måndag 26 maj 2014

En liten hyllning till Rytterne...

Rytternes A-lag lade ner i våras och en del av spelarna valde att gå till andra föreningar som VIK, BK30 och Irsta  medans andra inte var sugna på att satsa i någon annan förening men istället för att helt lägga av så har de börjat spela i Korpen under namnet Rytterne. När jag fick reda på det så tänkte jag att det vill jag skriva om som en liten hyllning till gamla Rytterne men också till det nya som förstås inte alls är på samma nivå, så idag när jag såg att det var match på Branthovda IP så bestämde jag mig för att cykla dit
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Matcherna i Korpen är på 7-manna plan och de ställdes mot 112 Aina ett lag som på vintrarna spelar innebandy. Det märktes direkt att Rytternes lag bestod av erfarna spelare för de dominerade och hade kontroll på händelserna på plan, men visst kändes det trångt. Det tog sex minuter innan 112 Aina kunde komma till sitt första anfall. Rytterne hade några lägen i första delen av första halvlek, alltså de första tio minuterna då man spelar 2 x 20, men det sköts högt över. 112 Aina fick iväg ett bra skott på mål i den 12:e minuten. Det märktes att det var svårt för Rytterne att verkligen dominera på de små ytorna. De fick ett riktigt bra läge men skottet gick utanför. Mot slutet av första halvlek så jämnade spelet ut sig lite och mot slutet så hade Rytterne ett skott utanför. Innan halvtidsvilan så var det en lite period när Rytterne ökade tempot lite och då var det dominans igen.

Andra halvlek började med att Rytterne testade skottlyckan men det gick en bit över mål. De hade höjt tempot och fått igång sitt passningsspel så att de nu ägde matchen. De fick ett bra läge men skottet tog i stolpen och målvakten var i närheten så det var inte säkert att den gått in om bollbanan hade varit lite mer in mot mål. 112 Aina hade inga chanser alls men så jämnade matchen ut sig igen. Rytterene fick till ett hårt skott som 112 Ainas målvakt kunde ta hand om. Det började att skjutas mera och 112 Aina:s målvakt fick rädda ett skott från högerkanten och strax efter så laddades det från vänsterkanten. När Rytterne fick upp farten och gick framåt så var det inget som kunde stoppa dem utom de små ytorna. Rytterne fortsatte att skjuta både från höger som gick utanför och utifrån som gick över. Det kändes som om målchanserna inte var heta men i den 37:e minuten så kunde de göra 1-0 från ganska nära håll. Innan domaren blåste av andra halvlek så hade 112 Aina ett skott på mål men det var då allt de hade i andra halvlek.

Vilka är det då som spelar i Korpen med Rytterne? Jo, Sara och Elin Eklund, Jacqueline och Jasmine Andersson, Alexandra Löfstrand, Malin Hising, Jennifer Gerdland och Elin Gustafsson.