lördag 16 maj 2015

Vi tar dem på bortaplan!!!


Jag brukar aldrig lyssna på musik när jag cyklar hem från matcher för jag är alltid igång med att formulera meningar, men idag var det annorlunda när jag blåste ut med Spoon och The gost of the saber tooth tiger för jag kände sån energi efter matchen. Jag kanske var den enda som kände så men på väg ut från Swedbank Park så kom jag på den geniala ide´n att "vi tar dem på bortaplan". I inledningen så hade de ljusblå alldeles för mycket respekt för Töcksfors och när den respekten var borta så var det redan ett två målsunderläge och det är bara att erkänna att de ljusblå är lika beroende av Izabell Rydell denna säsong som den förra
Innan jag börjar skriva om matchen vill jag säga som Ali G "Respect" för det fick man för Töcksfors så var giftiga framåt. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det ljusblå passningsspelet var alldeles för försiktigt i inledningen av matchen och Töcksfors tog bollen och kom till matchens första skott som gick utanför. Jag kände att de ljusblå behövde ta för sig mera för spelet var nu förlagt på den ljusblå planhalvan. De hade alldeles för mycket respekt för gästerna och felpass gjorde att det egna anfallsspelet kom av sig innan det ens hade kommit igång. Det var mer Töcksfors offensivt även om försvaret var bra med. Efter fem minuter så hade de ljusblå kommit så högt upp att de fick med sig en hörna men Töcksfors kunde slå ifrån. Darja slog en djupledsboll som målvaken tog hand om. I den 7:e minuten så sköt Frida Siljebråt ett skott som Rebecka Nevala i det ljusblå målet lämnade retur på och som Jana Radosavljevic kunde slå in till en 0-1 ledning för gästerna.



De ljusblå lyfte upp och Ellen Sandström slog ett inlägg mot Kajsa Hall Wistling och Lovisa Byman syntes jaga boll. De ljusblå låg högre upp med laget men nu kom nästa kalldusch  Frida kunde göra 0-2 i den 11:e minuten efter att det slagits en djupledsboll. Ellenor Nogelius jagade boll och fick med sig en hörna som målvakten boxade ut. Töcksfors kom till en snabb omställning och fick med sig en hörna och det sköts i burgaveln. Töcksfors var på direkt och gav inte mycket utrymme för de ljusblå. Elvira lade fram en fin passning som tyvärr rann ut då ingen fick tag i den. Det var med Töcksfors än ljusblått som försökte att bita sig fast på motståndarnas planhalva men det var inte så lätt för gästerna hade ett övertag.

Det ljusblå försökte få igång sitt passningsspel men det kom av sig när den sista passningen slogs bort. De fick en frispark och kunde lyfta upp. Kajsa hade bra kontroll på bollen och de ljusblå fick till ett bättre passningsspel högre upp i plan. Darja lade ner en djupledsboll som målvakten kunde ta hand om. Passningsspelet hade lyft sig och det gick snabbare. Darja försökte med en ny djupledsboll och Kajsa och Lovisa slet framåt. De ljusblå var mera med i matchen nu, de jade lyft sig och hade mera energi. En lång utspark nådde Kajsa som visade styrka framåt. Töcksfors försökte men en djupledsboll men sprang offside. De ljusblå försökte med ett direktpassningsspel men det slutade med att bollen rann ut över kortlinjen.



De ljusblå var mera på och Töcksfors var inte lika offensiva som i början av matchen och när de kom till en kontring på vänsterkanten en så kunde Jessica Leander reda ut det hela. De ljusblå kunde lyfta upp laget vid ett inkast och matchbilden såg bättre ut men man visste att det skulle behövas att göras mål. En djupledsboll sökte sig mot Kajsa och de ljusblå försökte att passa sig igenom Töcksfors försvar. Elvira sökte att skapa något med en djupledsboll och Ellen hittade Darja med en och hon kom till ett inspel som gick ut. Töcksfors kom nu ingenstans medans de ljusblå hade ett fungerande passningsspel. Det var kamp på plan och efter ett felpass från den ljusblå så kunde Töcksfors komma till en kontring som Jessica fick stopp på.

Töcksfors snappade upp en boll från de ljusblå och kunde komma till ett skott som gick utanför. De ljusblå tryckte på mot Töcksfors mål. De satsade framåt och jag väntade bara på det där sista. Ellenor sökte Lovisa med en boll men en försvarare kom i mellan. De ljusblå jobbade sig bra och envist framåt, men Töcksfors kom till en kontring på högerkanten men skottet blev lätt så Rebecka hade inga som helst problem med det.. Kajsa jagade boll nedåt den vänstra hörnflaggan och efter ett inkast från Töcksfors så kunde de ljusblå åter erövra bollen och få igång sitt passningsspel högt upp i plan igen.. De höll igång och passade och försökte komma till en sista forcering innan paus men Töcksfors kunde slå ifrån och komma till en kontring. Matilda Åhle´n kämpade på defensivt men Töcksfors kunde komma fram till ett skott som Rebecka tog hand om..



Jessica gick ut i halvtid och det dröjde innan det kom in någon för henne så att Töcksfors hann spela sig igenom men Rebecka kunde reda ut innan Josefin Höglander kom in på plan. En djupledsboll slogs mot Lovisa som jagade efter den men målvakten hann före. De ljusblå jobbade sig framåt och hade gått ner på en trebackslinje. De hade ett snyggt kortpassningsspel och kom så när igenom med Amilia Högbacka som dirigent. De ljusblå fick med sig en hörna som Kajsa nickade utanför och snart var hon på igen men hennes skott gick över mål. Det var full fart framåt och Lovisa jagade boll. Töcksfors kom till en kontring med Elvira kunde täcka skottet. Gästerna pressade och tryckte på för att jaga ett läge men det ljusblå försvaret följde fint med.

Töcksfors försökte med en stickare men då sprangs det offside, men de var på igen och km fram på vänsterkanten men de ljusblå kunde slå ifrån till inkast. En djupledsboll sökte sig förbi Ellenor som jagade och fick med sig ett inkast. Det var trångt på mittfältet men Töcksfors kom loss för en kontring. De ljusblå kämpade på tills det tog stopp. Töcksfors försökte med en djupledsboll men Rebecka kunde rensa. Kajsa sökte Lovisa med en boll men målvakten tog hand om den. Elvira höll på att ta sig igenom och snart samspelade hon med Ellen och hon fick tillbaka bollen, tunnlade en Töcksforsspelare och fick med sig ett inkast. De kämpade på bra och när Töcksfors kom till en framstöt så sprangs det offside.



Ellenor gjorde ett bra inspel mot bortre men den gick ut fast det jagades på den. Töcksfors var med i matchen men skapade inget lägen men det hindrade de ljusblå från att få det övertag som de behövde. Ellenor sökte Lovisa i djupet och de ljusblå passade runt till dess att Töcksfors målvakt lade vantarna på bollen. De ljusblå hade inte så mycket framåt. Det gjordes ett byte då Ellenor fick ut och Jessica kom in igen. Töcksfors fick en hörna men det var trångt så att bollen gick utanför mål. Töcksfors hade chans till ytterligare ett mål när bollen sköts stenhårt i ribban men den gick över mål. Snart hittades Frida med en djupledsboll och hon kunde vricka in 0-3 till gästerna i den 71:a minten och nu var det bara att inse att matchen var förlorad då det sista hoppet flög iväg.

De ljusblå fick fram en djupledsboll men Töcksfors målvakt kom långt ut och kunde slå undan. Det var full fart på det ljusblå spelet och på Jessica som nu spelade på mittfältet- Hemmalaget satsade men kunde inte riktigt ta tag i spelet. Töcksfors snodde boll men det tog stopp och bollen sökte sig till en annan av deras spelare som sköt en bra bit över. De ljusblå kom till ett anfall på vänsterkanten och Darja slog ett inlägg som gick ut över kortlinjen.. De kämpade på med sitt passningsspel och en boll sökte sig ut mot Lovisa på högerkanten som jagade efter den men den hann rinna ut. Hon vann den åter och lyckade ordna en hörna som Töcksfors målvakt boxade ut.



De ljusblå bet sig fast och kämpade tappert på. Elvira stångades med Töcksfors försvar och fick med sig en hörna som lades ner mot mål där målvakten tog hand om bollen. Matilda sökte Jessica med en boll på högerkanten och snart var det Elvira som söktes med en boll men en back kom i mellan- De ljusblå dominerade utan att skapa det där farlig. Ett inkast nådde Jessica som avancerade och lade hårt inspel som tog på en Töcksfors-försvarare ut till inkast. Töcksfors slog undan och de ljusblå fick en hörna som nådde in nära mål och efter en touch från en ljusblå spelare så gick bollen precis utanför stolpen. Det här var de bästa ljusblå chansen och man kan tycka att en bra chans på nittio minuter är ganska lite, men så var det. Skönt att Izabell är tillbaka till nästa match.

Nu gick Kajsa haltande ut och in kom Jasmine. De ljusblå fick en hörna igen och det var kamp framför mål och de var verkligen på framåt. Töcksfors kom till en kontring men det sprangs offside. Jessica tog tag i  vad jag trodde skull bli det sista anfall och det anfölls med fart och hon kämpade på. De kom till ytterligare ett men Töcksfors kunde bryta och bollen hamnade till slut hos Rebecka..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar