torsdag 15 maj 2014

Jaja, 1-1 var väl ett rättvist resultat...


Det är derbyhelg för Gideonsberg men först F17 derby ikväll mot BK30 och sen derby i division två norra Svealand på lördag mot VIK, men någon derbykänsla vill inte infinna sig på Ringvallen men vi får hoppas den infinner sig på lördag. Hade lite derbykänsla när jag cyklade till jobbet i morse men det var då allt. Hur var matchen då? Jo, som en sån där familjefilm som de kör på söndagseftermiddagarna på TV3 med Bredan Fraser i huvudrollen. Matchen kändes mera varm och smått underhållande och men inte med så mycket spänning, men helt klart lite lagom underhållande men inget som skriver i sig i den ljusblå historieboken. Tryck på läs mer för att läsa om den:


Den kändes från början väldigt lugn men Darja Andersson och Lovisa Byman visade upp ett fint offensivt samarbete. Må då säga att Darja var en av dagens stora favoriter och det har hon alltid varit sen jag såg henne första gången förra året när jag började titta på division tre fotboll förra året och den känsla vill inte försvinna för hon är bara bra. Gideonsberg var mer framåt än BK30 och nu var det Lovisa och Elin Christensson som hittade ett sambarbete och strax efter så hittade Darja Lovisa med en passning i straffområdets utkant.. De ljusblå hade fått upp lite fart,  hade ett bra passningsspel och det mesta av spelet var förlagt på BK30:s planhalva i början av matchen, men efter en tio minuter så drog hemmalaget upp lite fart och kom igång men matchen kändes fortsatt lugn.



Det var nu mera BK och de fick ett par hörnor men det kändes att de ljusblå var lite sugna på att ta sig in mera i matchen igen och de försökte få igång sitt passningsspel igen. De fick till lite passningsspel och Amilia Högbacka fick till ett skott men så kunde BK sticka upp. Gideonsberg jobbade på och började att passa runt och så klipper Amilia till från en position strax utanför straffområdet i det 20:e minuten och så står det 1-0 till de ljusblå. Det där får du gärna göra om på lördag, Amilia. Strax efter så fick Rebecka Lindfors på ett skott innan BK kunde sätta av snabbt framåt och även de avlossa ett skott av bra kvalite´. Det var lite spel förlagt högt uppe på BK:s planhalva och det blev en hel del ljusblå anfallsspel. De hade mer fart och fick till något skott

Lite tråkigt inför lördagens derby var att Elin gjorde illa sig och fick bryta. Nu fick BK30 upp lite fart och kom till skott. Fick fortsatt beundra Darja och kunde konstatera att hon är kraftfull, kan få upp fart och har fin teknik. En BK-forward kom ensam med Evelin Cicek i det ljsublå målet men det blev aldrig någon farligt av det hela så det hela kunde redas ut.. BK kom till en ny attack och de fick till något som kan liknas vid ett skott som gick utanför. Hemmalaget fick till ett par hörnor som kunde resulterat i något varav på  den första någon fick till ett litet kraftfullare skott och den andra hamnade vid bortre stolpen där det fanns en omarkerad spelar i bra läge men bollen rann ut.



Gideonsberg försökte ta tag i det hela igen och få upp lite fart, men BK kunde bryta och även de få upp lite fart och det hela slutade i ett inlägg som en ljusblå försvarare rensade högt över eget mål. De ljusblå drog upp fart i sitt spel flera gånger i slutet av första halvlek men mycket av spelet var förlagt på mitten av plan men precis innan domaren blåste så fick BK upp lite mera fart och satte av framåt.

Andra halvlek började med att de ljusblå fick upp farten men så fick BK30 upp sin innan det vände igen. Nu fick BK30 en frispark som Evelin kunde ta hand om. Det ljusblå försvaret kändes resolut och jag hann inte mer än tänka den tanken för än en BK30-spelare resolut i den 47:e minuten kunde slå in en kvittering lite väl omarkerad vid första stolpen. Nu satte Lovisa av i fart och fick till ett skott som BK30:s målvakt kunde ta hand om och hon vann mitt uppskattande när hon rev offensivt. Nu var det lite mera ljusblått och de hade fått upp mera fart igen. Helt plötsligt blixtrade det till på ljusblå planhalva och både anfallande BK-are och försvarande Gideonsbergare fick upp en bra fart.



Lovisa fortsatte att hugga lite och de ljusblå var pigga framåt. För mig var BK-arna bara en vitsvart massa men en spelare lyste lite extra när hon snurrade runt på högerkanten och är den som är värd att nämnas med namn i denna blogg och det är Linn Kälme´n. Lite senare under matchen så tänkte jag att "hon skulle gärna få byta till en ljusblå tröja". För det ljusblå laget så drog Amilia igång ett anfall och hela laget fick upp fart. Måste än en gång få berömma Darja för hennes offensiva spel. BK försökte men det Amilia som lyste starkt och även Darja när hon satte av med fart framåt. Gideonsberg kändes rejälare men så fick BK upp lite fart men det förtog inte den känsla av av ljusblå kvalite´.

Lade märke till Klara Hall Wistling i sin backroll där hon var med offensivt och drog igång ett  anfall och hon sprang på min kant så det var omöjligt att inte se hennes kvalite´. Framåt var Darja på och men jag vet inte vem det var som föll när de ljusblå fick en frispark i bra läge som sattes strax utanför med bra kraft och bollbana. Lovisa kändes stark och spelmässigt så kändes det som om både BK och Gideonsberg fått mera energi. Tyckte verkligen Klara visade framfötterna som offensiv ytterback.



BK30 fick en frispark som gick lågt genom det ljusblå straffområdet men skottet som det ledde fram till gick högt över. Tyckte matchen kändes småtrevlig och det var en njutning att se Darja snurra runt och får till ett bra skott från straffområdesgränsen. De ljusblå drog upp ett fartfyllt anfall som körde fast i BK:s försvar men strax efter så levererade Klara en fin passning framåt som nådde fram mot två ljusblå anfallare men BK:s målvakt kunde ta hand om bollen istället för någon av dessa. Gideonsberg spelade med lite fart men så lyckades BK ta tag i matchen innan Darja snodde bollen satte av framåt med fart.

Men BK var fortsatt med, anföll och var på, men det var ingen dominans utan Lovisa kunde dra upp ett ljusblå anfall med bra passningsspel. Nu fick BK30 till ett par skott från högerkanten varav den första gick högt över och den andra så kunde Evelin ta hand om. Visst försökte Gideonsberg dra igång anfall men BK30 kändes starkare mot slutet av matchen. BK kom till en attack där en boll sökte sig mot en anfallare i bra läge men Evelin hann före. En boll sökte sig upp mot Rebecka och de ljusblå fick ett inkast vilket gjorde att de kunde flytta upp och det kändes som de skulle få chans till ett sista attack. De fick upp lite fart och det skapades en frispark men det ledde inte till något mera än att BK kunde rensa undan bollen...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar