fredag 8 maj 2015

Footballmania del 1: Så vacker fotboll på Trollebo,,


Då kickar vi igång Gideonsbergsbloggens footballmania där vi ska försöka bevaka fem matcher på sex dagar ( ser ni att jag pratar om mig själv i pluralis ) och jag hoppas att det går vägen. Först ut är Hallstahammars hemmapremiär mot Surahammar och varför just denna match undrar du?
1; Har fungerat lite som samarbetsklubb under våren då det lånats spelare av varandra
2, Jag får lite Rytterne-känsla av Hallstahammar...
3, Det fann före detta ljusblå spelare i bägge lagen..
4, Emelie Airaksinen spelar i Hallstahammar...
Behövs det några fler argument, så säg...
Förutsättningarna för matchen var de optimala då solen sken och höll värmen upp under hela första halvlek och Trollebo IP:s gräsmatta var perfekt..
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:




Surahammar drog igång med ett bra passningsspel och kom ganska tidigt till ett skott. De hade fart och skapade ett övertag, men Hallstahammar kunde flytta upp efter en frispark, men bortalaget var stabila bakåt.. Surahammar fick en frispark som de satte utanför. Surahammar hade ett övertag och Hallstahammar försökte att bygga upp sitt spel. En Surahammarsspelare fick iväg ett obetänksamt skott som gick utanför men skapade en resultatlös hörna. Snart kom de till en kontring som ledde till en frispark för det försvarande laget. Hallstahammar spel var mer ostrukturerat men de försökte att jobba in sig i matchen. Surahammar hade lyckats att etablera sitt anfallsspel högt upp men i ett Hallstahammarsanfall så fick hemmalaget en hörna som målvakten lämnade retur på ett bra skott och ett nytt skott avlossades och gick strax utanför stolpen.



Hallstahammar hade kommit in mera i matchen och de tryckte på mera högre upp och de fick ett iväg ett skott som tog i burgaveln via en försvarare till en hörna. Hallstahammar hade nu kontroll på matchen och jobbade sig framåt, men Surahammar kom till ett bra anfall men hemmalaget rensa undan skottet. Hallstahammar  kom till en kontring då en boll lades fram mot Emelie men en försvarare kom i mellan. Det var nu ganska jämt med ett litet övertag för hemmalaget. Emelie fälldes och Hallstahammar fick en frispark i bra läge som gick utanför mål. Det var med Hallstahammar och Surahammar försökte jobba sig in i matchen. Hemmalaget var verkligen igång och de fick iväg ett skott som gick utanför och som ledde till en hörna och den ledde fram till ett skott som tippades över mål.




Hallstahammar tryckte på och de fick en hörna som en försvarare kunde nicka undan på mållinjen. Det hettade till framåt för hemmalaget och de fick till ett bra skott som Surahammars målvakt kunde ta hand om. Bortalaget lade fram en djupledsboll som så när nådde fram men de hade svårt att etablera sig framåt. Hemmalaget spelade med fart och skapade tryck. Surahammar fick en frispark och den lades fram mot mål och en hel hop från deras lag stormade fram mot mål men hemmalagets målvakt hann före. Bortalaget försökte trycka på men Hallstahammar kunde vända, men snart så böljade spelet fram och tillbaka. Surahammar spelade ut på en yta till höger men en back lyckades få undan bollen..



Det var nu mera Surahammar och de fick iväg ett skott som Hallstahammars målvakt kunde ta hand om. Emelie pressade både back och målvakt och snart fick Lisa Gunnarssom till ett skott som gick utanför. Surahammar fick till ett hårt inlägg som kunde nickas undan till en hörna. Matchen var nu jämnare och Hallstahammar fick till ett inlägg från höger som Surahammars målvakt kunde ta hand om Nu kom bortalaget till en kontring som stoppades upp och när de väl kom igång igen så hade det hunnits att springas offside. Matchen var nu väldigt jämn och Surahammar kom till en kontring men den anfallande spelaren fick inte tillräckligt understöd. Bortalaget fick nu en frispark som nickades ut till en hörna. Det blev hett på den framför mål och det skapades en ny hörna som skapade ännu en och det var verkligen hett framför hemmalagets mål strax innan domaren blåste till halvtidsvila...



Andra halvlek började med en satsning från Surahammar och de sökte skott men den letades tillbaka till en medspelare som avlossade ett som tog i burgaveln via en försvarare till hörna och på den så avlossades ett skott som inte var jättehårt så hemmalagets målvakt kunde klistra bollen vid marken. Hallstahammar avancerade på höger och sökte skottläge innan en Surahammarspelare kom till en kontring och verkligen jagade mot mål men flera försvarare hack i häl och lyckades ändå få till ett slott som hemmalagets målvakt kunde ta hand om. Bortalaget var vassa och lyfte in en boll mot mål och en anfallare rusade efter och krockade med Hallstahammars målvakt som blev liggande ett tag men som kunde fortsätta matchen.



Emelie kom till en attack och högg mer mot Surahammars målvakt. Hallstahammar spelade sig framåt och kom till inlägg. De spelade bra offensivt , det gick undan och de lade fram en boll som det jagades efter men en försvarare kunde få undan den. Surahammar kom till en snabb kontring men skottet gick strax utanför. Det var verkligen full fart på plan och hemmalaget fick till ett inlägg och Emelie högg mot målvakten. Surahammars Karin Matthews väggspelade med en medspelare och satte av mot mål men skottet gick precis utanför stolpen. Nu kom hemmalaget till ett anfall men Lisas skott lite utifrån gick utanför. De fortsatte att anfalla och Elin Gustafsson fick med sig en hörna vara på någon fick en träff men den var inte 100%-ig så Surahammars målvakt kunde ta hand om den.



Hallstahammar fortsatte att spela med fart och skapa press och Elin Eklund höll på att runda bortalagets målvakt men denne kunde få tag på bollen långt ut i straffområdet. Hemmalaget skapade press medans Surahammar kom till något enstaka kontringsförsök. I den 65:e minuten så kunde Linn Fernkvist få till ett bra skott och ge hemmalaget ledningen med 1-0. Spelet mattades nu av lite och Surahammar fick en frispark som de lade högt över mål. De försökte att spela sig fram, fick igång sitt passningsspel och började att hålla boll. Hemmalaget kom till en kontring men bollen rullade utanför mål med målvakten långt ute i straffområdet



Karin kom till en ny Surahammarskontring men en försvarare lyckades att få undan bollen, men snart så kom hon till en ny kontring och fick iväg ett skott som målvakten kunde få tag på. Det var kamp och fart på plan. Emelie höll på att bli framspelad ,men en back kom i mellan men snart kom hon till ett nytt snabbt anfall men hakades upp men anfallet kunde fortsätta ut på högerkanten där ett inlägg slogs upp på en hand och det skapades en frispark. Hemmalaget hade nu tagit kontroll över matchen, hade ett bra passningsspel och tryckte på och till slut kom de till ett skott som målvakten kunde ta hand om. Surahammar  kunde inte ta tag i matchen medans hemmalaget fortsatte att spela bra anfallsfotboll så att motståndarna fick slå undan gånger flera och det skapades en het hörna men målvakten kunde ta hand om bollen. Hemmalaget slog en passning fram mot Emelie i djupet men målvakten hann före. Det sista läget som skapades i matchen var Surahammars som fick iväg ett skott utifrån som hemmalagets målvakt kunde ta hand om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar