fredag 23 maj 2014

Fågel, fisk eller mitt i mellan...

Det var roligt att se Gideonsberg i lördags förra veckan då de spelade bra och det gjordes två snygga mål där den individuella prestationen var avgörande. Två mål det är lika många som under de tre första matcherna och jag hoppas på att det är en islossning vi ser. Från trevande steg mot Vattholma på jungfrulig division två mark, till att dominera mot Irsta och målet som kom då de höjde tempot. Kan inte säga så mycket om matchen borta mot Ornäs men den hade många chanser i andra men bollen ville inte in, men det ville den i derbyt mot VIK. Undra i mitt stilla sinne hur det ser ut framåt idag. Hur har det gått för Elin Christensson och Jonna Sjöberg som fick utgå i ett vardera derby med skada och är Evelina Davidsson redo för spel? Ja, det vore spännande att se henne...

Östervåla då? Ett lag som jag har mycket respekt för, men lag som man ha respekt för kan ju spela en dålig match, se bara på VIK:s inledning i lördags men det är inget att räkna men så det gäller för de ljusblå att vara på tå från början för ett tidigt baklängesmål kan ställa allt på huvudet, men jag känner mig lugn för vi har ett bra försvar. Det ska bli verkligen intressant att se den här matchen.
I första matchen så slog Östervåla ett Arboga som inte var redo med 4-0. Det var ungefär som när man var liten och tävlade i något och så sa man "jag var inte redo" om man nu förlorade och kanske var man inte redo, men man får ju inga andra chanser i fotboll för då gäller det att vara redo.
I andra så förlorade de med 1-0 borta mot Gagnef efter ett mål i den 47:e minuten för att sen på hemmaplan var de på vinnarspåret igen med en 2-1 vinst mot Frövi där de satte hög press och skapade chanser men fick inte utdelning för i den 45:e minuten efter ett skott strax utanför straffområdet. Frövi kan kvittera mot slutet av matchen då de får tag på en andraboll men innan domaren blåser av så hinner Östervåla bärga tre poäng efter en rörig situation i Frövis straffområde.
Mot Enköping borta så var Östervåla det effektivare laget och bättre i den sista tredjedelen vilket gjorde att de kunde ta ledningen redan i den 20:e minuten, men sen dröjer det 60 minuter tills nästa som kommer av att en passning snett inåt bakåt. Enköping kan reducera med fem minuter kvar.
Ja, vad kan vi förvänta oss nu idag? Hög press som mot Frövi? Antar att Gideonsbergs backlinje kommer att få jobba, men efter matchen mot VIK så har de visat var de går för...
Den nedre bilden är från Östervålas hemsida...