fredag 15 maj 2015

Un match très intéressant...


Dagens match mot Töcksfors är mycket intressant, för var där det för ett lag som de ljusblå kommer att få möta? Töcksfors började med att förlora med förlora mot nykomlingarna Avesta/Skogsbo med 2-1 och det verkade inget märkvärdigt med dem, men sen så slog de på någon slags turbo och slog på hemmaplan förra årets serietrea i division två norra Svealand Ornäs med 5-1 för att sen slå de mot de ljusblå så försvarsstarka Gagnef med 4-1. Referatet från Gagnefmatchen pratade om snabba omställningar och funderingarna i det ljusblå lägret handlar om att Gagnef försökte spela sitt eget spel istället för att köra försvarsspel för att istället rejält gå på pumpen.
Snabba omställningar betyder att bakåtpassningar som kan snappas upp av motståndare ja, även andra passningar som slås på ett sätt att Töcksfors kan bryta blir farliga. Jag tänkte på några sådana passning från matcherna mot Gagnef och Råtorp.
Andra tankar jag får är matcherna mot Ornäs förra året där de ljusblå föll med 1-0 borta i en match som jag inte såg för att sen på hemmaplan vinna genom att inte låta motståndarna låna bollen, en taktik som fungerade mot Lillån, men Töcksfors verkar vara av en annan kaliber än de ljusblås premiärmotståndare, men i alla fall så har de ljusblå förmågan att kunna spela ett sånt spel på Swedbank Parks konstgräs..
Izabell Rydell är avstängd efter två gula kort i matchen mot Råtorp men det är ju som med landslaget, att är Zlatan borta så kliver andra fram..
Målskyttar så långt för Töcksfors är Frida Siljebråt som gjort tre, Emilia Hansson två och Aida Avolaj, Anna Ringsby, Fia Carlsson, Hanna Edkvist och Jana Radosavjlevic ett var...
Ja, det blir en mycket intressant match..

Så här ser de inlämnade raderna ut:

                                               Jag          Mr K      Mr P    Mr S

1, Torsby-Gagnef                    1              1            X          1

2, Lillån-Avesta/Skogsbo       X             1             1          1    

3, Gideonsberg - Töcksfors    1              1            1           1

4, IFK Kumla - Ornäs            2              X            X          1

5, Råtorp-Eda                         2              X           1            1

Foto: Töcksfors Facebooksida och är taget från matchen mot Gagnef..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar