måndag 11 maj 2015

Nunc, prospice...

Dagens Google-översatt ordspråk betyder "nu tittar vi framåt" och det är det vi gör och lämnar matchen mot Råtorp bakom oss

Vi var ju flera som trodde att Gagnef kunde få stopp på Töcksfors med sitt fina försvarsspel som de visade upp mot de ljusblå men det var fel och inte fel med små marginaler utan ett större sådant för Töcksfors vann med hela 4-1 borta Ängsholn i Gagnef. De höll emot tills den 27:e minuten då Emilia Hansson gör 1-0 till gästerna och i slutsekunderna av första halvlek så drygar Frida Siljebråt ut ledningen till 2-0. Sju minuter in i andra halvlek så gör Frida 3-0 och i den 69:e minuten så gör Jana Radosavljevic 4-0 (det där efternamnet var inte lätt att stava till ), men i den 72:a minuten så kan Linda Holman reducera till 4-1
Bild: Gagnefs Facebooksida

Läs vad Dalademokraten skriver om matchen:

Ornäs som förra veckan fick stryk av Töcksfors med 5-1 ( ja, stryk är väl rätta ordet ) är nu åter inne på vinnarstråten då de vann mot Torsby med 2-1. Det här var Torsbys första förlust för säsongen och det var Ornäs som tog ledningen i matchen när Emma Linde´n gör 1-0 i den 36:e minuten och Sofie Wikström drygar ut den i den 54:e minuten men Torsby kan reducera i den 67:e minuten genom Frida Andersson

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Tänk att IFK Kumla toppar serien efter tre omgångar då de vann över Avesta/Skogsbo med 1-0 och det målet kom senare än vad de ljusblåa gjorde i matchen mot Gagnef för Rebecka Johannson gjorde sitt i den 84:e minuten och "bättre sent än aldrig". Det är bara Råtorp och Gagnef som gjort färre mål än Kumla och de har inte släppt in något mål än..

Eda tog sin första vinst när de slog Lillån med 4-1 på hemmaplan och hemmalaget drog igång målskyttet redan i den 17:e minuten då Lina Ahlberg gör 1-0 och 2-0 gör hon i den 29:e minuten. I andra halvlek så gör Julia Martinsson 3-0 i den 50:e minuten och tio minuter senare så gör Linnea Bolstad 4-0, men två minuter senare i den 62:a minuten så kan Lillån reducera till 4-1 genom Frida Gustafsson Pettersson..