söndag 13 april 2014

Det såg bättre ut...

Har ju hunnit att se några av F99-ornas träningsmatcher och jag kan säga att kvällens match på Ringvallen mot Enköping var den bästa hitintills även om laget var lite boostad av några F98-or så kan det inte vara hela förklaringen. Det måste vara en bieffekt av denna boostning att flera av F99-orna så riktigt taggade ut i andra. Det var riktigt kul att se och även om det var kallt så värmde spelet.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Det tog någon minut för matchen att få struktur men så fort den gjorde det så avlossade Kajsa Hall Wistling ett skott för att liksom tala om vad som skulle hända. De ljusblå började ganska snart ta tag i matchen och det dröjde inte länge för än Cecilia Bahar blev frispelad och avlossade ett skott som målvakten kunde ta. Sen kom Enköping in lite mer i matchen och avlossade tre skott ganska tätt efter varandra lite utifrån. Det var lite mer Enköping ett tag innan de ljusblå kom tillbaka in i matchen. Kajsa gav sig väg på en räd framåt men det hela slutade i en frispark som sattes som nådde en adressat inne i offensiv zon så att säga men skottet gick utanför och strax efter kom en ny frispark som nådde Kajsa men även det skottet gick utanför. Ja, även inlånade Darja Andersson prövade skottlyckan men även hennes skott gick utanför.

Matchen kändes ett tag där som ingens match men så avancerade Kajsa i den 22:a minuten på vänsterkanten och avlossade ett fint skott och så stod det 1-0. Enköping hade nära till en kvittering efter en hörna som landade i bortre strax förbi målet och någon fick på ett skott från nära håll men målvakten som hette Matilda (efternamn okänt) kunde göra en fin räddning.. Gideonsberg hade chans till att dryga ut sin ledning då Kajsa fint framspelades men hennes skott tog i ribban. Matilda i målet fick ett boll i ansiktet och fick bytas ut mot Wilma R Lundbergh.

Kajsa var som vanligt offensiv och gjorde en fin räd på högerkanten och höll bollen väldigt bra men det hela slutade med en ljusblå frispark som lyftes fram och någon kunde få till ett skott. Det kändes nu som det var mer ytor att spela på. Kajsa byttes ut ett tag till förmån för Therese Brink som visade offensiva kvaliteer och stor vilja och hon drog b.la igång ett fint anfall på högerkanten. Tyckte det ljusblå spelet så bra ut, men Enköping var inte ofarliga och fick till ett skott i en ganska snäv vinkel från en position vänster om målet. Therese nåddes av en fin passning och kunde komma fri med Enköpings målvakt och kom till skott. Innan domaren blåste av halvleken så hade Enköping en hörna som tog i ribban.

Andra halvlek drog igång med fart och Darja fick till ett inspel från höger som så när nådde två ljusblå spelare som kom i fart mot bortre stolpen. Gideonsberg hade fått igång sitt passningsspel och spelade bra och spelet var nu förlagt till Enköpings planhalva. Det var kul att se det fina passningsspelet och en genomskärare nådde Cecilia som kunde avancera och komma till skott. Malin Sundström inlånad från A-truppen kunde avancera och komma till skott. Det var fart på plan och nu var det Kajsas tur att få till ett bra skott. Emma Bramming tog sig runt på högerkanten och kunde lägga in bollen till Darja som från ganska nära håll skjuta över.

Kajsa hade ett samarbete med Darja som kunde komma till ett nytt skott och de ljusblå fortsatte att skapa målchanser som när Malin satte en frispark i ribban och returen kunde Kajsa få in i mål och det var i ca den 72:a minuten. Tre minuter senare så kunde Enköping få till sitt första skott i andra halvlek och det säger något om den ljusblå dominansen som var där i andra halvlek. Kajsa ville mera och gav sig iväg i en attack som avslutades med ett skott som Enköpings målvakt kunde rädda och det var inte stora marginaler på den räddningen och strax efter så sköt hon igen men denna gång så gick skottet utanför. Det är inga dåliga skott hon får till och jag tror inte hon kan skjuta dåligt.

Nu nåddes Cecilia åter igen av en passning och kunde avlossa ett skott som tog i ribban och någon mera som höll på att skriva in sig i målprotokollet var Melanie Huerta men där var det en fin målvaktsinsats från Enköpings målvakt som satte P för den inskrivningen. Det var flera som ville vara med och Darjas skott gick utanför och Kajsas som var ganska trängd när hon sköt gick också strax utanför och hon försökte strax igen. Även Emma sköt utanför innan Kajsa kunde prickskjuta in 3-0 ganska nära stolpen några minuter innan den andra halvleken tog slut...