fredag 22 maj 2015

62 mil tur och retur...


Imorgon så färdas det ljusblå laget ända till den norska gränsen en sträcka på 31 mil för att möta Eda IF. Själv så jobbar jag helg och kommer att cykla mellan olika servicehus, främst Karslund och Herrgärdet och det blir betydligt kortare sträckor, men att jag inte åker på en match har aldrig hindrat mig att fundera på dem...
I första omgången så ställdes de mot storasyster Torsby som jag förstått är farmarklubb till allsvenska Mallbacken som i alla fall en säsong är allsvenska men det är starkt att de tagit sig dit. Torsby vann med 3-1, det Torsby som vann över Avesta/Skogsbo med 4-3 och förlorade mot Ornäs med 2-1. Tar med de resultaten för att visa vad det var för ett slags motstånd de föll mot...
I andra omgången så föll de mot IFK Kumla med 1-0 ett mål som ramlade in i slutet av matchen...
Det här skapade en bild av dem men så i senaste omgången så vann de mot Lillån med 4-1 på hemmaplan och det resultatet fick mig att fundera på vad det är för ett lag som de ljusblå kommer att möta. Den bild jag har är av Östervåla förra säsongen som man också hade respekt för men så snurrade Izabell Rydell & Co upp dem efter noter ( ja för att sen tappa lite i andra ). Hoppas och tror på ljusblå seger. Skönt i alla fall att Izabell är tillbaka för hon behövs för att vara så där irrationell som bara hon kan vara. Lovisa Byman får stångas vidare på mot försvarsmurar och jag hoppas på ett mål från henne också.
Om vi kollar hemmamatcher så tog de ledningen med 1-0 mot Torsby redan i den 8:e minuten genom Linnea Bolstad på straff för att sen tappa och mot Lillån så kom målen i den 17:e och den 29:e minuten genom Lina Ahlberg och i andra så sätter Julia Martinsson och Linnea varsitt i den 50:e och 60:e minuten så de producerar mål under hela matchen så till halvlekar sett så står det 3-2 om man kollar på mål gjorda i första och andra halvlek..
Räknar man bort Torsbymatchen så har de bara släppt in två mål..
Ja, den interna skytteligan kan ni ju se själva med Linnea och Lina i topp med två var...

Tipset ser ut så här:

                                                   Jag      Mr K    Mr P    Mr S

1, Töcksfors-Torsby                     1        X           X         X

2, Avesta/Skogsbo - Råtorp         1         1           X         1

3, Ornäs - Lillån                           1        1            1          1

4, Gagnef - Kumla                       2        2            1          X

5, Eda - Gideonsberg                   2.       2            2          2

6, F17 Sandviken - Gideonsberg 2        1            1          2

Kryss är favorit i Värmlandsderbyt, Avesta/Skogsbo och Ornäs har många som tror på dem. Sen är det lite mera utspritt. Se om favoriterna håller för tipstrycket..

Foto: Eda IF:s Facebooksida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar