måndag 19 maj 2014

Acta fabula est, plaudite...

Vi fortsätter förstås på temat latinska ordspråk och dagens betyder "pjäsen är över, applådera" och det är något jag verkligen vill göra efter Gideonsbergs 2-0 seger över VIK.

Ornäs vann borta mot Vattholma med 1-0 med mål av Jessica Pantzar i den 68:e minuten. Det här resultatet sätter lite perspektiv på Vattholmas 6-0 vinst över Irsta...

Arboga spelade 0-0 hemma mot Irsta som därmed tog sin första poäng och hemmalaget beskriver det som en riktig skitmatch utan fart, dåligt spel, lösa passningar som försatte dem i svåra situationer och inte alls som mot Gagnef där de visade kunnande och aggressivitet. Irsta tog nu sin första poäng men nu väntar vi på första målet. Forza!!!

Frövi tog sina första poäng och vann sin första seger genom att slå Gagnef med 3-1 på hemmaplan. Första halvlek var ganska jämn men i den 10:e minuten så kan Emelie Alfredsson från sin vänsterkant snyggt göra 1-0 efter att ha vunnit en andraboll. I andra halvlek bestämmer Frövi sig för att inte låta Gagnef vända upp när de är felvända, men de blir trötta så spelet förläggs på hemmalagets planhalva och bortalaget jagar kvittering. Men det är Frövi som drygar ut sin ledning till 2-0 efter det att Ida Skoglund slår en perfekt djupledspassning till Mighiti Karbis Egho som slår in bollen trots en utrusande målvakt. Fem minuter senare så serverar Mighiti Cecilia Larsson en fin passning så att hon kan göra 3-0 i öppet mål. I den 80:e minuten så kan Gagnef reducera genom Emelie Andreé Lindenryd

Enköping tog emot Östervåla och föll hemma med 2-1. De föll enligt egen utsago på orutin och ineffektivitet där Östervåla var effektivare och bättre i den sista tredjedelen av plan än hemmalaget. Östervåla var bättre framåt och fyllde på mera med spelare framåt. Det första målet gör Östervålas Jennifer Lindström i den 20:e minuten och det Enköping skapar i första halvlek är två bra lägen för kvittering och bortalaget berömmer deras snabba yttermittfältare . I andra så drygar bortalaget ut sin ledning till 2-0 genom Rebecca Gustafsson i den 80:e minuten efter att ha fått en passning från Åsa Wall som spelat snett inåt bakåt efter att ha lurat sin back innan hemmalaget kan reducera till 2-1 fem minuter senare genom Frida Andersson. Läs gärna lokalsport.nu: