söndag 3 maj 2015

F17 - det perfekta söndagsnöjet...

Idag så drog F17 serien igång för de ljusblå och det blev derby i första matchen då det ställdes mot BK30. Förhandssnacket på läktaren var att de ljusblå skulle bli slaktade av BK30 men så blev inte fallet men BK30 var helt klart tyngre och hade ett riktigt bra anfallsspel. F17 är både lek och allvar, lek för att så många ska få spela som möjligt så byten görs som aldrig skulle göras i en vanlig serie och som ändrar förutsättningarna under matchen och allvar för visst vill man vinna. F17 är verkligen det perfekta söndagsnöjet, det gör inget om laget man håller på förlorar och man blir glad och de spelar bra, gör mål och man ser spelare med lite större potential. Skulle välja F17 fyra söndagar av fyra om det jag hade att välja på var Premier League på ett sportbar, för F17 har verkligen en trivselfaktor för oss som tittar på. Vi skojade hälften på allvar hälften på skoj att vi skulle scouta spelare till A-laget och jag skojade i halvtid att att det var enklare att scouta BK30-spelare men i andra så lyfte sig de ljusblå och flera spelare visade vad de gick för.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

I början av matchen så ställde jag mig fråga om vilka som skulle ta kommandot. De ljusblå fick igång lite passningsspel och Linn Flytström fick till ett skott som gick utanför. BK kom till en kontring som det ljusblå försvaret kunde få stopp på. en djupledsboll sökte sig fram mot Cecilia Bahar men Jonna Böckert i BK-målet tog hand om den. Matchen var jämn men BK kändes tyngre. Alina Hede´n sökte Cecilia med en djupledsboll men den rann ifrån och ut över kortlinjen. De ljusblå jobbade sig framåt och Cecila lurade med bollen utanför straffområdet utan att skapa något. BK kom till ett snabbt anfall och det kändes att de hade tyngd. Alina sökte på nytt Cecilia med en djupledsboll

BK kom till ett fint anfall och det passade sig in i straffområdet där Wilma Reintz Lundberg räddade med en fin fotparad. BK jobbade sig närmare ett mål och i den 17:e minuten så kom de igenom och kunde göra 0-1. Alina sökte på nytt Cecilia med en djupledsboll men Cecilia var lite för trängd för att kunna göra något av detta.. BK kändes resolutare när de kom till anfall men Sanna Adamssom kom till ett skott som gick rakt på Jonna i BK-målet. De ljusblå jobbade på framåt men BK kom till ett bra anfall på högerkanten där Wilma ger sig ut för att skära av och bollen slås in i straffområdet där en BK-spelare helt ren kan sätta 0-2 i den 25:e minuten.

Cecilia tar sig fram mot BK mål men hennes skott går högt över. BK kommer till en kontring där Wilma kommer för långt ut och tar i bollen utanför straffområdet och egentligen så skulle det vara utvisning men domaren dömer frispark i ett läge precis utanför straffområdet och den slås hårt i ribban och över mål. Det ljusblå anfallsspelet känns mera chansartat än BK:s som kommer till ett skott som Wilma tar hand om. BK fortsätter att anfalla och kommer runt på högerkanten men skottet går en bra bit utanför mål och strax efter så lyfts en höjdboll in från vänster men anfallaren kan saktas ner så att Wilma kan ta hand om bollen.

BK slår en fin djupledsboll men de springer offside och snart slås ännu en sån som blir farlig men Wilma förhindrar ytterligare ett mål med en fin benparad. Alina söker Melanie Huerta Olivares som har kommit in och de ljusblå flyttar fram sina positioner lite. De kommer till ett bra anfall där Alina, Melanie och Cecilia samarbetar. De lyfte sig verkligen mot slutet av första halvlek.

De tog någon minut innan andra halvleken hittar formen men då tar sig Emma Bramming som kommit in sig igenom BK:s försvar i den 47:e minuten och kunde rulla in 1-2. BK hade säkert gjort en hel del byten i halvtid för det fina spelet från första halvlek fick vi inte se igen. Någon ljusblå spelare får till ett hårt och låg skott mot mål. På högerkanten så hade Alina kommit igång på ett helt annat sätt än i den första halvleken och hon tar sig igenom och kommer till skott. Det var verkligen mer ljusblått och Emma tar sig igenom ännu en gång men skottet går utanför. De skapar nu lite press.

Cecilia slår in en boll mot straffområdet som Emma hugger på när Jonna tar hand om den. Alina försöker nå Emma med en boll men Jonna hinner före. De ljusblå jobbar framåt och skapar lite tryck och när BK kommer framåt så tar det stopp men de lyckas få till ett skott ut en dålig vinkel. Emma vänder inne i BK:s straffområde men får inte utrymme för att få till ett skott. Tempot har nu gått upp hos båda lagen på mittfältet. Olyckligtvis nu när de ljusblå ligger på mera framåt så tappar en back bollen och en BK-spelare avancerar och kan göra 1-3 i den 67:e minuten även om spelet innan såg ut mera åt att luta åt en kvittering.

Strax efter så skjuter en ljusblå spelare ett bra skott på Jonna som hon klarar. De ljusblå får ännu en kalldusch när en boll slås upp på en hand i det egna straffområdet och domaren blåser straff i den 68:e minuten och den sätter Jonna till en 1-4 ledning och matchen känns punkterat trots det fina ljusblå spelet. BK spel ut  en crossboll på högerkanten och mottagaren kommer till ett skott som Wilma kan tippa över ribban. Alina spelar på fint på sin vänsterkant och man ser fin rörelse där borta och på högerkanten så tar sig Cecilia och Emma fram och oroar.

Alina slår in en boll mot mål som Emma stöter på. De ljusblå har fin rörelse framåt och spelar med fart. men så spelar BK sig fram men skottet går högt över. En djupledsboll slås fram och Jonna går ut och en ljusblå spelare kan slå in 2-4 vid stolproten i den 85:e minuten och två minuter senare så passar en BK-spelare tillbaka till Jonna som skjuter Emma som kan reducera till 3-4 i den 87:e minuten. Innan domaren blåser av matchen så kommer de ljusblå till ännu ett skott men det har Jonna inga problem med...

Hur det gick med vår scoutning? Alina fick många fina kommentarer på läktaren...