onsdag 23 april 2014

Landslagsaktuella Jessica Leander i exklusiv intervju...


Som Gideonsbergsbloggen kunde berätta förra veckan så är Elvira Gustafsson och Jessica Leander uttagna till F16 landslagets 20-mannatrupp som i nästa vecka åker till Estland för att möta Estland, Ryssland och Finland i en fyranationsturnering och nu har jag glädjen att som första media få en intervju med Jessica.
Vi börjar att prata om när hon fick beskedet och när hon först hörde det så var hon hemma hos en kompis som hon fick höra det av men hade svårt att tro det för än hon såg mailet. Hon berättar att hon blev väldigt glad och kände sig chockad för det här var inget som hon var beredd på.
Sen skruvar vi tillbaka klockan lite och pratar om upprinnelsen till denna uttagning som kom sig av att förbundskaptenen såg länslagets match i Åtvidaberg i slutet av förra året och där Jessica enligt sin pappa som sitter med under intervjun gjorde en kanonmatch. Efter denna så blev hon uttagen till landslagsläger och på det första var hon reserv men var tvungen att tacka nej för att hon hade problem med ett knä men på det andra kom hon med. Hon vet inte riktigt var de såg hos henne där men hon berättar att hon hörs en del på plan och säger att de måste ha sett något som hon inte ser själv. Hon säger att det är en stor bekräftelse att ha blivit uttagen till tjugomanna-truppen. Känslan som detta gör henne att det känns kul och att hon har lyckats. Hennes inställning hela tiden är att göra så bra ifrån sig som möjligt och se hur långt det tar henne.
Vi pratar lite om att det är hon som individ som är uttagen men att man utvecklas i ett lag och hon lyfter fram sin tid i Franke där hon av Christian Mangs lärde sig sig grundteknik. Nu är hon inne på sitt tredje år i Gideonsberg men det känns som hon känner att det var i Franke som hennes stabila grund som hon fortfarande står på grundlades. En sak som det ljusblå laget tränar just nu är att lära sig slå längre passningar från att bara vara duktiga i kortpassningsspel och på så sätt ta steget från flickfotboll till damfotboll. Hon slutar intervjun med att berätta hur bra hon trivs i Gideonsberg och om den fina sammanhållning som finns i laget. Hon har nyss skrivit ett flerårigt kontrakt och tänker ljusblått även om de fått med sig från landslagslägret att division två är en lite för låg nivå, men vi växlar några ord om det hela och jag inflikar att då får man i alla fall spela A-lagsfotboll så att man kan fortsätta utvecklas.
Tro inte det här är det sista ni kommer att läsa om denna turnering för vi kommer att ha full bevakning här på Gideonsbergsbloggen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar