lördag 9 maj 2015

Footballmania del 2: Hade man fått poäng för jublet så hade Roedeers vunnit...


Så var det dax för del två av min footballmania och idag gick jag och såg en annan typ av fotboll, den amerikanska. Det är en sport som jag verkligen gillar. Någon frågade mig om jag brukar gå och se Roedeers matcher men jag svarade att "det finns viktigare sport att se i den här stan"och han förstod vad jag menade och det gör du också. Brukar försöka se en av deras matcher varje år då det är kul och en gammal jobbarkompis spelar i laget. Varför ska jag berätta om den här?
1, Det är väl den amerikanska fotbollen som är den riktiga, eller?
2, Det var deras hemmapremiär
3, Det är deras första säsong i den högsta serien
4, Det fanns ingen vanlig fotboll att bevaka i stan utom Framkes
5, Vem är intresserad av Franke?
Tyresö Royal Crowns som Roedeers mötte är tippade att vinna serien så då kan du gissa hur det gick och tryck ny på läs mer för att läsa om matchen:




Första kvarten: Det var Roedeers började med att kicka bollen så att gästerna fick börja på den 20:e yardlinjen. Roedeers fick stopp på gästernas första försök men sen fick de till en passning som gjorde att de efter en försvarsmiss kunde springa ner och göra en toutch-down efter bara några minuter till ställningen 0-6. Det satt sitt field-goal till ställningen 0-7. Efter Tyresös kick-off så fick hemmalaget starta på den 25:e yardlingen men de stoppades effektivt och förlorade fyra yard. Sen fick de till en bra passning som gjorde att de hamnade framme vid den 47:e yardlinjen, men tyvärr så tog de stopp och de fick panta bollen. Gästernas första försök stoppades men sen så tog de sig fram till den 41:a yardlinjen. Sen bar det av framåt med att de avancerade 20 yard och det hela slutade med en touchdown, men det missade sitt field-goal så ställningen var 0-9.



Efter Tyresö gjort sin kick-off så tog sig Roedeers fram till den 22:a yardlinjen och sen yterligare fram en bit men så tacklades quater-backen då han inte fått iväg bollen och Tyresö fick tag på den och det blev deras tur att anfalla. De tog sig framåt efter en misslyckad pass men till slut så kunde de springa in i end-zone och göra en touch-down till ställningen 0-19 och efter ett lyckat fieldgoal så stod det 0-20. Efter Tyresös kickoff så fick Roedeers starta vid sin 30 yardslinje., men efter tre försök så hade de inte tagit de yards de behövde utan fick panta bollen och Tyresö kunde springa fram till den 48:e yardlinjen så de fick börja högt upp. Roedeers började bra och fick stopp på dem efter tre yards men sen så lyckades gästerna springa fram 20. En Tyresöspelare försökte vinna mark men snubblade så det blev inte så många yards tagna, men i nästa försök så passade de fram sex yard för att då hamna på Roedeers 9:e yardlinje därifrån de kunde springa in en touchdown till ställningen 0-26 men fieldgoalen blev blockerad så där kunde de inte hämta någon poäng.



Efter Tyresös kickoff så kunde hemmalaget starta vid sin 21:a yardline men de tappade fem yard då de inte kommit igång i tid. De kämpade sig fram ett par yard men de lyckades inte få fyra nya försök och deras pantning i fjärde försöket misslyckades och Tyresö fick starta vid Roedeers 5:e yardlinje och därifrån så kunde de springa in till en touchdown och till ställningen 0-32 och efter ett lyckat fieldgoal så stod det 0-33. Efter Tyresös kickoff så fick hemmalaget starta vid sin 35:e yardlinje men de fick än en gång backa fem på grund av att de inte kommit igång att spela i tid. De missade de två första försöken inte för att de spelade dåligt utan för att Tyresö hade ett bra försvar, men sen så lossnade det med en passning upp till sin egen 46 yardlinje. Vid nästa första försök så  missades passningen inte något bra och i nästa så försvarade sig Tyresö bra och kunde sacka quaterbacken.



Andra kvarten:Roedeers fick iväg en lång passning och befann sig nu på Tyresös planhalva och efter en lyckad pass så tog de sig ännu längre fram . Sen gick det trögare då Tyresö än en gång kunde sacka quaterbacken och de förlorade nio yard och vid nästa försök så tog det stopp innan de lyckades att springa ner till den 16.e yardlinjen, Det var bara en och en halv yard kvar för fyra nya försök så hemmalaget försökte ta sig fram de få yarden men det hela föll på en missad passning. Tyresö fick nu starta vid sin 16 yardlinje men nu var det de som fick backa på grund av att de inte kommit igång att spela i tid. Efter två misslyckade passningar så lyckades de ta sig fram till sin 46:e yardlinje. Vid nästa omgång av försök så tog de sig fram till Roedeers 33:e yardlinje och fick fyra nya försök och där behövde de bara ett för att ta sig fram ytterligare. När de skulle ta sig fram ytterligare så nådde de nio yard och hade bara en kvar och det blev inget problem för dem. Nu var det nära Roedeers endzone och med hemmalaget fick stopp på gästernas första försök innan de inte kunde stå emot och det stod 0-39 vilket inte drygades ut då fieldgoalen missades.




Efter kick off så kunde Roedeers starta vid sin 28.e yardlinje men de fick än en gång backa som tidsstraff. Första passningen misslyckades men sen så fick quaterbacken iväg en som mottagaren som var mycket trängd lyckades fånga vid 46 yardlinjen. Vid nästa fyra nya försök så missades det en passning i första innan de kunde springa fram till Tyresös 35:e yardlinje. Nu var det hemmalagets tur att göra en touchdown till ställningen 6-39 och jublet visste inga gränser men tyvärr så kunde Tyresö blocka hemmalagets fieldgoal. Roedeers kickade ända ner till endzone så gästerna fick börja vid sin 20-yardlinje. Roedeers försökte få stopp på gästerna men de lyckades precis ta sig fram för att få fyra nya försök och i nästa vända lyckades de än en gång med detta innan Roedeers lyckades slå i bromsen men det varade inte länge för de tog sig fram ganska långt. Gästerna vann ytterligare mark och i nästa omgång försökså kunde de passa in i end-zone till en touchdown och ställnigen 6-46. Nu var det strax halvtid men Roedeers hann precis börja om vis sin 25-yardlinje innan domaren blåste av.



Tredje kvarten: Den började med  en kick off från Tyresö där hemmalaget fint kunde springa fram till sin 37:e yardlinje och efteren lyckad passning så tog de sig fram till Tyresös 35.e yardlinje. Quaterbacken sprang fram ytterligare tre men sen så tappades bollen vid två passningar innan en lyckades och hemmalaget var nere vid Tyresös 23:e yardlinje. De försökte att passa in endzone men efter något regelbrott så fick de backa 15 yards men i nästa försök så tog de sig fram så pass att det inte gjorde något. I nästa försök så kunde de passa in i endzone och kunde göra en touchdown till ställningen 12-46 och de satte sitt fieldgoal så att det nu stod 13-46. Vid kick-offen så blåste bollen omkull så träffen blev ingen bra så Tyresö kunde dra igång och anfalla från Roedeers  37 yardlinje. De tog sig fram lite i första försöket och i nästa så kunde de göra en touchdown som följdes av ett fieldgoal till ställningen 13-53.



Roadeers kunde efter kick off börja vid sin  28:e yardlinje. Första passninen var bra men mottagaren missade och nästa missades så att Tyresö kunde göra en interception så att turen att anfalla gick över.Gästerna började att ta sig framåt först en yard, sen åtta innan de tog sig fram längre och fick fyra nya försök med råge. De jobbade sig fram för fyra nya och tog sig sen i...



Fjärde kvarten:... fram ytterligare åtta så att det bara var kvar tolv till Roedeers endzone, men de missade passningen dit och när de sen försökte springa in så blev det stoppmen det blev fyra nya försökt med bara två yard kvar. De försökte med ett springspel och så stod det 13-59 och efter ett fieldgoal så stod det 13-60. Tyresö fick flytta fram sin kick off femton yard på grund av ett osportligt uppträdande hos en Roedeers-spelare så de kunde kicka långt så hemmalaget fick starta från sin 20-yardsllinje. De missade att ta sig fram på tre försökt och när de skulle panta iväg bollen så kastades den över killen som skulle sparka och in i endzone så att det blev två poäng för gästerna till ställningen 13-62



Efter Roedeers lyckade kick off så kunde bortalagetspringa fram till hemmalagets 42.a yardlinje, men de stoppades i första försöket efter en yard och i andra missade de passningen, i tredje så lyckades de bara komma fram fem yard så de bestämde sig för att försöka göra ett fieldgoal från hemmalagets 56 yardlinje men det lyckades inte utan en försvarare fångade den och började att springa men stoppades vid egen 13 yardlinje och matchen avslutades med en misslyckade Roedeerspassning...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar