onsdag 20 maj 2015

Delad glädje är dubbel glädje...


Onsdagskväll och BK30 tog emot Korsnäs i svenska cupen och 4% av publiken bestod av Gideonsbergsbloggare ( ja, då kan du räkna ut publiksiffran). Tyckte det skulle bli intressant att se hur BK30 stod sig mot ett lag från en annan division ett serie. Korsnäs har tidigare varit en lilla-syster i jämförelse med BK och de var de fortfarande men jag tyckte de spelade fin fotboll fast de var numret mindre.
 Reflekterade över hur glad jag kände mig när jag gick med mina två korvar i handen på väg tillbaka till min plats, glad för att det gick så bra för BK och mina gamla ljusblå hjältar och de andra BK-spelarna. Kände när jag cyklade hem hur jag tindrade så att jag egentligen kunde ha stängt av mitt cykellyse. Det är kul att få se bra fotboll och att av hjärtat få glädja sig åt BK-framgång..
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Matchen kändes het från första sekund och Jennifer Forsman spelade fram Maria Fjellman. Det var roligt att se den fulla koncentrationen båda lagen hade för de tog matchen på 100% allvar. Spelet var jämt men BK kändes som ett bättre lag men Korsnäs kom till ett avslut som var klent och gick utanför men Jennifers 1-0 mål i den 6:e minuten var allt annat än klent efter att jag tror det var Maria Rodriguez som spelade fram Cassandra Korhonen på vänsterkanten som i sin tur hittat in till målskytten. BK kändes hetare men Korsnäs hittade in med en stickare in i straffområdet men Victoria Christ i BK-målet hann före Korsnäsanfallaren. Strax efter så kom gästerna till ett skott som gick precis på Victoria. De skapade i alla fall chanser Korsnäs.



Det uppstod lite flipper inne i Korsnäs straffområde innan bollen letade sig ut igen och Korsnäs spelade snabbt och skapade läge. Nu fick BK en ny chans men det sköts över. Det var snabbt spel över hela plan och BK kom till ett anfall där bollen tog på en försvarande Korsnässpelare och domaren dömde en straff som Maria Fellman säkert satte i den 15:e minuten. Att leda med 2-0 efter en kvart kändes som en smakstart. BK fortsatte att spela sig fram men Korsnäs lyckades spela sig igenom och fick till ett skott som Victoria kunde ta hand om. Matchbilden var att Korsnäs lyckades skapa lägen men BK hade övertag.

BK30 fick en hörna som Nicole Modin var uppe och nickade på men hon fick ingen bra träff. Korsnäs spelade snabbt, de var tekniska och hade en tanke med sitt spel och BK var starka framåt och låg på. BK snodde boll från Korsnäs och Elin Gunnarsson kom till skott som Korsnäs målvakt tog hand om. Elin fortsatte att komma fram på sin högerkant men nu spelade hon in till Cassandra som sköt högt över och strax efter så spelades Maria Fjellman fram men en passning in från sidan men Korsnäs målvakt kunde hantera hennes skott. BK30 ångade på och Korsnäs kämpade emot fast de var numret för små.



Korsnäs körde direktpassningsspel och spelade på djupet in i straffområdet men Victoria hann först på den ( den känns lite konstigt att kalla en spelare jag inte "känner" förnamn men jag håller på min form ). Det kändes som om Korsnäs hade självförtroende och de slet på och hade inte alls gett upp trots sitt underläge och man visste att de skulle kunna hända något för de hade ju runnit igenom någon gång men BK hade fördel och jag hade verkligen inte ändrat mitt tips om man hade kunnat att köra live-odds. BK fick en frispark och de uppstod lite flipper i Korsnäs straffområde då målvakten inte kunde hålla den.

Det kändes som det fortsatt var match och Korsnäs fortsatte att skapa chanser, men när de försökte komma runt på vänsterkanten så var BK starka och släppte inte till en millimeter. Maria Fjellman var väldigt stark och höll boll inne i Korsnäs straffområde och hon spelade fram Jennifer som inte tvekade utan klippte till och så stod det 3-0 i den 41:a minuten och här kändes matchen avgjord för det är svårt att vända ett 3-0 underläge. Innan domaren blåste till halvtid så hade Korsnäs fått en frispark i bra läge på vänsterkanten men det sköts med bra tryck en lite bit över...



Andra halvlek började med snabbt passningsspel från gästernas sida men de kändes lite svaga framåt., BK kunde bryta och Ellinore Norin kom till ett inlägg och det skapades en hörna som Maria Fjellman lade direkt in i mål i den 47:e minuten och en minut senare så var hon i farten igen fast bollen tog på en försvarare innan den gick in i mål till ställningen 5-0. Två minuter senare så kunde Cassandra distinkt slå in 6-0. När Korsnäs kom till anfall så kändes det lite uddlöst men BK hade en helt annan tyngd. Ellinore kom till inlägg och jag tror att det var Cassandra som drog till direkt.

Korsnäs spelade på djupet igenom BK:s försvar med Victoria hann först på bollen.. BK hade fint passningsspel och spelade runt kring Korsnäs straffområde. I den 60:e minuten så gjorde BK ett trippelbyte och Maria Fjellman, Jennifer och Cassandra gick ut och in kom Hazhan Hama, Hanna Helg och Alva West. Korsnäs hade verkligen inte gett upp utan spelade på sitt positiva spel och de fick en frispark som nickades utanför och lite senare så spelade de in i straffområdet från sidan men mottagaren tacklades schyst ner. BK kom till ett snabbt anfall med direktpassningsspel på högerkanten och då hände det olyckliga att en Korsnässpelare skadade och blev liggande och det tog ca 30 minuter innan ambulansen kom och kunde hjälpa henne av plan och till sjukhuset...



Korsnäs fortsatte med sitt fina spel men de kom ingenstans mot BK:s mur men så kom de igenom men skottet tog på en försvarare. BK:s offensiv hade kommit av sig och det var mer Korsnäs men en djupledsboll slogs snabbt fram till Nicole som kunde lyfta in 7-0. Korsnäs fortsatte att slita och kom till skott. BK fick en frispark men Nicole nickade över. Korsnäs jobbade på och de kom till ett skott som Victoria klistrade nere vid marken och snart var gästerna igång igen och Victoria fick kasta sig och tippa till en hörna på vilken det sköts över..

Nu var det Korsnäs som hade spelövertag men BK kom till ett snyggt anfall där det skarvades direkt och det slutade med en nick som målvakten hade svårt att hålla och Hanna var framme och högg men målvakten kunde få tag i bollen. Nicole kunde komma till skott men bollen tog på en back och Korsnäs målvakt kunde ta hand om den. Elin gav sig av i full fart på sin kant och kom till ett skott som gick precis utanför. Nicole snodde boll från en Korsnäs-spelare och gav sig in i straffområdet. Hon var verkligen het. Korsnäs kom till ett skott som Victoria inte alls hade något problem med. Nicole var fortsatt stark fram och det skapades en hörna som nickades över mål..

Måste få avsluta med att säga att det är roligt att få umgås men alla trevliga BK-are...

Ett stort tack till Kjell Berggren för att jag får använda dina bilder...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar