söndag 11 maj 2014

Ljusblå F17 vinst med sur eftersmak...

Idag denna regniga eftermiddag så kom IFK Moras F17 lag på besök till Swedbank Park och alla åskådare var glada för att matchen flyttats dit från Önsta IP så att de torra kunde se matchen. IFK Mora, ja, det är laget vars A-lag drog sig ur division två norra Svealand så att Vattholma fick en friplats och jag var nyfiken på vad de hade för lag på denna nivå. Den här bloggen hade jag egentligen inte lust att skriva, så känns det så här efteråt men anledning av att Kajsa Hall Wistling blev skadad och det med besked och hon kommer att bli borta från fotbollen ett bra tag, men jag väljer ändå att skriva den som en hyllning till henne för att hon var så bidragande till att det just blev en 5-0 seger. (Gideonsbergs hemsida uppdaterades en och en halv timma  efter denna publicering och det var bara en stukning, puh, nu kan jag pusta ut)
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Som ofta i matcher så söker de form i början och innan den hade hunnit att hitta den så studsade en boll upp på en arm på en Mora-spelares i eget  straffområde och den kunde Sandra Lindström placera in till höger om målvakten. Tyckte lite synd om Mora att få ett straffmål emot sig så tidigt in i matchen. Det man kunde se i ett tidigt skede på matchen var att det blev trångt en del av plan där så gott som alla spelare samlade sig och det hände först på Gideonsbergs planhalva för att sen upprepa sig på Moras sida. Mora var med i matchen och snart så var det mera Mora än Gideonsberg och spelet blev förlagt på den ljusblå planhalvan. En Mora-spelare slet sig loss i det ljusblå straffområdet och fick till ett skott som Gideonsbergs målvakt Matilda Johansson kunde rädda.

Gideonsberg försökte få till det men men Mora fortsatte att dominera matchbilden och de ljusblå fick verkligen kämpa i försvaret. Mora kom till ett inlägg som Matilda kunde plocka.För Gideonsberg så kunde Lovisa Byman avancera med hon snubblade till när hon skulle avlossa skottet. Gideonsberg kunde nu lyfta upp spelet och försökte spela sig igenom Moras straffområde och i anfallet som följde strax på detta så kunde Kajsa i den 20:e minuten ta sig igenom Moras backlinje efter att ha fått en passning från Emma Bramming. Ser man till spelet så långt så var det inte en rättvis ställning. Strax efter så skapade Mora ett läge innan Kajsa på nytt fick ett skottläge efter att ha fått bollen genom en fin djupledsgenomskärare som skar som en kniv genom Moras förvarslinje men skottet gick till hörna. Strax efter så fick hon en ny chans men skottet gick utanför.

Nu hade Gideonsberg lyft sitt spel och det var mera fart och passningsspelet så bättre ut. Nu var det ett ljusblå lag som dominerade och i den 28:e minuten så kunde Kajsa springa igenom Moras försvar och göra 3-0 till Gideonsberg även denna gång framspelad av Emma. Matchen blev nu jämnare och Mora hade någon framstöt på det ljusblå målet och det var mera fart i spelet över lag. Mora fick en hörna som skruvade bra inåt men gick strax bortanför det ljusblå målet. Gideonsberg låg på framåt och Cecilia Bahar, sexmålskytten från gårdagens F99 match satte av som en spjut på högerkanten. Även Mora skapade lite framåt och fick till ett skott som Matilda kunde ta hand om. Tyckte att Gideonsberg spelade bra men även Mora var vassa som när en spelare kom runt på högerkanten och fick till ett inlägg där en medspelare kom till ett skott som räddades till en hörna.

Cecilia avancerade på nytt snabbt men fick inte till någon bra träff så Moras målvakt kunde lätt ta hand om skottet. Mora fick till ett bra anfall när bollen kunde spelas ut till höger men skottet som följde gick utanför. Det kunde lätt ha blivit en reducering för Mora när det blev miss i kommunikationen mellan två ljusblå backar och en Mora-spelare kunde snappa upp bollen och ge sig av mot mål Tack och lov ur ljusblå synvinkel så fick hon inte till skottet utan målvakten kunde rädda.

Andra halvlek var inte alls av samma kvalite´som den första och det kändes som om den sökte form länge utan att finna den. Mora fick ganska tidigt en frispark i bra läge men Matilda i målet kunde ta hand om bollen och för Gideonsberg så kunde Cecilia avancera och få till ett skott som gick utanför. Matchen kändes händelselös om jag saknade Kajsa som satt på bänken en stund. Mora fick igång lite passningsspel som ledde fram till en skott som gick utanför och strax efter så fick de till ett piggt anfall. Sen kom Julia Hedman fri med Moras målvakt ganska nära mål men skottet gick utanför. Nu höjdes tempot lite och i ett anfall så tog sig Lovisa runt på högerkanten och fick till ett inlägg som Emma Skoglund sköt högt över.

Mora började trillar boll mer men de avbröts av Kajsa som kunde avancera på högerkanten och spela in bollen till Moa Rydert som i den 72:a minuten kunde göra 4-0. Strax efter så fick Mora en frispark men även den kunde Matilda i det ljusblå målet ta hand om. Nu hände det som fick matchen att få en sur eftersmak och det måste ha varit en kontakt för en Mora-spelare fick gult kort och man hörde på en gång att det var något allvarligt som Kajsa hade råkat ut för, för det gick inte att ta miste på med den intensiviteten i hennes ropande. Det blev en tjugo minuters paus för att invänta ambulans men till slut bars hon ut på bår i väntan på denna..

Ja, man önskade att matchen skulle vara slut men det var tjugo minuter kvar. Mora fick till ett långskott och för de ljusblå så kunde Moa spela ut mot Cecilia men Moras försvar var med och kunde bryta. Klara Hall Wistling gjorde en fin passning fram mot Cecilia men även denna attack kunde Mora stoppa upp. Lovisa utmanade lite och kunde spela fram Cecilia men skottet fick utanför. Det syntes att Cecilia var full av anfallslust. Nu var det Moa som fick till ett skott och lite senare så nådde en boll Lovisa som drog sig in i plan men stoppades upp av Moras försvar som kunde rensa undan. I den 81:a minuten så får Gideonsberg en hörna som slås av Sandrasom når Lovisa som kan fastställa slutresultatet till 5-0...

Det kändes faktiskt lite jobbigt att skriva slutet av denna blogg och jag känner mig lite ledsen över Kajsas skada...