fredag 30 maj 2014

David mot Goliat...


Pratade med en som var och såg VIK:s hemmamatch mot Gagnef och som rapporterade att dalalaget var storvuxna och ingen vägde under hundra kilo och de gjorde de nog, men ni fattar bilden. VIK vann med 3-2 där gästerna reducerade i den 48:e minuten och i den 84:e minuten (hm, det var bara att vända på siffrorna) och målskyttar var Linda Holman och Sara Olivia Söderström.
I andra omgången så vann det med 1-0 mot Östervåla efter mål av Evelina More´n i den 47:e minuten. Ja, jag har färskt i minne hur bra Östervåla är och jag undrar lite om de höll samma form som i matchen mot de ljusblå då den var god och den kan ju inte varit undermålig för i första omgången så vann Östervåla mot ett Arboga som inte riktigt hade startat med 4-0.
I tredje omgången så spelade de 2-2 mot Arboga som hade kommit igång efter sin premiärförlust mot Östervåla med att vinna med 1-0 Vattholma. Jag drar detta resultat för vi vet ju hur Vattholma såg ut i första omgången då de spelade mot de ljusblå. I den här matchen så reducerade Gagnef i den 45:e minuten och kvitterade i den 81:a minuten. Målskyttar var Emelie Andree´ Lindenryd och Josefin Lindenryd Andre´och båda målen kom på frisparkar. Arboga hade här spelat med press på bollhållaren, snabba omställningar och varierat spel.
I fjärde omgången så åkte de på storstryk mot Frövi då de förlorade med 3-1 då Gagnef kan reducera i den 80:e minuten genom Emelie.
I senast omgången så slog de Enköping med 1-0 i den 52:a minuten och då sköt Elin Erkers målet.
Du kanske tycker det här var mycket upprepande men nu ska vi titta på mönstret:

Många målskyttar då de gjorde sju mål och det var sex olika målskyttar...

Mål har gjorts på hörnor ( 2 st) och frisparkar( 2 st). De kan ha varit flera men det är det vi vet...

Alla mål har gjorts i andra halvlek där första målet har gjorts i början av första halvlek och då närmare bestämt i den 48:e, 47:e, 45:e 80:e ( som var undantaget då det var då de förlorade med 3-1) och 52:a och då de har gjort ett andra mål så har de gjorts sent i matcherna och då i den 84:e, 81:a.

Ser ni det tydliga mönstret? Se upp på fasta situationer och det blir åka av i andra då de är uthålliga...

Gideonsberg då? De har bevisat mot VIK och Östervåla vad de kan göra, men de måste verkligen se upp vid fasta situationer. Ja, det blir verkligen lite David och Goliat med dessa storväxta spelare. Tänker lite på Bibeln när judarna skulle in i Israel och de skickade i spejare som kom tillbaka och berättade om jättarna (de var storväxta) som bodde i landet och alla blev modfällda. Ja, det är bara att låta bli att ha för mycket respekt och köra på framåt, men att hålla tätt bakåt och där gäller det att ligga tätt. Det låter som Djurgårdsramsan "Full far framåt, håll tätt bakåt". Ser för min inre syn just nu hur det kommer att se ut vid hörnor och frisparkar upp kring det ljusblå straffområdet. Det ska bli spännande att se hur de ljusblå kommer att hantera detta. Hoppas det inte blir så många fasta situationer där...

Tipset ja och dessa rader har lämnats in:

                                                 Jag         Mr K      Mr M     Mr P     Mr S

1, Gideonsberg - Gagnef            1             1              1           1         1

2, Vattholma - Östervåla            2              2             2           1          1

3, Enköping - Frövi                     1              1             X          1          1

4, Irsta - VIK                               2              2             2           2         X


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar