lördag 17 maj 2014

GIF goes Star Trek...


Konstig rubrik va? Ja, vill bara fånga känslan som uppstod efter att Izabell Rydell dundrade fram på vänsterkanten och avlossade en projektil som gjorde att Gideonsberg tog ledningen med 2-0. Hade det här målet gjorts i allsvenskan så hade det vevats om och om i Sportnytt ikväll men nu kommer det bara att nämnas här. Har inte sett mycket Star Trek, men jag såg den sista filmen som gick på bio och känslan som uppstod efter målet var att färdas i överljudsfart och i film kallas det att waarpa in i en annan del av fotbollsuniversum. Ja, det var så det kändes. Jag hade listat nästan hela laget som potentiella målskyttar och det var kul att två av dem klev fram för ett måls ledning skapar en viss form av otrygghet men två skapar marginal. Vad hände med VIK då? En pappa till en VIK-spelare bad mig skriva och undra varför VIK bad om ursäkt i femton minuter för att de spelade fotboll. Ja, efter de femton minuterna så ledde de ljusblå med 1-0 och då var skadan redan skedd för Gideonsberg är ett bra lag och de orden smakar så gott att jag skriver dem igen... Gideonsberg är ett bra lag:
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Ja, det första offensiva som hände i matchen var att VIK fick en hörna som de fick till en nick på som aldrig var någon farlig. Det kändes att det var VIK som var favoriterna men de ljusblå var med från början och Izabell Rydell satte fart framåt efter att det levererats en djupledsboll som VIK:s målvakt kunde ta hand om. Någon annan som var på hugget från första sekund var Jonna Sjöberg som utmanade på högerkanten. Gideonsberg spelade mycket bra,  Jonnas stjärna lyste klart,det fanns ett mycket bra passningsspel och det kämpades hårt på plan.En långboll nådde fram till Jonna vid straffområdet och hon satte av framåt och det blev en ljusblå hörna av det hela. Izabell kämpade och Gideonsberg var verkligen på offensivt. Izabell väntade inte på att få bollen utan tog den sonika från en VIK-spelare och satte av. Jag säger bara en sak, Jonna. Hon gav sig inte där framme utan låg på och strax efter så hittade hon fram till Rebecka Lindfors som kunde sätta 1-0 till de ljusblå i den 8:e minuten. Det kom inte som en överraskning men det var en fantastisk känsla av ett mål så tidigt i matchen. Gideonsberg var verkligen tända, på och dominerade matchen och en av dem som det bara lyste om var Izabell.



Man kunde tänka att målet skulle bli tändvätska för VIK men det blev det inte. VIK:s Evelina Sjöstrand med ljusblått förflutet satte av framåt bara för att mötas av Jonna och det uppstod en kampsituation där det blev ljusblå seger och bollen hamnade hos Rebecka. Det var fortsatt fint ljusblått spel och Elvira Gustafsson spelade Rebecka och bollen slogs mot Jonna som hade hunnit att springa offiside. När VIK försökte så kom de ingenstans. Det var en fröjd att se Jonna ge sig in i närkamperna och det var kul att se vilken inställning de ljusblå hade. I ca den 18:e minuten så kom de första riktiga VIK attacken som Malin Sundström kunde täcka undan. Nu kom VIK in i matchen och började att jaga framåt med de ljusblå kunde bryta det anfallet. VIK var nu på,  kom till skott på mål och det kändes som om de tagit över matchen. VIK jobbade snabbt framåt på en kant och bollen nådde Caroline Schultz som fick iväg ett skott som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om.

Nu nåddes Jonna av en passning och satte av framåt och det fylldes på bra framåt så det såg riktigt bra ut med VIK kunde bryta anfallet. Nu kunde Gideonsberg lugna ner spelet lite och Jonna syntes hugga framåt. Det ljusblå försvaret känns trygga och Jessica syntes springa runt i eget straffområdet med boll omgiven av VIK-spelare som inte kunde få tag på den åtråvärda bollen. Gideonsberg var nu som lag förlagda ganska långt ner i plan medans VIK kunde spela runt och fick till ett inlägg som Matilda Åhle´n kunde nicka undan. Det kändes att Gideonsberg ville få kontroll på matchen igen men VIK fortsatte att försöka skapa något hett men fick iväg ett skott utifrån. VIK:s Amanda Lindvall satsade friskt för VIK men de ljusblå kunde stå emot och i ett ljusblå anfall som följde så kunde Izabell få till ett bra skott utifrån.



Nu tog sig Gideonsberg in i matchen igen och Izabell var verkligen bra, men VIK var på intet sätt neutraliserade utan hade en bra attack på högerkanten och få till ett inlägg. Gideonsberg hade ett bra passningsspel framåt där bland annat Izabell och Amilia Högbacka hade ett bra samspel och bakåt kändes det säkert. VIK var vassa framåt,, hade ett bra passningsspel, var på och en boll sökte sig snabbt framåt men Rebecka Nevala kunde ta hand om den. Gideonsberg kom också till anfall där en boll sökte sig mot Lovisa Byman men VIK:s målvakt var bra med. Det var offensivt åt båda håll och VIK:s Evelina gav sig av framåt men det anfallet bröts av Matilda men VIK fick med sig en frispark. Nu var det Gideonsberg tur att ge sig av framåt och Elvira hittade Izabell som hittade Maria och bollen nådde tillbaka till Elvira som snyggt kunde lyfta upp bollen och få till ett bra inlägg.

Det var ingen tråkig match för Gideonsberg var på, Izabell var på, VIK var på men det ljusblå försvaret kunde hålla undan. VIK:s Caroline gav sig av framåt med fart och det skapades en hörna som ledde till fram till VIK:s bästa målchans i matchen då den med kraft kunde nickas mot mål men precis där stod Rebecka Nevala, men det kändes som det lika gärna kunde blivit mål i den situationen. VIK fick strax efter en frispark lite långt ut men de som sköt den fick till ett bra skott men det gick utanför. De fortsatte vara på framåt och VIK:s Evelina tog sig runt på högerkanten och kunde lägga bollen snett inåt bakåt men skottet som följde tog på en ljusblå försvarare. Det sista som hände innan domaren blåste av första halvlek var att de ljusblå kunde sätta av framåt.



De ljusblå startade andra halvlek med snabbt spel och det såg ut som de gick för 2-0 men så tog VIK över taktpinnen igen och kunde ligga på högt och skapade en hörna som kunde nickas undan. Ja, VIK förde spelet och Gideonsberg försökte dra igång igen och Maria spelade fram Rebecka men snart var det VIK-anfall igen där Sofia Cederberg sköt utanför. Det kändes som om matchens intensitet avklingat lite men VIK:s Johanna Lötjönen sökte skottläge och fick det men skottet tog på en ljusblå försvarare. Nu hände det som jag beskrev i inledningen när Izabell sätter av med fart på högerkanten och avslutar kliniskt med ett kanonskott i bortre i den 52:a minuten. Ja, Izabell höjde inte sina aktier hos VIK utan togs hårt i en situation efteråt.

Gideonsberg kämpade och Izabell kunde snurra runt och komma till inlägg och strax efter så fick hon till ett nytt som VIK:s målvakt kunde ta hand om. VIK:s målvakt fick till ett långt utskott som via en klurig studs höll på att skapa en chans för VIK men Jessica var bra placerad. Nu gick spelkvalite´n ner för de ljusblå och VIK kunde börja att trilla boll vilket slutade med att Stephanie Paramio kunde skjuta utifrån. VIK försökte med en långboll där Jessica kunde reda ut det hela med en fin insats. Olivia och Jonna hade ett bra samarbete där bollen hittade tillbaka till Olivia som kunde komma till inlägg, innan bollen sökte sig till Maria som kunde skjuta utifrån. VIK kom till snabba anfall med Gideonsberg var stabila bakåt.



I en situation där alla väntade på att domaren skulle blåsa av i en situation så höll Rebecka Nevala bollen för länge och för första gången i alla matcher som jag har sett så fick en målvakt gult kort för detta och VIK fick en frispark precis innanför straffområdesgränsen men den sköts över. Det var kul att se Jonna trolla med bollen och sätta av framåt men VIK:s målvakt kunde reda ut det hela. VIK fortsatte att mata långbollar men det kändes som en taktik de skulle ha övergivit innan de ens började med den för de hade ingen framgång med detta. De kom till en attack på högerkanten men det ljusblå försvaret kunde hålla undan. VIK låg nu på högt upp och jag kände mig tacksam för att ha Jessica Leander i den ljusblå backlinjen.

Matchen blev nu jämnare med VIK hade ett riktigt bra läge till reducering som kunde ha ändrat matchbilden helt när deras Amanda kom fri med Rebecka Nevala storspelade och en back kunde lägga undan. VIK var på och det var kamp på plan. Den ljusblå backlinjen kämpade emot och det blev en hörna där en VIK-spelare kunde nicka mot mål men Rebecka Nevala kunde plocka den. Gideonsberg ägnade sig inte bara åt försvarsspel utan Jonna satte av framåt. Det man ofta tänkte på när VIK anföll att de inte var mer ät typ tre spelare upp flera gånger och det satte inte det ljusblå försvaret på så stora prov. Det luktade verkligen mål när Amanda fick bollen efter en VIK-hörna men hon hade hunnit att springa offside så det dömdes bort.



VIK hade på nytt lite press och det hela blev inte bättre av att Matilda fick en boll hårt i huvudet och fick kliva av. VIK fick till ett skott utifrån som Rebecka Nevala först hade svårt att hålla men hon lyckades få grepp om den innan med en VIK-anfallare i närområdet. Nu nåddes Izabell av en bra passning bakifrån och satte av och hon kom till ett skott som ledde fram till en ljusblå hörna. Jonna fortsatte att vara på framåt, men några som inte tröttades var VIK som var snabba framåt.. VIK var verkligen med i matchen med de stod mot ett kämpande Gideonsberg. Izabell spelade fram Jonna som kom till ett inlägg som blev alldeles för långt men vem var inte där för att plocka upp bollen så att anfallet inte stannade av om inte vänsterbacken Ellenor Nogelius som verkligen syntes vara med i spelet.

Nu fick Jonna en smäll och haltade av plan och det kändes inte bra med tanke på att Elin Christensson fick kliva av i F17-derbyt i torsdags. Det var kamp på plan och Izabell kunde spela fram till Olivia men VIK:s målvakt var bra med. De är så trygga i det ljusblå försvaret och Jessica syntes på nytt driva runt med bollen och runda VIK-anfallare. VIK fortsatte att jobba för en reducering men Rebecka Nevala var bra med på ett VIK skott och i nästa anfallsförsökt så var det Jessica som satte P för reduceringsintentionerna. Izabell var sugen på ett till mål och satte av i full fart men VIK:s målvakt kunde rusa ut och avvärja. Izabell spelade fram Lovisa men en VIK-back kunde få undan bollen. Ja, Gideonsberg kämpade på och Izabell var outtröttlig. Ja, de kämpade verkligen till sista blodsdroppen men Izabell fick verkligen smaka på motstånd när hon togs hårt strax innan domaren blåste av matchen...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar