söndag 25 maj 2014

Lovisa ger svar på tal...

Konkurrensen skärptes ytterligare när i Gideonsberg när Evelina Davidsson anslöt till laget men F17 serien är ett bra tillfälle att visa upp sig och tala om att man hör hemma i  A-laget och det sade Lovisa Byman högt och tydligt i dagens match efter att ha satt det ljusblå lagets två mål i matchen mot Forssa BK. Det finns fler som visar att de vill vara med och då tänker jag på Darja Andersson, Sandra Lindström och Amilia Högbacka. En reflektion jag gjorde under matchen är att Amilia är som en enda stor off/on knapp och när hon tryckte på on så hon kändes det som om hela laget blev strömförande. Den här matchen kommer av mig minnas som matchen då jag upptäckte Linnea Söderberg. Måste nog även nämna Josefin Höglander innan jag kan börja berätta om matchen så tryck nu på läs mer för att läsa om den:

Matchen började med kamp på mittfältet och ljusblå övertag och det tog fem minuter innan Forssa kom till simn första attack och bet sig fast och kom till ett bra inlägg som skapade ett bra läge. Amilia foserade framåt för de ljusblå innan det tog stopp. När Forssa väl tagit sig in i matchen så var de på och skapade ett skottläge men skottet tog på en ljusblå back och strax efter sköt de på nytt men bollen gick en bit över mål. Gästerna från Borlänge hade nu tagit över matchen och var bra på vänsterkanten de kontrade och var bra på att täcka boll vilket ledde fram att de fick en frispark med sig. De hade nu bitit sig fast på den ljusblå planhalvan och när hemmalaget väl försökte anfalla så tog det stopp. Någon som var bra i Gideonsberg var målvakten Wilma Reinitz Lundberg som rusade fram på ett snabbt Forssa-anfall och kunde avvärja. En Forssa spelare sköt i stolpen och returen slogs i mål till bortapublikens jubel men domaren dömde bort det för offside.

Gideonsbergs anfall ville sig inte utan det tog snabbt stopp men de kom ganska högt upp när en långboll nådde en anfallare innan det tog stopp. Gideonsberg förökte satsa sig ur spelunderläget och en av dem som var med i detta företag var Darja och man märkte att tempot hade gått upp. Sandra slog en djupledsboll mot Lovisa men Forssas målvakt hann före. Forssa rullade boll och kändes starka och de slog en fin genomskärare på vilken Wilma rusade ut på men kunde rundas och Forssa kunde slå in en 1-0 ledning i den 24:e minuten. Gideonsberg gick nu till attack men körde fast men startade på nytt och bollen sökte sig ut till Linnea på högerkanten som jobbade hårt men till slut så körde det fast även där..

Forssa kom till ett skott utifrån men de ljusblå kunde sticka upp när en långboll sökte sig upp mot Lovisa som jagade den. Amilia kämpade för att vända det hela men Forssa kunde slå en ny djupledsboll men Wilma var med bra ut och kunde avvärja. Amilia var nu verkligen igång och hela Gideonsberg var mera på. Wilma fortsatte vara bra med ute vid ännu en snabb Forssa-attack. Forssa var verkligen starka och kom till skott. Linnea fortsatte att kämpa på sin kant och det kändes som om Gideonsberg började ta tag i det hela. Det kändes som mycket börja hända när Amilia slog på sin switch. På vänsterkanten så kämpade Darja och de ljusblå lyckades bita sig fast medans Forssa försökte ta över igen.

Gideonsberg fortsatte att anfalla och en djupleds boll sökte sig mot Lovisa och strax efteråt så väggspelade hon och Linnea snyggt innan det tog stopp. Forssa hade nu tagit sig in i matchen igen men de ljublå lyckades hålla undan, visade vilja och var på. En ny djupledsboll sökte sig mot Forssa-anfallare men ännu en gång var Wilma med bra ute och strax efter så kom gästerna till skott. Forssa jobbade på bra offensivt men Gideonsbergs försvar kämpade på bra.. För Gideonsberg körde Linnea på framåt på sin kant och de ljusblå hade tagit tag i matchen men kom inte framåt. Det sista som hände i första halvlek var att Forssa lyfte in ett högt skott från högerkanten som seglade in i mål.till en 2-0 ledning.

I andra halvlek så visade de ljusblå att de vill vara med och började med ett snabbt anfallsspel men så tog Forssa tag i det hela och kom till attack och tog sig igenom det ljusblå försvaret och kunde skjuta in 3-0 i den 47:e minuten. För Gideonsberg så var Moa Rydert på men hela Forssa var på och skapade en frispark på högerkanten som Wilma fick kasta sig på.. Ja, Forssa var verkligen på och spelade snabbt men de ljusblå kunde komma till attack genom Linnea innan det körde fast.. Nu kunde Forssa kontra men även det anfallet tog stopp och de fick en frispark som kunde slås undan av en back till en hörna. Den slogs snyggt och tog i ribban. Forssa var verkligen på och de ljusblå fick verkligen kämpa i försvaret. Forssa fick på nytt en frispark i bra läge och adressaten fick nästan träff när hon satsade med kraft.

Forssa bet sig fast och fick på nytt en frispark som ledde fram till ett skott med bra tryck från ett läge strax utanför straffområdesgränsen. Gideonsberg kunde flytta upp sen Darja hade hölls fast av en Forssaförsvarare och det blivit frispark. Josefin kom till ett bra skott som Forssas målvakt kunde verkligen fick anstränga sig för att tippa. Det följde en hörna och det var här som Lovisa kunde nicka in reduceringen till 3-1 i den 62:a minuten. Nu blev de ljusblå mera offensiva och Josefin syntes dominera. Nu fick Gideonsberg en frispark på vänsterkanten där Lovisa kunde slå in 3-2 målet i den 65:e minuten vid bortre stolpen.

Nu kom Forssa till ett snabbt anfall på högerkanten och de kunde slå in ett inlägg och de fick ett bra skott som Wilma verkligen fick sträcka sig på. Hon är verkligen värd en stor eloge för sin insats. Någon som mer lyste i detta skede av matchen var Josefin. Gideonsberg hade nu tagit över matchen och Forssa förökte få igång sitt fina spel igen. Amilia blev varnad och gästerna fick en frispark som ledde till ett skott i ett bra läge och det slogs med kraft men gick utanför. Forssa slog nu en snygg crossboll och kunde komma till inlägg men en ljusblå försvarare kunde slå undan. I ett Gideonsbergs-anfall så fick Forssa rensa och den rensningen blev en perfekt passning till en anfallare där Wilma genom en benparad kunde rädda en boll som annars hade blivit ett Forssa mål. Det var verkligen en snygg räddning!!! På hörnan så kunde Forssa få på en nick som gick utanför

Det blev nu kamp på plan och Linnea försökte hitta Josefin med en passning men Forssas målvakt var bra med ute. Gideonsberg försökte lyfta upp och trycka på och Linneas stjärna fortsatte att lysa. Forssa kom till en kontring på högerkanten som kunde täckas undan till en hörna som skruvades strax bortom det ljusblå målet.. Forssa var på och de ljusblå fick ånyo kämpa i försvaret. Det var verkligen energi på plan och det  i båda lagen. Forssa fick en hörna som Wilma kunde plocka. Darja var verkligen på i slutet av matchen och Linnea kämpade på. Det sista som hände i matchen var att Forssa ta sig igenom det ljusblå försvaret på högersidan på högerkanten men skottet gick utanför...

Vad kan man säga om matchen. Den var riktigt sevärd och Forssa var ett bra lag men det ljusblå njutningen kom i andra halvlek. Det var en nyttig lektion att möta ett bättre lag och att få kämpa sig in i matchen...