söndag 17 maj 2015

Ljusblått är den vackraste färg som finns...



Fick värma upp mig med en dusch för att komma i stånd att skriva det för det var s bitande gråkallt att kylan trängde igenom fast jag hade flera lager. Man ska ju läsa mellan raderna och ska du läsa mellan raderna så står det där "av regnande plus lite dålig plan från början svårspelad". När jag cyklade hem så kände jag mig förvånad att de ljusblå ändå fick till så bra spel som de tidvis hade i andra halvlek med tanke på förutsättningarna.
Kvarnsveden väcker lite nostalgiska känslor hos mig sen Gideonsbergs A-lag mötte dem för ett antal år sen och den första bloggen jag över huvud taget skrev på min förra Moresport-blogg var från en match uppe i Borlänge som slutade 1-1 trots att Kvarnsveden var det bättre laget. Har respekt för dem och hela deras verksamhet så jag trodde att det skulle bli ännu en ljusblå F17-förlust men ödet eller rättare sagt Izabell Rydell som behövde speltid efter att ha varit avstängd i gårdagens A-lagsmatch ville annat. Jag tror hennes närvaro på plan betydde ganska mycket och att det skapade utrymme för andra spelare att visa vad de gick för
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:




Rubriken hänvisar till att när jag satt mig till rätta på läktaren och lyfte blicken och såg vad ni ser på bilden ovan och det bara glittrade ljusblått.
Det syntes direkt att det var halt på plan då Wilma Reinitz Lundberg halkade till när hon skulle skjuta upp bollen och det blev lite farligt men hon tog själv revansch och tog kontroll över bollen. Jag planen var inte den bästa men halkan märktes mest i början av matchen. Izabell var het och efter en frispark som nådde henne så gav hon sig av och krockade med målvakten i kamp om bollen. Kvarnsveden kom till en kontring och bollen rullade retfullt in mot vad man trodde skulle bli ett mål men lika retfullt för gästerna så tog den i stolpen och kunde rensas undan av en försvarare.



Kvarnsveden kunde bryta ett ljusblått anfall och kom till skott. Den dåliga planen påverkade att spelet blev mer ostrukturerat och det var kamp på plan. Kvarnsveden kom till ytterligare ett djupledsanfall som inte ledde någon stans. De ljusblå fick en frispark som hamnade nere hos Kvarnsvedens målvakt. En boll nådde ut till Alina Hede´n som nådde in med bollen till Emma Bramming som kunde göra 1-0 i den 9:e minuten. Izabell satte av i full fart framåt och fälldes ordentligt av målvakten så att man tänkte att "här blir det en frilägesutvisning" men domaren gav bara ett gult kort men det kändes som om det skipades lite rättvisa när Izabell själv kunde slå in den i den 11:e minuten.



De ljusblå låg på framåt och fick en ny frispark och det blev lite hett när den nådde Emma i straffområdet. Kvarnsveden kom till ett inlägg som Matilda Hotti kunde slå undan. Izabell passade ut till Cecilia Bahar tvärs över plan men hon fick inte riktigt till skottet. Spelet var lite trögt på grund av planen men Kvarnsveden kunde komma till ett par snabba omställningar där Wilma som sista utpost kunde avvärja långt ute. Ja, fortsatte komma till omställningar och nu kom det till skott från högerkanten men Wilma var bra med.



Izabell skapade sig ett bra läge genom att ta sig fram mot straffområdet men hon passade generöst till Sanna Adamsson men målvakten var bra ute och kunde täcka. Kvarnsveden fick en frispark som gick ut till en hörna som inte ledde till någonting. Planen var trög och spelet trängdes ihop på mittplan men det försöktes att spela fotboll och Kvarnsveden slog en djupledsboll som Cecilia kunde slå undan för anfallande motståndare. En Kvarnsvedenspelare fick bollen på handen och de ljusblå fick en frispark i bra läge men Izabell fick inte samma knorr som förra gången så målvakten kunde ta hand om bollen.



Kvarnsveden satsade framåt med mycket folk men de ljusblå kunde slå undan. Det blev kamp på mittfältet men så kunde Cecilia avancera och komma till ett skott som målvakten kunde ta hand om. Izabell pressade mot Kvarnsvedens försvar och Alina kom till ett inlägg mot Emma som inte fick tag i bollen men bollen letade sig åter till Izabell som kom till skott. Kvarnsveden kom till en kontring som stoppades upp och strax efter så fick de en frispark som Wilma kunde ta hand om. De fick ytterligare en frispark och det var mera Kvarnsveden i detta skede och efter ett anfall på högerkanten så kunde de slå in en boll mellan Wilma och stolpen till ställningen 2-1 i den 33:e minuten.



Nu fick de ljusblå en frispark som Izabell lade mot bortre där två ljusblå spelare kom löpande men bollen rann ut över kortlinjen. Hemmalaget hade tagit tag i matchen så det blev en liten kalldusch när Kvarnsveden fick en straff och kunde kvittera till 2-2. Kvarnsveden kom åter igen till en snabb attack och Wilma gick väldigt långt ut och hon passerades men tack och lov så kunde en försvarare rensa undan bollen. I en situation där en Kvarnsvedenspelare hade spelat åter målvakten så blev denne lite handlingsförlamad och Izabell kunde sno bollen runda och lägga in till ställningen 3-2 i den 37:e minuten.




De ljusblå fortsatte att anfalla och Melanie Huerta Olivares passade Izabell som hittade Stefanie Bali men Kvarnsvedens målvakt var bra med. Izabell jagade en boll och fick med sig en hörna och den drog hon till direkt på när hon nåddes av bollen. Melanie och Izabell låg på och stressade målvakten men det sista som hände innan domaren blåste till halvtid var att Kvarnsveden kunde vända men Clara Henriksson kunde få undan bollen.



Det var inga glada miner från de åskådare som var där när de upptäckte att kiosken inte var öppen och själv hade jag planerat att få en välbehövlig kopp i halvtid i det gråkalla vädret för det hade verkligen behövts men där fick jag tji. Hoppas det här kan lösa sig till nästa match.
De ljusblå började pressa i början av andra halvlek men de fick inte på grund av planen inte riktig kontroll på spelet. Kvarnsveden kom till en kontring och kom till ett skott långt utifrån som gick utanför.. Det var härligt att hela det ljusblå laget rörde sig framåt när de anförda av Izabell som med bollen vid fötterna stormade fram. De ljusblå fick en frispark som Izabell sköt med lite tryck men målvakten kunde ta hand om den.




Kvarnsveden kom till ytterligare en kontring men ännu en gång så var Wilma långt ute och kunde avstyra. Bortalaget skapade lite press men Matilda kunde få undan bollen, men snart var de på igen och fick en frispark som ledde till ett inlägg från vänsterkanten som avslutades med ett skott som gick utanför. Gästerna kunde sno en boll av de ljusblå och satte av men en back kunde reda ut det hela. Det blev nu mera ljusblått och Cecilia sökte Sanna med en boll. De fick med sig en frispark som gästernas målvakt kunde ta hand om.




De ljusblå stångades uppåt och det var kamp på plan och bortalaget sökte komma till anfall med en långboll men den kunde slås undan. Linn Flytström tog tag och avancerade på högerkanten och bollen nådde Izabell som sökte Emma med en boll inne i straffområdet. Izabell sökte nu Cecilia med en boll men en back hann i mellan och kunde slå undan.. De ljusblå som kollektiv skapade press anförda av Izabell och Cecilia kom till inlägg mot just Izabell. Kvarnsveden kom till en kontring som Wilma kunde avstyra. De ljusblå fick en frispark som Linnea Söderberg kunde slå ner mot mål och där var det bra rörelse.



De ljusblå fick ännu en frispark som Izabell slog men Kvarnsveden slog undan. Måste tillägga att jag bara beskriver en bråkdel av alla frisparka då domaren blåste sönder matchen så de båda lagen hade inte bara en trög plan att kämpa mot utan också en vissel-villig domare och det märktes ju längre matchen led att spelarna blev mer och mer irriterade ( vissa yttringar hördes från sidan av plan också). Melanie kom till ett skott lite utifrån som gick i en båge. Cecilia kunde avancera på högerkanten och kom till ett inlägg. Det kändes som om de ljusblå hade tagit över matchen och Izabell kom till ett inlägg med Cecilia som adress och hon drog till på direkten med den gick utanför.



Kvarnsveden kom till en kontring men det sprangs offside. Det var nu mera fart på plan och en djupledsboll sökte sig till Izabell och hon avancerade och kom till ett skott som målvakten tippade till en hörna. Kvarnsveden kom ytterligare till en kontring som kunde stoppas upp. Gästerna var mera på men det skapades inget då de gick själva. Alina kom till en attack på vänsterkanten och bollen slogs ut av en försvarare och de ljusblå kunde lyfta upp. Det var kamp på plan som avbröts av alla avblåsningar. Izabell sökte Cecilia med en boll men den kunde slås undan.. De ljusblå hade verkligen lyfte upp och det var full fart framåt.



Cecilia avancerade och spelade Izabell som hittade Alina som jobbade sig fram och det hela slutade med att Izabell kunde slå in 4-2 i den 77:e minuten. Nu blev det dramatiskt då Kvarnsveden fick en straff men de fick aldrig kontakt efter som Wilma räddade den ( se bilden ovan ). De ljusblå punkterade verkligen matchen när Linn Flytström distinkt lite utifrån satte 5-2  Kvarnsveden kom nu snabbt på högerkanten men skottet gick utanför. De ljusblå fick nu en frispark som Matilda lade ner mot Emma som sköt hårt i ribban och över. Melanie jobbade på bra framåt och jagade boll.



Det var full fart framåt för Cecilia  och Linnea kom på högerkanten och kunde komma till ett inlägg som Melanie kunde skjuta på back. De ljusblå hade press och Izabell kom till ett inspel som skar genom straffområdet. Det sista som hände var att Alina avancerade på vänsterkanten och komma till inlägg som målvakten kunde ta hand om..









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar