måndag 25 maj 2015

Apud quem unum habemus tempus...

Dagens latinska ordspråk betyder "vi får ta en match i taget" och det är det vi får inrikta sig framöver för det gäller att inte gråta över spilld mjölk, släppa in besvikelse, ha orealistiska förväntningar eller få kramp...

Töcksfors tog kommandot i Värmlandsderbyt mot Torsby redan i den 9:e minuten då Frida Siljebråt gjorde 1-0, åtta minuter senare så gjorde Emilia Hansson 2-0 och två minuter efter detta så gjorde Frida sitt andra sitt andra mål för dagen och leder därmed skytteligan i division två västra Svealand med sju gjorda mål. Torsby kunde reducera i den 86:e minuten genom Frida Andersson. Ja, Torsby åkte på samma chockterapi som de ljusblå gjorde i omgången innan..

Lillån bortaslog Ornäs efter ett mål av Jessica Andersson som dundrade in ett skott från 35 meter efter en passning av Fatoumatta Gassama i den första halvleken:

Läs Lillåns referat:

Läs vad Dalademokraten skriver om matchen:

Avesta/Skogsbo tog sin andra trepoängare denna säsong genom att hemma slå Råtorps IK med 3-0 efter mål av Lovisa Gustafsson i den 39:e minuten som lade en frispark direkt i mål, av Lisa Gedin i den 49:e minuten och slutresultatet fastställdes av Melinda Eriksson i den 77:e minuten. Råtorp ligger nu sist i serien på sämre målskillnad. Visst känns det lite retsamt att 50% av deras mål kom i matchen mot Gideonsberg?

Läs av Dalademokraten skriver om den matchen:

Gagnef tog sin första poäng och lämnade över jumboplatsen till Råtorp genom att spela oavgjort 0-0 mot Kumla som innan matchen hade chansen att gå upp i delad serieledning. Misstänker att Kumla fick smaka på samma defensiva medicin som de ljusblå fick göra...