ett snabbt anfall men det hade hunnits att springas offside. Irsta hade lyft sig lite igen och kom till ett bra anfall som slutade i ett skott så de ljusblå kunde inte riktigt andas ut. De kom högre upp i andra med sina anfall och var mera på. Nu fick Gideonsberg en hörna som de lyckades att skapa lite tryck efter. Izabell kom på nytt i dribblingstagen och lyckade jobba fram ett skottläge men skottet fick över. Det kändes som om man inte riktigt kunde andas ut för med en enmålsledning så behövs det inte så mycket för att man ska tappa två poäng. Nu fick Irsta en frispark men Izabell kunde rensa undan och Rebecka i målet var bra med när Irsta blev farliga. Framåt syntes Lovisa jaga boll för får man tag på bollen högt upp så får man mindre att göra i försvaret. Det syntes att de var så hon tänkte.

Gideonsberg hade ett bra tempo och ett bra passningsspel och var bra på ända in i kaklet för de var rädda om sina tre poäng. Irsta försökte men Rebecka i målet var bra med. Moa kämpade på bra men gjorde sig illa och fick hjälpas av plan stödd av en tränare och en medspelare. Maria gjorde ett mycket bra jobb för att hålla undan Irsta de sista minuterna. En boll sökte sig fram mot Jonna men Irstas målvakt hann före. Ja, Irsta hade verkligen höjt sig och de kom till ett inspel som Maria kunde rensa undan och Irsta fortsatte att jobba och fick till ett skott utifrån. Ja, det var bara att satsa som Lovisa gjorde när hon satte av framåt och innan domaren blåste av matchen  så hade Izabell sökt Jonna med en boll men Irstas målvakt hade hunnit före..



Undrar i mitt stilla sinne om vad som kan hända om Irsta kunde höja sig innan de kom i 1-0 underläge. Har sett dem hamna i detta läge mot både Enköping och idag och de har mera att ge än att inte ha ett fungerande spel...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar