lördag 31 maj 2014

Gideonsberg var inte ens hotade..


Under stora delar av matchen så var jag inte där, men jo jag var där och såg matchen och skrev referat men samtidigt så var jag någon annan stans med funderingar som, kommer Gideonsberg att kunna vinna serien och då måste de lägga Ornäs bakom sig, hur kommer de att klara sig om de skulle gå upp i division ett och när kommer BK30 börja rycka i Izabell Rydell. Ja, i de tankarna var jag under delar av andra halvlek. Gagnef då? Ja, de var bra men Gideonsberg var bättre och den bild jag hade målat upp av dalalaget var lite överdriven men de var bra men som jag sa Gideonsberg var bättre...
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Gideonsberg drog igång med fart men det kändes att de var lite försiktiga så spelet togs inte tags i. Det var tätt på plan då Gagnef låg tätt inpå de ljusblå spelarna. Det ljusblå passningsspelet var inte det bästa och det första offensiva som hände på plan var ett långskott från Gagnef som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om. Men det dröjde inte länge för än de ljusblå började att tagga till och det blev match. Ellenor Nogelius styrde upp ett anfall där bollen sökte sig till Evelina Davidsson. De var nu bra med i matchen men upp till de sista 25% av planen nådde de inte. Matchen kändes inte farlig åt något håll och det jag insåg att det behövdes var att Elvira Gustafsson skulle styra upp de ljusblå spelet.



Gagnef kom till en snabb attack med Ellenor och Jessica Leander kunde styra upp det hela. Tyckte inte Gideonsberg fick igång sitt anfallsspel och det ville inte riktigt lossna medans Gagnef fick till ett skott utifrån. Spelet var förlagt på den ljusblå planhalvan men då kunde Elvira snabbt spela Maria Rodriguez som snabbt lade fram bollen till Izabell som kunde springa sig fri i den 11:e minuten och slå in 1-0 till de ljusblå. Gagnef var lite tuffa ibland mot de ljusblå spelarna, var mera på och kom nu längre upp i banan. Ellenor hittade fram till Rebecka Lindfors med en stickare men hennes skott gick över. Izabell slet och det syntes verkligen att Elvira är en nyckelspelare i det ljusblå spelet. Ja, hon är verkligen bra när hon tar tag i spelet...

De ljusblå hade nu ett bra passningsspel och Maria hittade fram till  Rebecka som sköt i ribban. De ljusblå kom nu högre upp och styrde spelet och när Gagnef försökte att anfalla så tog det stopp men så lossnade de mera för dem och de fick iväg ett dåligt skott lite utifrån och strax efter ett också inte så vasst som tog i burgaveln. Maria spelade Elvira som lade den ut mot Rebecka som fick springa men kom inte ifatt men istället så var det Gagnef som i nästa anfall kunde komma till ett inlägg från vänsterkanten som fick de ljusblå delen på läktaren att dra efter andan, men ingen dalaspelare fick tag på bollen. De ljusblå gick på ny attack och Maria spelade Elvira som sökte Izabell som i alla fall kunde jobba fram ett inkast. Backlinjen var involverad i anfallsspelet och Malin Sundström styrde upp ett anfall och sen var det Ellenor som drog igång med att passa Maria som spelade fram Elvira som var mycket bra.



Jessica lyckades att tappa boll och Gagnef kunde ge sig av framåt men skottet de fick till hade dålig riktning. Elvira fortsatte att imponera och hon passade fram Izabell som kom till skott. Evelina drog en back, kom till skott och det kändes verkligen som de ljusblå hade koll på matchen. Elvira spelade fram Olivia Gustafsson som jagade ner till hörflaggan och kämpade väldiga med sin back. Spelet var nu förlagt på Gagnefs planhalva och de kunde ha blivit farligt när Rebecka kunde ta en boll från en ur dalalaget och ge sig av mot deras mål men skottet kunde målvakten ta hand om.Tyckte nog att Gideonsberg försvar var lite för nonchalanta i en situation som följde och genast var Gagnef på, högg, var mer offensiva och det kunde ha blivit riktigt farligt

Ellenor spelade fram Evelina som gav sig på Gagnef backlinje men fick dra det korta strået men snart var det ljusblå anfall igen när Olivia verkligen kämpade med sin back på högerkanten. Spelet var fortsatt förlagt på Gagnefs planhalva men så kunde de gå till attack men Gideonsberg kunde rensa undan och ett tag så var de mera på. Gideonsberg jobbade bra och Evelina försökte slita sig till ett skottläge men skottet tog på en back.. Gagnef var inte helt ofarliga utan fick till ett vasst inlägg. Evelina spelade fram Izabell som gav sig av mot Gagnef mål men deras backar kunde hindra hennes framfart. Nu fick Gagnef ett bra läge när de slog en långboll och vann ett motlägg och genast så uppstod det en farlig situation men Rebecka var bra ute och avvärjde.



Tyckte matchen var riktigt spännande och de ljusblå var så på att Gagnef inte hade någon annan möjlighet än att slå undan.Izabell vände spelet snyggt genom att spela ut till Ellenor som snabbt kunde avancera på vänsterkanten och komma till inlägg som så när Olivia kunde få tag på vid den bortre stolpen. Maria var näste av lägga ett inlägg och det mot Izabell men Gagnef kunde rensa undan för att sen ge sig av framåt. Mot slutet av första halvlek så spelade Maria Izabell som sökte Olivia men Gagnefs målvakt kunde avvärja och innan domaren blåste till halvtidsvila så spelade Elvira fram Izabell som riktigt var på...

Innan andra halvlek drog igång så tänkte jag på Gagnef statistik och ur de enligt den skulle göra mål inom nio minuter och jag bävade lite. Dala laget drog igång andra halvlek med att vara på men Gideonsberg fick igång ett snabbt passningsspel som liksom tog udden av det hela och där Izabell och Maria hittade varandra bra. Gagnef kom till en snabb attack på vänterkanten men Jessica kunde fint reda ut det hela. Ellenor som spelade sin bästa fotboll i år spelade snabbt fram Izabell som kunde komma till skott som Gagnefs målvakt verkligen fick sträcka ut sig på för att kunna tippa till en hörna som Jessica kunde leverera ett inlägg på. Nu spelade Elvira fram Izabell men Gagnefs back lyckades avvärja det hela till en hörna.



Gideonsberg var verkligen på och alla backarna var offensiva under matchen och nu var det Malins tur att vara offensiv. Gideonsberg tog verkligen tag i bollen och hade ett bra passningsspel men Gagnef kunde komma till attack på högerkanten och komma till ett inspel. Matilda spelade fram Olivia som lade ett inspel som en Gagnef-back kunde få undan. Nu spelade den ljusblå backlinjen men lite för små marginaler för att det riktigt skulle kännas tryggt och det höll på att bli lite farligt när Maria spelade Jessica. Gagnef slog en djupledsboll men där var Malin bra med och snart var de på krigsstigen igen och avancerade och kunde komma till ett högt inlägg men skottet som följde tog på en ljusblå back.

Nu var det dags för ljusblå anfall och Izabell sökte Olivia men så tog Gagnef tag i det hela igen men Matilda kunde reda ut det anfallet men strax efter kunde de komma till inlägg som de ljusblå kunde slå undan. De fortsatte att vara på offensivt och kom till en attack på vänsterkanten men nu var det Jessicas tur att reda ut det hela och hon kunde slå undan. De hade skapat lite press men så kunde Gideonsberg flytta upp och komma till anfall Izabell sökte Olivia med en boll ut på kanten. Ja, jag började längta efter att de ljusblå skulle få igång sitt anfallsspel igen. Gagnef avancerade snabbt och det fick en frispark ca 25 meter från mål och allt jag läst om Gagnef rullade som en film för mina ögon och man bara väntade på en kvittering men den kunde Rebecka ta hand om.



Gideonsberg igång ett snabbare passningsspel och Matilda levererade en djupledsboll framåt. Gagnef försökte skapa något efter ett hög boll framåt men vem var inte där och kunde reda ut det om inte Ellenor. Vilken lättnade det var när Izabell fint framspelad kunde lyfta bollen över Gagnefs målvakt som var en bit ut i straffområdet till 2-0 och det var verkligen skönt att få lite marginaler. Efter de målet så började Gideonsberg att spela anfallsfotboll och Matilda hittade Evelina som kunde komma till ett inlägg som Gagnefs målvakt kunde ta hand om. Passningsspelet fungerade och Izabell spelade snabbt fram mot Evelina men en Gagnef-back kunde avvärja. Matilda var nu offensiv och tog sig runt sin back på högerkanten och fick till ett bra inlägg som nådde Elvira men det blev inget mer av detta.

Det var nu Evelinas tur att vara i farten men hennes skott tog i ribbans underkant och studsade aldrig in och strax efter så snodde hon en boll och spelade fram Izabell. Ja, Evelina var verkligen offensiv och snabb framåt. På tal om snabbt så var det detta som det ljusblå passningsspelet nu var och Maria spelade fram Moa Godesparr som körde fast i Gagnefs backlinje. Gagnef lade en fin djupledsboll och det kunde ha blivit farligt men Malin var bra med tillbaka. Nu var det Jessica som ville spela offensivt och gav sig av långt upp i plan och avancerade på till dess hon körde fast i Gagnefs försvar. En Izabell sökte Elvira med en djupledsboll men skottet hon fick till kunde Gagnefs målvakt hantera.



Evelina spelade ut till Elvira på högerkanten och hon försökte trixa med sin back utan att lyckas Rebecka fick nu fram bollen till en medspelare och det blev riktigt vasst och snart var det dax igen när Elvira fick till ett inlägg men tyvärr så var det ingen där i den delen av straffområdet. Moa som bytts in var nu varm i kläderna och syntes hetare på sin kant och det kände som om Gideonsberg kontrollerade matchen. Elvira vann boll och Izabell var bra på att hålla boll. Det syntes att Elviras pappa riktigt njöt av att se sin dotter spela så bra fotboll nere på plan. Det blev lite farligt efter en hörna som uppstod efter att Jessica tappat boll och Gagnef kunde komma till skott utifrån. Jessica revanscherade sig och var snart riktigt säker igen.

Evelina hittade Elvira med en passning men skottet gick utanför och i anfallet som följde så kunde Gagnefs anfallare spela till baka bollen när de körde fast och skottet som följde gick strax över det ljusblå målet.. Gagnef var nu på igen men de ljusblå höll undan. Gagnef fick en ny hörna och den letade sig ner i den bortre delen av straffområdet där en Gagnefspelare kom till ett bra skott men den gick en bit utanför. Nu gick de ljusblå till offensiv där Rebecka spelade fram Elvira som i sin tur hittade Izabell men hennes skott tog på en back. Ellenor och Jessica var verkligen bra och kunde avstyra det Gagnefanfall som följde. Det nu var det Ellenor som styrde det ljusblå anfallsspelet och passningsspelet var igång och det var en fröjd att se. Gagnef försvar öppnade sig när en crossboll hittade Matilda som spelade fram Moa som i sin tur hittade Evelina innan Gagnef kunde få stopp på henne.



Det var roligt att se ett så bra ljusblå passningsspel och Elvira hittade fram till Moa med en boll men hennes skott tog i burgaveln. Det är kul att se Evelina spela för hon är så stark och hon står först i tur över spelare som jag vill se i målprotokollet följd av Elvira som jag också önskar få göra mål snart. Kanske mot Frövi borta? När det var fem minuter kvar av matchen så funderade jag på att Gideonsberg är det enda lag som inte släppt in mål mot Gagnef och det tycker jag är verkligen strongt att ha en sån bra backlinje. Ja, det ljusblå bra passningsspelet bara fortsatt och det var kul att se Izabells teknik. Gagnef fick inte någon mera chans till reducering utan de ljusblå kunde stressa dem och det sista som hände innan domaren blåste av matchen var att Maria kom till ett skott som Gagnefs målvakt kunde ta hand om...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar