lördag 24 maj 2014

Game, set, match...


Det finns väl ingen annan rubrik som passar när man vinner med 6-3. Vill börja denna blogg med att ge Östervåla en stor eloge för ni var så där bra som jag ville och trodde att ni skulle vara. Det pratades lovord om er i bilen hem och om hur ni hade en spelide´som satte den ljusblå backlinjen på hårda prov. Gideonsberg då? De överträffade mina förväntningar och det är roligt att se hur det går framåt och de skapade de heta lägena under 60 minuter av matchen, Östervåla under 30 minuter så där har vi slutresultatet 6-3. En sak är säker och det är att jag inte behöver någon champions league efter det här. Jag muttrade innan matchen om inträdet på femtio kronor som är tio kronor mer än vad BK30 tar som hänger med i toppen av division ett, men en sak är säker, jag muttrade inte det minsta när de ljusblå ledde med 4-0 i halvtid för då syntes det som väl investerade pengar
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det kändes redan från första sekund att det här skulle bli en bra och spännande match och den hann inte väga mycket för än Matilda Åhle´n bestämde sig för att nu skulle det bli offensivt. Östervåla var bra och kom till ett inlägg men där var även Matilda på och var med och avvärjde. Hemmlaget kändes bra på att hålla boll, men känns som Izabell Rydell är det lilla extra som får saker att väga över även mot ett bra lag och det dröjde inte länge för än hon satte av i full fart mot mål men det hon kunde inte vänta utan avlossade skottet lite tidigt. Gideonsberg skapade ett läge efter ett inkast som Östervålas målvakt hade svårt att greppa med ingen kunde utnyttja läget som uppstod. Det kändes som om Gideonsberg ville ta över matchen men Östervåla visade hur vassa de kunde vara och satte av mot det ljusblå målet, men Jessica Leander kunde avvärja.



Östervåla fick en frispark i ganska bra läge som de lade ovanpå målet och de kändes verkligen farliga framåt. Gideonsberg försökte ta tag i matchen och detta persionifierades i hur fint Elvira Gustafsson spelade fram Olivia Gustafsson innan det tog stopp. Östervåla var vassa och slog en genomskärare rakt igenom det ljusblå straffområdet men det hårda skottet som följde tog i ribban. De ljus blå försökte att pressa och stressa Östervålas backlinje för att få tag i bollen, men det farliga uppstod när izabell satte av i full karriär mot mål och kunde runda Östervålas målvakt som kommit långt ut i straffområdet och kunde lägga in 1-0 i den 11:e minuten till de ljusblå gästerna. Gideonsberg fortsatte spela anfallsspel och det ledde till en hörna som landade hos Izabell men hon fick ingen riktig träff utan bollen tog på en back. Östervåla var fortsatt med i matchen och kom högt upp med sina anfall men skottet på en av dessa skottet tog på en back inann målvakten kunde få fingrarna på den och det blev hörna. Nästa anfall var åter ett ljusblått och det skapade en ny hörna men skottet kunde Östervålas målvakt ta hand om.

Izabell fortsatte full av energi visa sin fina teknik som när hon nåddes av en långboll och den lyftes på något sätt över målvakten, hon jagade ifatt den men den ville inte gå in. Det blåstes mycket offside åt båda håll i början av matchen och alla var väl inte offside men det var lika åt båda hållen. Gideonsberg fortsatte att bygga upp anfall och ett av dem kröntes med att Izabell ånyo kunde runda Östervålas målvakt och lägga in  en 2-0 ledning i den 17:e minuten. Evelina Davidsson visade varför hon kommer att ta en plats i startelvan med sitt hårda skott med riktigt bra tryck som Östervålas målvakt kunde ta hand om. Det är sällan man ser sånt tryck på skott i ljusblå matcher och att få ner det i höjd som hon fick till det så att det inte stack iväg. Det här lovar gott tycker jag. Gideonsberg spelade nu mycket bra och när väl Östervåla kom till något som kan kallas ett läge så blev skottet vint. Något som inte var vint var Izabells som tog sig fram och avlossade ett skott som fick strax utanför.



Nej, jag tänker inte klaga på Östervåla för de var vassa framåt. En ljusblå spelare som jag vill lyfta fram från backlinjen var Ellenor Nogelius som var bra och på mittfältet styrde Elvira som ett mittfältsgeneral. Izabell spelade fram Evelina som även denna gång fick klipp på skottet men det gick för och jag vill än en gång upprepa att det ser bra ut. Gideonsberg fick till lite press men det hindrade inte Östervåla från att komma till anfall och de fick till ett bra inlägg men skottet som följde gick över det ljusblå målet. Gideonsberg kändes starka men så fort Östervåla gav sig av framåt så kändes de vassa, men Matilda lyckades hålla undan sin anfallare så att Rebecka Nevala kunde ta han om skottet som följde. Izabell passade fram Evelina som föll i straffområdet i en närkamp men bollen nådde Elvira som kunde slå in 3-0 för de ljusblå, men Östervåla var fortsatte vara med i matchen och de gick på skott som tog i Jessicas rygg. Ja, de var sannerligen med men de ljusblå var på men känslan var att de kunde ha varit på lite mer.

Izabell hittade ånyo Evelina med en passning men matchen ändrade nu lite karaktär och det blev en hel del tjongande och det var två lag på plan som båda försökte få igång sitt spel igen. Det kändes alltid farligt när Östervåla fick hörnor och de tog över matchen och kom till ett skott som Rebecka kunde ta hand om. Även om de tagit över så kom de ljusblå till anfall där Izabell spelade fram Evelina men Östervålas målvakt hann rensa undan. Östervåla kunde lägga fram en snygg långboll till en av sina forward men hon fick inte kontroll över den utan en ljusblå back kunde slå undan bollen. Hemmalaget fortsatte vara på men det skottet som det ledde fram till tog på en ljusblå back. I matchen sista minut så blev Izabell fälld i Östervålas straffområde och lade själv den vilket ledde till att hon med sitt hårda skott gjorde att Gideonsberg kunde gå till halvtidsvila med en 4-0 ledning.



Under halvtid så diskuterades det lite var Östervålas problem var och en av de ljusblå föräldrarna som satt med bra överblick över deras backlinje sa att den låg högt upp och han såg det som orsaken till deras stora underläge. I början av andra halvlek så snurrade Izabell på högerkanten och spelade in jag tror det var till Moa Godesparr som kom till skott. Östervåla jobbade verkligen upp sig i andra halvlek och tog över men det fanns ljusblå stunder som när Elvira starkt tog sig fram i banan eller som när Izabell snurrade med sin back på högerkanten och vägrade att ge upp och Rebecka Lindfors kämpade väldigt och höll boll på sin vänsterkant högt upp i Östervålas straffområde. Östervåla kom till ett högt inlägg men deras forward kom inte till någon träff. De ljusblå fortsatte att skapa som när Rebecka tråcklade fram bollen till Evelina och nu var det hennes tur att runda målvakten men bollen gick utanför. Det ljusblå spelet såg nu bättre ut och det var skönt att se hur bra Ellenor vad med hem i försvaret så att Rebecka i målet kunde ta hand om skottet som följde.

De ljusblå fortsatte att komma till anfall och Izabell spelade fram jag tror det var Amilia Högbacka som i sin tur spelade Darja Andersson innan bollen nådde åter till Izabell var skott gick utanför. Östervåla hade ett bra passningsspel och det skapades en hörna och på den följde ett skott av Ida Segelsbo som i en hög bana kunde segla in till en 4-1 reducering för hemmalaget. Gideonsberg ville inte ge sig och en boll lades ut till Rebecka och Izabell syntes jag den bollen när den inte hamnade där den skulle. Ett bra läge för de ljusblå uppstod när de fick ett inkast som nådde Izabell som satte fart men skottet kunde Östervålas målvakt ta hand om. Gideonsberg ville ta tag i matchen men det var Östervåla som skapade mest framåt och som tog över matchen. De skapades en hörna som Åsa Wall kunde nicka in till en 4-2 reducering för hemmalaget och de började uppstå lite kontakt.




Gideonsberg insåg att de behövde ta tag i matchen och de försökte verkligen och en boll nådde fram till Evelina som verkligen satsade i kamp om bollen med Östervålas målvakt som gick segrande ur striden. Amilia kämpade också för att få tag i bollen och jag tänkte att jag verkligen inte ångrade att hon blev veckans GIF-lirare förra veckan och hennes kämpande ledde till att någon medspelare jag såg inte vem kunde komma till skott. Gideonsberg hade nu tagit tag i matchen och kämpade på och Izabell lyckades sno en boll från en Östervålaspelare och satte av mot mål men hon tog tags i av en hemmaförsvarare som fick syna det gula kortet. Hon lade själv frisparken som följde med den kunde Östervålas målvakt ta hand om.

Men faran var långt ifrån över utan Östervåla tog på nytt tag i spelet och Jessica fick storspela i försvaret men i den 72:a minuten så kunde Östervålas Ebba Sverin göra 3-4 efter ett lågt inlägg genom det ljusblå straffområdet. De fortsatte att skapa och lade fram en fin djupledspassning. För de ljusblå så kunde Izabell komma fri med Östervålas målvakt men hennes skott gick utanför. Östervåla hade fått energi av sina mål och var offensiva, visade vilja och hade fart. En av deras spelare tog sig fri men skottet kunde Rebecka i målet ta hand om. Gideonsberg försökte ta tag i matchen men lyckades inte. De kom till anfall som när Izabell spelade fram Evelina och bakåt så stod de emot, men de fick jobba. Östervåla kom till skott som gick över men matchen punkterades lite när Izabell tog tag i det hela och kunde skjuta in en 5-3 ledning för de ljusblå i den 82:a minuten.



Izabell satsade väldiga, Elvira drog igång ett anfall där hon spelade fram Amilia och Matilda levererade ett inlägg som ingen kunde ta tag men Olivia kunde i den 85:e minuten springa ifrån Östervålas försvar efter en djupledspassning och göra 6-3. I de sista fem minuterna så fortsatte Izabell att satsa för hon tröttnade inte, Östervåla kunde komma till ett skott som Rebecka kunde ta hand om. Mot slutet så var de ljusblå på och hade bra passningsspel och det absolut sista av värde att berätta från denna match var att Elvira kunde komma till skott...

Hur känner jag då efter denna match? Tyckte att matchen mot VIK var en värdemätare men jag ville inte ropa hej innan det kommits över någon Östervåla-bäck, men nu ser jag med stor tillförsikt fram mot Gagnef nästa vecka och även om det måste spelas om det så verkar det inte finnas något som är omöjligt för de ljusblå. Ja, det finns även chans för serieseger, så känns det redan nu, men nu ska vi verkligen inte hoppa över någon bäck, men nu känns det som att möjligheterna finns...



Det värmer verkligen ett ljusblå hjärta och jag vill säga att ett stort tack till alla er som sprang där ute i värmen på plan....









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar