fredag 9 maj 2014

Ornäs hade varit intressant...

När biljetterna till Justin Timberlake släpptes i höstas så tyckte jag att det vore kul att se honom då jag har ett par skivor av honom som jag gillar och släpar han sig till Sverige så och han känns som en artist som vore kul att se en gång i livet innan han har passerat zenit. Sen när division norra Svealands spelprogram kom så blev det klart att bortamatchen mot Ornäs får klara sig utan mig men det hindrar mig inte från att ha tankar om matchen.

I första matchen mot Frövi så vann de med 2-1 där målen gjordes på långskott så Rebecka Nevala i det ljusblå målet måste vara lite på sin vakt för de kan tydligen skjuta på avstånd. Jag hade tippat dem som segrare i matchen mot Enköping men den slutade 0-0, så då kan vi nästan konstatera att med en bra målvakt i motståndarmålet så har de svårare att få i den. Enköping beskriver efter matchen att de ställdes på hårda prov och de beskriver Ornäs som ett rutinerat lag som spelade smart. De var Enköping som förde matchen och Ornäs kom inte till så långa anfall men ställde om snabbt och lade i bollar i "boxen" där de skapade farligheter främst genom Maria Liljenborg var sylvass och satte hemmalaget backlinje på prov. Efter en trettio minuters spel så flyttade de fram och började sätta tryck där Enköpings mittbackar fick jobba hårt. Båda lagen skapade chanser i första halvlek. I slutet av andra andra så mattades hemmalaget av och hamnade i press men tack vara Kaisa Nillson i målet så kunde de få med sig en poäng.
Vad säger man om detta?
1, Rutinerat och spelar smart
2, Snabba omställningar och långa bollar in i straffområdet där de har en vass anfallare
3, Gjorde mål på långskott mot Frövi
4, Verkar ha god fysik då de inte tröttnade när Enköping gjorde det

Läget hos de ljusblå då? Vann första matchen mot Vattholma efter en bra halvlek och ett mål och de dominerad mot Irsta och fick in målet när de höjde tempot i andra. Elvira Gustafsson var borta i bägge dessa matcher och Jessica Leander i den sista av dem. Nu är de åter. Jessica är en rutinerad back som lovordades i denna blogg efter matchen mot Vattholma och Elvira blir en förstärkning på mittfältet. Att Jessica är åter gör att Maria Rodriguez kan flyttas fram till mittfältet efter att ha vikarierat för Jessica i matchen mot Irsta. Det känns verkligen som om de ljusblå kommer ha ett starkt mittfält idag. Det såg även bättre framåt i matchen mot Irsta än den mot Vattholma så med ett starkare mittfält så kan de bli ännu starkare framåt. Ja, de gäller bara att se till att det finns ett tempo för det gav direkt resultat i andra halvleken mot Irsta när de höjde det..
Kunde Enköpings backlinje så emot så tror jag nog den ljusblå kan det också, men om Ornäs gör ett mål så kommer de ljusblå behöva göra två, men med ett starkare mittfält så ökar möjligheterna för fler mål en bara ett...

PS. Det kommer att både finnas rapport och bilder från matchen här på bloggen, men de dyker nog upp på söndag morgon. Det beror på hur sent det blir och matchformen efter konserten DS