måndag 26 maj 2014

Deus creat, nos mutamus...

Dagens latinska ordspråk betyder "Gud skapar, vi muterar" och det kändes i Gideonsbergs 6-3 seger över Östervåla att de muterade till en högre stående varelse (det där var en av de mest roliga meningar jag skrivit), men nu fortsätter vi kolla in den gånga helgens matcher..

Arboga tjuvstartade redan i torsdags genom att möta Frövi hemma då de till skillnad från matchen mot Irsta hade bra inställning och fart men det var Frövi som i den 20:e minuten kunde ta ledningen med 1-0 genom ett mål av Emelie Alfredsson efter att Arboga tappat boll och bortalaget snabbt kunde vända och spela ut till yttern, alltså Emelie som kan driva in och lägga in den över målvakten och in i bortre burgaveln. Arboga jobbar vidare med bra mittfältsspel och snabba omställningar och i den 27:e minuten så kan Elin Bergkvist kvittera efter att Sofia Larsson drivit upp på vänsterkanten och spelar in bollen till Sandra Sjöberg som blir sparkad bakifrån innan bollen hamnar hos målskytten. I den 44:e minuten så får Arboga ta ledningen med 2-1 genom att Sofia kommer rätt på en hörna och får in den med magen. I andra halvlek så börjar Frövi pressa högre vilket stressar hemmalaget och får dem att gå ner i intensitet, men de tar sig in i matchen igen sakta men säkert och när Nina Henriksson kan passa Sandra som kan vinkla ut bollen till Elin som blir helt fri kan göra 3-1 i den 67:e minuten. Slutresultatet kan Marielle´ Persson sätt i den 75:e minuten genom att vinna en närkamp och slå in bollen stolpe in...

Gagnef slog Enköping hemma med 1-0 efter mål av Elin Erkers i den 52:a minuten.

Irstas match mot Ornäs blev flyttad till den 5/6 på grund av sjukdomar och tråkiga händelser. Denna tråkiga händelse är enligt en säker källa en trafikolycka.

VIK slog Vattholma hemma med 1-0 efter att Rebecca Living gjort ett snyggt frisparksmål i den 22:a minuten. De saknades sex spelare från matchen mot Gideonsberg så det var andra som fick chansen och de gjorde det bra. VIK skapade många chanser men något mer mål blev det inte....