lördag 2 maj 2015

Det blev tre poäng den här veckan med..


När matchen var slut så tänkte jag att "det blev lika många poäng denna veckan också". Poängen var den samma men spelet var annorlunda. Förra lördagen så var det bländade Barcelona-spel men vad var det som gjorde skillnaden idag? Det var skärpan i passningsspelet men framför allt det där lilla sista insticket som saknades och att ibland våga gå på avslut själv istället för att passa. Sen så måste jag ge en stor eloge till Gagnef som höll ordning på de ljusblå i åttiotre minuter och de kunde lika gärna fått med sig en välförtjänt poäng, men någon annan ville annorlunda, någon som lyckades med det där som inte hade fungerat under det tidigare åttiotvå minuterna. Innan jag skriver för att säga att du ska trycka för att läsa om matchen så vill jag säga att jag inte tror utan vet att Gagnef kommer lyfta i tabellen och ligga på övre halvan när säsongen är slut. Sticker ut haka och kanske får jag äta upp de orden men det skulle inte förvåna mig om vi hittar dem på en fjärdeplats när säsongen summeras.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå försökte sig på samma passningsspel som förra lördagen men skillnaden var att Gagnef fångade upp dem bättre än vad Lillån kunde göra och det kan bero både på den som slår passningen men Gagnef är även ett kämpalag och de var faktiskt de som hade det första skottet mot mål men det dröjde inte länge för än Izabell Rydell laddade bössa men sköt över. Gagnef var med i matchen på ett annat sätt än Lillån var förra veckan och de var på mer framåt och resolutare i närkamperna i försvarsspelet. De kom till en snabb omställning men Rebecka Nevala i det ljusblå målet var bra med ut och avstyrde. De ljusblå passade sig fram och Darja Andersson lade in ett inlägg som Gagnefs målvakt kunde plocka ner.




De ljusblå var nu mera på, skapade tryck uppåt och hade kommit gång mer än under de första sju minuterna av matchen. Det slets framme vid Gagnefs straffområde och då vill jag speciellt lyfta fram Lovisa Byman, men även Darja jobba på de framme och försökte ta sig fram den där sista biten. Elvira Gustafsson tunnlade en motståndare och gav sig av framåt i plan och fick iväg ett bra skott som gick strax utanför Gagnefs mål. Passningsspelet såg bra ut och det fortsattes att skapa tryck. Izabell kämpade och vann åter en boll som de ljusblå hade förlorat och hon gav sig av framåt men det tog stopp i motståndarnas backlinje. Spelet var förlagt på Gagnefs planhalva och Elvira gav sig framåt på nytt men fick inte till det där sista.

I det här skedet av matchen så kände jag att de skulle ordna det för att det med tiden skulle få de där lägena som kom mot Lillån men föga anade jag att det skulle gå så mycket tid innan det skulle hända. Izabell spelade ut till Darja som sökte Lovisa men en Gagnefback fick en fot i mellan. De ljusblå fick en hörna där Ella Grönros fick en fot på bollen men den gick över mål. Lovisa bröt en passning och gav sig av framåt mot mål men hennes skott gick utanför. Rebecka gav sig ut lite och Gagnef försökte på ett långskott som Jessicas fot kunde fånga upp i luften. De ljusblå passade sig fram, höll boll och Gagnef hölls kort genom att deras spel bröts av ljusblå spelare som låg på.



Gagnef snabbade upp en dålig bakåt pass ( jag ska inte säga vem som slog den ) och gav sig av framåt snabbt men Ellen Waldau kunde reda ut det hela. Spelet såg ut som mot Lillån då de ljusblå passade sig framåt i plan. Izabell trollade lite innan hon passade vidare till Elvira. De fortsatte att skapa press och nu var det Ellen Sandström som kom till skott. De fortsatte också att passa sig fram men Elvira som var den som fick skottläge sköt högt över. Gagnef kom inte upp och när de väl gjorde det till slut så fick de ljusblå stopp på dem Izabell spelade snabbt ut till Ellenor Nogelus som fick till ett bra skott. Elvira var tuff och fick en frispark emot sig som lade Gagnef lade in mot mål och någon nickade med bakhuvudet på och den gick ut.

Gagnef lyckades nu att skapa lite press på den ljusblå backlinjen och de vann boll men skottet gick strax utanför och det var deras bästa läge fram tills nu.. De kom strax efter till en snabb attack. Darja spelade fram Lovisa och strax efter så måttade Darja ett inlägg mot Izabell som Gagnef kunde nicka undan. De ljusblå passade runt offensivt och sökte läge men Elviras skott gick långt utanför. Nu kom Gagnef till en snabb attack på vänsterkanten och det var tur att det var just Jessica som var det för jag vet inte hur det hade gått om det varit en annan back där för hon lyckades få stopp på denna. Tänkte för mig själv att det är tur att vi har Jessica.



Lovisa spelade Ellen Sandström som passade Darja som försökte att ta sig igenom Gagnefs backlinje. En Gagnefspelare stötte upp men Jessica och Rebecka kunde reda ut det hela med inte så stora marginaler. De ljusblå fortsatte att spela sig fram men det där sista saknades. Gagnef försökte att bygga upp sitt spel men snart var det ljusblå på gång igen och Elvira spelade ut till Ellenor som inte fick till skottet. Darja kom till ett inlägg från vänster som Gagnefs målvakt kunde plocka. Gagnef slog nu en djupledsboll men även denna attack kunde Jessica och Rebecka få stopp på men strax efter så fick Gagnef till ett skott långt ut från högerkanten.

De ljusblå fortsatte att skapa tryck och försöka spela sig igenom. Izabell sköt på volley på en retur från Gagnefs målvakt. Gagnef lyckades sno bollen efter en felpass från en ljusblå spelare och gav sig av framåt men Rebecka kunde får stopp på den attacken. Gagnef hade nu lyft upp laget mera och pressade de ljusblå högre upp. Lovisa jagade ensam uppe vid Gagnefs straffområde men istället för ljusblå press så vände spelet ganska snabbt. Elvira passade Darja var inspel gick på en försvarare och till hörna. De ljusblå försökte verkligen skapa tryck på denna för att få till ett ledningsmål precis innan halvtid men utan att lyckas och innan domaren hade blåst av matchen så hade Gagnef kommit till en snabb attack som tog stopp nere hos Rebecka...



Tänkte när andra halvlek drog igång att dun blir det åka av och tempot gick verkligen upp och det såg lovade ut när Lovisa sköt i ribbans överkant. Lovisa revs nu ner och de ljusblå fick frispark i bra läge som slogs av Darja till Ellen Sandström nere vid kortlinjen. Amilia Högbacka bröt en Gagnefvändning och de ljusblå fortsatte att jobba sig framåt. De ljusblå hade bra tempo, var på men de heta lägena skapades inte. Darja fick till ett inspel som Gagnefs målvakt kunde klistra nere vid marken. Ellenor spelade fram Izabell som fastnade i motståndarnas backlinje. De ljusblå fick en hörna som hamnade hos Elvira som klippte till men bollen gick högt över mål. Nu kom det ljusblå laget till en snabb attack med mycket folk men Darjas inlägg tog på en back och det rann ut i sanden.

Här hörde jag mig själv sucka men jag tog tag i mitt hopp igen för hoppet är det sista som överger en. Det var full fart framåt men spelet böljade mera nu. Izabell spelade fram Elvira som försökte sig på en passning istället för ett skott och det hela tog stopp. Izabell laddade verkligen och det hördes hur den Gagnefspelare som träffades av skottet verkligen kved. Det kändes som om de ljusblå jobbade sig närmare ett ledningsmål och Ellen Sandström kom till ett skott utifrån som gick strax utanför och Gagnefs målvakt tippade till en hörna. De ljusblå passade sig snabbt fram men snart kom Gagnef till en attack som tog stopp med ett rejält motlägg. Gagnef lyckades att bita sig fast lite kort men sen så utvecklades matchen till mera ett ställningskrig på mittfältet.



Nu byttes Darja ut och Kajsa Hall Wistling in och det dröjde inte många sekunder innan hon kom till ett skott som gick strax utanför. De ljusblå passade runt högt upp och försökte ta sig igenom Gagnefs försvar men det var inte det lättaste. En ensam Gagnef-spelare kom till en attack men Rebecka kunde slå undan bollen. Izabell togs hårt av Gagnef men hon fortsatte att skapa lägen. De ljusblå fick en hörna där Ellen Waldau kom till skott lite trängd. Nu togs Elvira hårt och de ljusblå fick en frispark. Nu kom Matilda Åhle´n in och ut gick Ellen Waldau. Gagnefs uppspel bröts och press skapades direkt. Ett snabbt passningsspel gjorde att bollen letade sig fram till Izabell men hon fick inte så mycket tid att sikta så skottet gick utanför.

Rebecka gav sig av långt upp fick till ett felpass som skapade ett läge för Gagnef men bollen gick utanför mål. Izabell spelade fram Elvira som gick på skott och Kajsa låg på målvakten och högg. Matchen kändes nu som om den skulle sluta 0-0 och denna känsla ändrades inte av Gagnefs skott långt utifrån. Upptäckte nu att Felicia Jingmyr Steiner hade kommit in och matchen utvecklades ( inte på grund av detta ) till ett ställningskrig. Kajsa kom i den 83:e minuten runt sin försvarare ur stilla en stilla stående startposition och fick in bollen längs marken och där kunde Elvira få till en bra träff så att bollen for hårt in i Gagnefs målnätsmaskor till den 0-1 ledning som så nyss såg så omöjlig ut.



Matilda Åhle´n kom nu till en attack och hon verkade i fin form. Gagnef fick till lite press men detas skott gick över och i den följande pressen så fick Felicia en smäll på en fot och blev liggande en stund innan hon kunde hjälpas av plan och Sandra Lindström fick komma in.. Izabell passade Elvira som i sin tur hittade Matilda var skott tog på en back.. De ljusblå fortsatte med sitt bra passningsspel och Izabell sköt mot mål och Kajsa fick en fot på den men bollen gick utanför. Matchen avslutades med en attack från Izabell och det blev lite hett för målvakten...

Gagnefspelarna så lite molokna ut när de vandrade mot omklädningsrummet men jag såg dem som hjältar som så bra att hade kunnat att stå emot de ljusblå, så länge. Önskar att jag hade kunnat att säga det till dem...









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar