tisdag 12 maj 2015

Footballmania del 4: Hur många VIK-backar krävs det för att få stopp på Hanna Helg?


Den frågan kommer du att få svar på i denna blogg som handlar om derbyt mellan VIK och BK30 och där det kryllar av spelare som har spelat i ljusblå tröja. Uppskattar verkligen många av spelarna i BK och då inte bara de som har ljusblått förflutet och om man kollar i VIK så blev jag idag imponerad av Sofia Cederholm. Hade sett BK30:s premiär mot Älvsjö och VIK:s träningsmatch mot IFK Västerås då jag tror att det saknades en hel del spelare så det skulle bli kul att se dem mötas tyckte jag även om VIK var obesegrade så var BK favorittippade. Skönt var också att det hade hunnit regna klart och att det inte föll en droppe på Apalby IP trots regnprognos.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det var skönt att gå på fotboll och känna sig neutral. Matchen första anfall var BK30 och det kom ganska snart då en djupledsboll nådde Cassandra Korhonen som satte av som ett spjut men hennes skott gick strax utanför. Cassandra spelade fram Marie Segerholm som kom till ett inlägg som VIK kunde slå bort. BK30 kom i våg på våg men så avtog det och VIK kunde lyfta upp laget efter ett inkast. BK verkade vassare framåt men VIK avancerade och fick med sig en frispark som Nataly San Juan lade fram mot mål men som BK30:s målvakt Victoria Christ kunde ta hand om. Anfallandet avtog men ett motlägg studsade lurigt fram till en VIK-anfallare som fick till ett skott i en dålig vinkel. VIK kom till ett anfall som vändes till en BK.kontring som stoppades upp. VIK avancerade på en ytterkant men togs bort av en back och de fick med sig ett inkast som ledde till någon slags skott.



Det var lite mera VIK nu men deras anfall var mer eller mindre halvvassa och bakåt så släppte de inte till för BK. Cassandra såg ut att vara på hugget och BK fick en frispark och lyfte upp laget men de lyckades inte skapa någon press på VIK som istället kunde vända uppåt. Det var roligt att se Jennifer Forsman Ekfeldt hålla faten upp i gammal god stil. Hon avancerade och spelade ut till Marie som fick till ett inlägg som slogs undan.. BK spelade mer djupledsboll mot Marie som snabbt gav sig av framåt.. Det kändes som om BK hade börjat att sparka boll och tempot höjdes. Nicole Modin provade ett långskott men det tog Malin Kuul i VIK-målet hand om. Jennifer var stark på mittfältet men spelet böljade lite fram och tillbaka.

VIK spelade fram en djupledsboll mot en yttermittfältare men BK kunde slå undan men VIK kunde komma i en andravåg och lyfta upp laget och de fick med sig en hörna som Jennifer slog bort på mållinjen, VIK verkade vara hungriga och stabila och när BK kom till anfall så kunde de slå ifrån. Jennifer var på inne i straffområdet och skapade en hörna som hon fick till en bra nick på och jag kunde höra mig själv säga "ojojoj". Nu blev det lite tjongande innan VIK fick med sig en frispark BK:s Jennifer Holmström runt på högerkanten och komma till ett inlägg som Malin kunde ta hand om. Det kändes verkligen som en härlig match.Spelet gick fort fram och tillbaka men inget av lagen tog sig hela vägen.



VIK fick en hörna som gick ända bak till Evelina Sjöstrand som lade in den mot mål men där kunde Victoria ta hand om den. BK kändes vassa men inte tillräcklig vassa men strax efter så skärpte de till sig och kom till en kontring som en VIK-back kunde slå undan till en hörna som blev en dubbel och på den andra så fick Nicole en träff på volley som Malin fick rädda nere vid sin högra stolpe. Nu hade de haft två bra chanser i matchen så det lovade gott för dem. När VIK kom till anfall så hade BK inget problem med att hantera dem. Jennifer spelade fram Marie och två VIK-backar jagade efter och kunde få stopp på henne.

VIK kunde komma till ett inlägg som slogs undan och snart kom de i en kontring där Victoria precis kunde slå undan bollen. BK fick en hörna som Nicole var uppe och hoppade men bollen passerade henne och någon av hennes medspelare fick till ett skott som tog i burgaveln. Marie togs bort av VIK men det var fart på henne. Nu kom det ett riktigt ljusblått anfall där Maria Rodriguez passade Jennifer som passade Nicole som hittade Cassandra innan VIK kunde slå undan bollen till ett inkast som nådde en BK-spelare som kunde komma till ett skott som Malin tog hand om. Nu var det Maria Fjellman som kom till skott utifrån och BK började rulla boll. Det kändes som om VIK skulle få poäng i den här matchen så skulle de vara tvungna att spela 0-0. Cassandra spelade ut till Marie som skapade en hörna som Jennifer var uppe och nickade på. Det var det sista som hände innan domaren blåste för halvtidsvila..



Andra halvlek började med att Amanda Lindvall spelade fram Sofia Cederberg som precis kommit in. Hade i halvtid tänkt att BK behövde höja tempot och det såg tendenser till. Sofia spelade fram Mikaela Sandström och hon fick till det jag ser som VIK:s första riktiga skott i matchen men det gick en bit utanför. Marie kom till en kontring men Malin kunde ta hand om bollen till slut, men snart var Marie igång igen och kom tunt på högerkanten och kunde slå in ett inlägg och en VIK-spelare fick ta till armarna för att kunna få undan adressaten. BK såg vassare ut på kanterna och Hanna Helg kunde komma till ett inlägg. BK var på och Marie och Nicole såg pigga ut.

Jennifer slog ett inlägg som Malin kunde plocka. Det såg vasst ut när Sofia spelade fram Mikaela. BK:s Maria Rodriguez drog på sitt ett gult kort och VIK fick en frispark i bra läge som de drog över. I nästa anfall som var BK30:s så kunde Cassandra slå in 1-0 i den 56:e minuten. Det kändes som om VIK var vassare framåt med Sofia på plan. BK kunde komma till en snabb kontring men VIK kunde slå undan. BK sökte Maria Fjellman med en djupledsboll men Malin hann före. BK var verkligen på VIK:s backlinje och försökte att vinna boll. En fin passning nådde ut till Hanna på högerkanten och det behövdes tre VIK-försvarare för att få stopp på henne ( här fick du svaret på frågan i bloggens titel ). BK tappade boll högt och VIK kunde spela in bollen i straffområdet men Victoria hann på den.



BK var verkligen på  och Cassandra jagade boll men Evelina kunde få undan den men den hamnade så hos Maria Fjellman som kom till skott. VIK jagade framåt, hade flyttat upp och för första gången så skapad de lite tryck och här var Sofia och Mikaela kreatörerna. De fick till ett skott utifrån och jag tyckte att det såg bra ut framåt för dem. Nicole kämpade med Evelina och fick med sig en frispark och snart fick de med sig ytterligare en. Maria Rodriguez satsade hårt men det tog stopp i VIK;s robusta försvar. Hanna fick till en crossboll och någon kunde komma till skott. Sofia var verkligen stark i VIK. Hemmalaget fick med sig en frispark som rann ut över kortlinjen

VIK kom till ett anfall på en kant men BK fick stopp på dem. Såg nu att Hazhan Hama hade kommit in. VIK spelade en djupledsboll men en BK-spelare kunde få en fot på den och få undan den. Hazhan vrickade bollen snyggt mot Cassandra men det var Hanna som avancerade med den. Nu fick Jennifer ett gult kort av för mig en oklar anledning. Fortsatte att beundra hur Sofia tog emot och kontrollerade bollen. Cassandra avancerade snabbt mot mål och Malin fällde henne och blev frilägesutvisad. In istället kom Michelle Wedebrand som fick ställa sig i mål vid straffläggningen. Det var Maria Fjellman som lade den men Michelle kunde rädda den ( se bilden högst upp ).



Hahan kunde komma runt på en kant och kom till ett inlägg som sökte sig in framför mål, men VIK kunde slå ifrån och ge sig av framåt i plan. Marie spelade fram Nicole men hon stötte på patrull och snart avancerade Maria Fjellman men även för henne så tog det stopp. Nicole sökte Cassandra med en boll men VIK kunde slå undan. Cassandra sprang på vad som syntes vara en hopplös boll men hon fick med sig ett inkast av det hela.. Cassandra togs hårt av VIK då de kämpade på och Jennifer fick med sig en frispark som slogs undan och hamnade hos Jennifer men hon fick en riktig snedträff.

Nu kom VIK till vad jag trodde var en sista attack men BK vände och en djupledsboll spelades mot Cassandra som satte av som ett spjut men linjedomaren blåste för offside men BK:s tränare hade starka åsikter om det domslutet som han högljutt framförde. VIK lyfte upp men det hände inget och snart kom de till en kontring som Jennifer fick stopp på. BK fick en frispark som VIK kunde slå undan. Hahan spelade i den 92:a minuten fram Nicole som kunde lyfta bollen över Michelle och så stod det 2-0. Ett riktigt snyggt mål. I slutsekunderna så kunde VIK få till lite press men bollen hamnade hos Victoria...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar