måndag 5 maj 2014

Alis volat propriis...

Vi ska nu titta igenom den andra omgången av division två norra Svealand och om ni undrar vad rubriken betyder så fortsätter jag på temat latinska ordspråk och detta betyder något flyger med egna vingar och det var det Gideonsberg gjorde när de vann över Irsta med 1-0, en match som de dominerade men där målet kom i andra när de hade höjt tempot.

Gagnef vann hemma med 1-0 över Östervåla efter mål av Evelina More´n i den 47:e minuten. Misstänker starkt att det här är två lag som kommer att hänga på i toppen.

Vattholma fortsätter att ha svårt att göra mål och förlorade med 1-0 borta mot Arboga där målet petades in i den 89:e minuten av Rebecka Skoog efter en att en frispark skapat lite kalabalik i gästernas straffområde . Enligt Arbogas referat så hade Vattholma spelet i början men att hemmalaget kom in o bättre ju längre halvleken gick och lyfte i andra då de började lyfta bollar bakom gästernas backlinje.

Svårt att göra mål hade även Enköping och Ornäs för matchen på Enavallen slutade 0-0. De har ju bra bevakning av lokalsport.nu som inte tycker att division två är för låg nivå att bevaka så jag delar länken till deras referat: http://www.lokalsport.nu/fotboll/38-fotboll/6728-ox

VIK vann med 4-0 borta mot Frövi och jag får adrenalinpåslag när jag tittar på deras trupp. Det går nu upp i delad serieledning tillsammans med en annan Västeråsklubb, nämligen Gideonsberg, men de har bättre målskillnad. VIK:s mål gjordes av Mikaela Sandström i den 23:e minuten, Lovisa Eriksson i den 33:e, Caroline Schultz i den 39:e och ett sista av Lovisa i den 90:e minuten...