måndag 21 april 2014

Den sista genomköraren...


Äntligen hemma från Kajen så jag kan skriva om Gideonsbergs sista genomkörare inför bortapremiären på lördag mot Vattholma och idag på eftermiddags på mötte de Skiljebos 00:or. Ja, att träningsspela mot killar är som att ha träning i matchmiljö, men det är inget som de kommer att möta i serien för killar är starkare och snabbare så det man mest tränar är intensitet, men det kan vara en viktig sak att ha med sig och jag säger en sak och det är att de ljusblå kommer att känna att allt är lättare på lördag för man behöver inte ge järnet i varje situation. Matchens lirare blev Rebecka Nevala i målet och hon fick maximal matchträning och gjorde det bra. Den jag även vill lyfta fram är Elvira Gustafsson som får dagens Jan Tauer-pris då hon drog igång anfall när inget hände och det är en bra egenskap.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Skulle jag beskriva Skiljebos alla skott utanför och på mål och om alla fina räddningar Rebecka Nevala gjorde så skulle det här bli en väldigt tråkig blogg för det var legio och väldigt ointressant utan låt oss konstatera att hon fick full matchträning och gjorde det bra. Jag känner mig inte det minsta orolig för säsongen 2014 så länge hon står mellan stolparna. Medans Skiljebo anföll mycket så var det inte mycket av den varan för Gideonsberg utan de kämpade för att hålla Skiljebo stångna. Det jobbade upp sig lite för att sen falla tillbaka. Jag tyckte det var roligt att se Izabell Rydell vid ett tillfälle försöka snurra upp en Skiljeoare med ganska gott resultat. De höll emot i 15 minuter innan första målet trillade in som var ett inlägg från vänster som bara var att slå in.



Det andra målet kom sju minuter senare efter en hörna och sen två snabb passningar och ingen hängde med och så var det 2-0. Efter det målet så fick Gideonsberg mera energi. I den 28:e minuten så var det dax för 3-0 då en Skiljeboare kunde slå in en retur som Rebecka lämnat, men sen så kunde de ljusblå reducera till 3-1 genom att Maria Rodriguez snappat upp ett felpass och spelat fram Elvira som kunde sätta bollen mitt i mål.  Det var först efter detta som de ljusblå fick till det första riktiga anfallet och en boll sökte sig ut mot Olivia Gustafsson men hon kunde inte rädda den från att gå ut över kortlinjen. När Gideonsberg fick igång sitt passningsspel så såg det bättre med och då hamnade inte i den press som uppstod när motståndarna hade bollen.

Alla får godkänt i försvar men vad det gäller anfall så delas förta halvlekens klart lysande guldstjärna ut till Izabell Rydell, men vad hjälpte det då Skiljebo efter ett snabbt anfall på vänsterkanten kunde spela in bollen och någon kunde göra 4-1. Såg verkligen skillnaden när de ljusblå fick igång passningsspelet. Ja, inte bara Izabell ville snurra med motståndarna i första halvlek utan även Jessica Leander försökte sig på det och det var skönt att se det...



Ja, Gideonsberg var bättre i andra men det kan också bero på att Skiljebo slagit av lite på takten och nu så såg matchbilden inte lika dan ut som i den första och Izabell sågs dra upp ett anfall och de ljusblå låg lite högre upp i banan.. Det såg bättre ut både i position och att de var mera med i matchen istället för att behöva jaga Skiljeboare, Spelet hade lyft sig även om det fortfarande var mest spel på egen planhalva, Det blev mer anfall som när Izabell sökte Elvira med en djupledsboll och Jessica syntes vara mera på. Elvira försökte dra igång anfall på egen hand men vi vet alla hur det slutar när inte laget hängde med upp.

5-1 kom i den 58:e minuten då bollen studsade stolpe in, men Gideonsberg hängde inte läpp över detta utan fortsatte försöka komma mer till anfall som när Elvira blev sugen på detta och drog sig in i plan, spelade Elin Christensson som i sin tur spelade fram Maria som lade ut bollen på högerkanten där det tog stopp för den motagande medspelaren. De lyckade igen såga sig framåt genom att passa, dra en gubbe, passa, passa och passa vilket sen ledde till att Maria kunde avlossa ett skott som var bra men som var lagt alldeles för lång ut för att vara något farligt.



Kände mig nöjd när Elvira drog på sig en frispark mot sig för då visste man att respekten var borta och det var kul att se henne ge sig av framåt i plan. Jessica var tuff i sitt försvarande men vad hjälpte det när en Skiljeboare kom farande som en kanonkula och spela in bollen till någon som kunde göra 6-1? Två minuter senare så kunde de nicka in 7-1 utan att Gideonsberg för den skull spelade dåligt utan de kämpade på. De hade inte tröttnat och Elinor Nogelius var på och Elvira fortsatte att gå framåt i plan och höll på att ta sig förbi backlinjen men det tog stopp. Hon var mycket bra, men även Jessica visade vilja och gav allt.

8-1 kom i den 81:a minuten efter en djupledsboll, men de ljusblå fortsatte att spela på men två minuter senare kom 9-1 efter att en Skiljeboare sökt skottläge och funnit det. Måste än en gång lyfta fram Jessica och hur hon inte tröttnade men motståndarnas anstormning fortsatte och  slutresultatet 10-1 kom i den 85:e minuten efter att bollen spelats ut vänster och någon lagt in en boll i straffområdet som kunde slås i mål Gideonsberg gav inte upp utan kämpade till slutsignalen och mest av alla kämpade Jessica mot det snabba Skiljebo. Såg många fina försvarsinsatser under matchen b.la av Matilda Åhle´n och Malin Sundström varav den sista jag håller på att bekanta mig med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar