lördag 26 april 2014

Tre poäng med hem i bagaget...


Så var säsongspremiären avklarad och vi ska börja att de den ut åskådarens perspektiv för det säger en hel del om matchen. Jag var nervös innan på väg dit, spänd men nöjd med spel i första, hamnade i en chockfas efter Izabell Rydells 1-0 mål som kom i den 37:e minuten. I andra halvlek så var jag mest spänd för att spelet inte fungerade som i första och det var skönt att Vattholma inte var så vassa framåt. Vad kan man mer säga om Vattholma? En medlem i expertpanelen i bilen på vägen hem sa att de kommer att plocka en hel del poäng under säsongen och jag nickade framåt och vi konstaterade att det var skönt att de ljusblå mött dem så tidigt på säsongen för en sak är säker, det var inget dåligt lag som fick gå hem utan poäng. De största glädjepunkterna var tre, målet förstås, Jessica Leander och att se Janne Holm på läktaren. Om expertpanelen sa något mera? De sa mycket, men det jag kan dela med mig av är att den ljusblå backlinjen fungerade mycket bra. Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det första jag kan berätta var att Elvira Gustafsson inte var med då hon hade något med skolan men även landslaget överlever utan Zlatan. Gideonsberg satsade direkt på avspark på hög press och fyra spelare rusade fram på nästan amerikansk fotbollsmane´r. De hade ett bra passningsspel, var på och tog kontroll över matchen. Det tog tio minuter innan Vattholma lyckade etablera sig någon längre stund på den ljusblå planhalvan och kunde till slut få iväg ett långskott. Efter en stund så tappade de ljusblå lite och Vattholma kunde vara med på och de gav inte så mycket utrymme för bortalagets spel. Matchen hade vägt över åt hemmalagets fördel, men de ljusblå kunde lyfta upp efter att bollen hamnat ganska högt upp efter ett inkast.. Gideonsberg fick till ett bra anfall och kunde få iväg ett skott. Matchen började att väga lite mera men när Izabell Rydell tände till så tände även hoppet på läktaren. Hon fick en rejäl hockeytackling och satte själv frisparken strax utanför.



Någon spelare som gjorde det bra var Maria Rodriguez och varje gång hon rörde bollen så vägde vågskålen lite över åt rätt håll, men matchen var jämn. Någon mer som lyste lite extra i första delen av första halvleken så var det Jessica. Gideonsberg fick sen mera energi och fart och det såg positivare ut. Malin Sandström i backlinjen visade verkligen vilja och framåt så kunde Izabell få iväg ett skott som gick strax utanför. Gideonsberg hade nu tagit tag i matchen och jag lade märke till Malin lite extra. Vattholma hade ett bra läge när någon var på väg att kommma fri med boll och var en bit inne i straffområdet innan bollen kunde rensas undan. På högerkanten så var Elin Christensson nu stark och stressade Vattholmaförsvaret.. Tyckte verkligen Gideonsbergs försvar fungerade bra och de kändes trygga.

Matchen var verkligen spännande och Elin avancerade i full fart. Det var nu en hel del kamp på mittfältet och Vattholma fick iväg ett skott men träffen kunde ha varit bättre och Rebecka Nevala kunde lätt ta hand om den. Strax efter så levererade de ett inlägg som hon också kunde plocka. Gideonsberg kom till ett snabbt anfall men bollen hann tyvärr rinna över kortlinjen. Det var jämt men Izabell gjorde verkligen sitt till för att tippade åt ljusblå håll då hon anföll och sköt ett skott lite utifrån som gick utanför. Rebecka, det måste vara Lindfors var på men det stora underhållningsvärdet framåt var Izabell trollade på sin kant och fick iväg ett skott utifrån långsidan som gick strax utanför. Elin jobbade fram ett läge genom att utmana och kom till skott.



De ljusblå kämpade på och gav sig inte på mittfältet och Izabell fortsatte att snurra och skapade på så sätt en hörna. Gideonsbergs enda gula kort drabbade Maria som råkade komma med dobbarna före i en annars schyst tackling (så såg det ut från läktaren) men hon fick en applåd av undertecknad innan jag hann se kortet för hon visade verkligen vilja. En bra passning nådde Izabell som kom till skott och strax efter i den 37:e minuten så kunde hon rulla in 1-0 och jag hamnade i ett chocktillstånd. Strax efter så låg Jessica ner ett tag i eget straffområdet och jag befarande det värsta men hon kunde gå av plan och var snart tillbaka i spel igen. Vattholma gav sig iväg i ett snabbt anfall men Malin kunde rensa undan.

Izabell hittade fram till en medspelare jag tror det var Darja Andersson som hade kommit in men hennes skott gick utanför De ljusblå fick till lite press och Maria sköt en bollen i en båge men den den tog i ribban. Spelet var nu på Vattholmas planhalva och det var lite fart men hemmalaget hade inte på något sätt gett upp.



Andra halvlek började med fart och Izabell syntes att jag boll längs fram. Det såg trängre ut på plan och det fanns inte lika stort utrymme. Izabell lade en frispark en bit ut på motståndarnas planhalva men målvakten kunde att plocka den. Gideonsberg tappade mera boll och Vattholma försökte få till det framåt men deras inlägg gick förbi mål men flera spelare fria i bortre delen av straffområdet. Vattholma skapade lite press och fick till ett skott som gick utanför, men någon som lyfte de ljusblå då var Izabell som snurrade runt och kon till skott från vänsterkanten och som kämpade på för att få tag i boll. Vattholma hade ett bra anfall men Jessica kunde resolut bryta. Izabells jagade efter boll gjorde att laget kunde lyfta sig högre upp i plan.

Det jobbades hårt i det ljusblå försvaret och de gjorde det bra. I ett anfall så kunde någon ljusblå spelare få till ett skott som hamnade ovanpå målet och strax efter så nådde en passning Izabell som kunde sätta av framåt. Det uppstod lite flipperspel mitt på plan och i en Vattholma press som etablerades högt upp så kunde det ljusblå fint bryta det hela genom att passa sig ur. Framåt satsade Rebecka med fart men spelet hade på något sätt kommit av sig, men visst blev det anfall som när izabell tog tag i det hela och gick framåt med fart men hennes skott tog på en back. Nu kom Darja in igen och var med i en kontring men målvakten kunde ta hand om skottet som avlossades.



Maria kämpade verkligen i den kamp som uppstod på mittfältet där det var två lag som inte ville vika ner sig. Gideonsberg försökte få till en press men det var svårt. Jessica storspelade i backlinjen och kunde fint bryta ett Vattholmaanfall. Izabell gjorde en dragning och fick till ett skott från vänster. Det var kamp på plan och Gideonsberg försökte lägga långa bollar framåt på kanten. Spelet hade nu inte så mycket struktur men Darja jagade boll och Maria tog tag i det hela så fort hon fick en chans. Gideonsberg försökte att höja tempot och Darja kom nästan till skott Vattholma tog nu tag i spelet och kom till anfall men skottet gick över mål och strax efter så kom de ljusblå till ett snabbt anfall men inlägget hamnade hos hemmalagets målvakt. Det försökte sättas igång ett snabbt anfall när en boll lades fram till Darja men det hela slutade i ett offsideläge.

Jessica var verkligen en ankare där bak och matchbilden var kamp och den stod verkligen och vägde. Det bjöds inte på något skönspel men någon fick till ett skott utifrån och Elin Christenssom försökte få till det strax efter. Amilia Högbacka kämpade verkligen och krigade på. Izabell avancerade ännu en gång och fick till ett skott från höger. Vattholma lyfte nu upp men Rebecka kunde hand om det hela till slut. Det kändes som om det bara var hålla ut för det var trögt och det bästa som gick att göra var att rensa undan. Elin försökte lyfta upp spelet men det var mycket tjongande och kämpande.. Spelet stämde inte och tiden tycktes gå ganska sakta. Elin och Matilda Åhle´n försökte lyfta upp spelet och samarbetade bra. Det gällde bara att hålla ut till slutsignalen. Innan matchen blåstes av så fick Izabell till ett skott och jag tänkte "tänk att hon fick den på mål"...

Det var skönt att på hemväg känna hur spänningen som hade akcumulerats släppte när man åket hem med tre poäng i bagaget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar