lördag 1 augusti 2015

Sportsweekend: Så kul att se dem igen...


Medans Skiljebos herrlag på A-plan vann över Avesta med 3-0 så spelades på konstgräset en än viktigare match då de ljusblå träningsspelade mot Triangeln. De ljusblå mönstrade bara elva spelare så det blev gott om speltid för alla som tagit sig dit. Värt arr nämna var att Felicia Jingmyr Steiner spelade i backlinjen. Före matchen så fick jag höra vad Zahra Hait Warsame hade kommit ifrån. Hon hade ju bara dykt upp i krossen över IFK Kumla och tillsammans med Linnea Söderberg och Emma Bramming byts in mot slutet av matchen. Hade förutsatt att hon spelade F17 även om jag aldrig hade sett henne där men idag fick jag reda på att hon är fostrad i BK30 men valde ljusblått när hon kom åter från USA vilket jag tycker var ett gott val. En annan spelare på plan var Izabelle Lundqvist som spelar för Avesta men son ska plugga i gurkstan till hösten och då kommer att träna med ljusblått. Hon vill spela med Avesta men vi på läktaren gillade vad vi såg och hoppas att hon kommer på andra tankar, men hur som helst så är hon välkommen att träna med de ljusblå...
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:

Du kanske tycker att det här är en oviktig match att bevaka men när det gäller de ljusblå så finns det inga oviktiga matcher. Det var många som saknades men jag tycker att det spelade bra och till och ed mycket bra med tanke på att flera viktiga kuggar inte var med. De första som fick till något offensivt var Triangeln som fick iväg ett skott utifrån och för de ljusblå så slet sig Zahra loss på högerkanten och försökte få till ett inlägg nere från kortlinjen. Spelet var jämt men alldeles i början så var det mera spel åt Triangelns håll men så började gästerna att trycka uppåt. De spelade runt, låg på och hade ett bra passningsspel, men de ljusblå kämpade på. Linnea satsade framåt men körde fast men de ljusblå började få igång sitt spel lite.



Triangeln var bra men någon som också var bra var Zahra som visade upp sin teknik och tog för sig. Gästerna tryckte på men de ljusblå slog undan och det gällde att få igång sitt eget spel. Jessica Leander spelade långt upp till Matilda Åhle´n som väggade men sen rann bollen ut. Felicia spelade fram Zahra som försökte ta tag i det hela, men så kunde Trianglen komma till en snabb attack som ledde fram till en hörna varpå det följde ett löst skott som Rebecka Nevala i det ljusblå målet inte hade något problem med. Zahra avancerade och passade fram Darja Andersson som dagen till ära bildade anfallspar med Zahra. Triangeln jobbade fram åt och kom till inlägg men det hade hunnits att springas offside. Nu fick de ljusblå en hörna som nästan nådde Felicia som verkligen satsade och det skapades en ny hörna som inte ledde till annat än till en omställning från gästerna.

Zahra var verkligen en offensiv kraft och de ljusblå skapade ett läge när Izabelle skapade fick iväg ett skott som målvakten tog hand om. Zahra var verkligen stark och tog initiativ. De ljusblå spelade kort och kom framåt i plan men gästerna kunde ta bollen åter och fick med sig en frispark som gjorde att det kunde lyfta upp både laget och bollen. Zahra och Darja försökte pressa Triangelns backlinje men gästerna kunde komma fram och komma till ett skott som Rebecka tog hand om. Amilia Högbacka för stabil försvarsmässigt på mittfältet tog tag i spelet och fick med sig en frispark. De ljusblå försökte spela framåt och Amilia passade Linnea som i sin tur hittade Zahra men bollen rann ut över kortlinjen.



Tyckte de ljusblå låg bra i sina positioner och de kom bra framåt nu men Triangeln slog undan. Jessica sökte Zahra i djupet med en boll men hon stoppades upp av gästerna, men det är kul att se hur teknisk hon är när hon försöker gå framåt. Triangeln kom till en kontring som stoppades upp av Jessica som var i goe form. De ljusblå hade nu fått upp tempot och passningarna flöt fint. Triangeln fick en ny frispark och kunde flytta fram och den ledde till en ny frispark i bra läge och den sattes otagbart för Rebecka precis under ribban till 0-1 för gästerna i den 33:e minuten. De ljusblå kom nu snabbt framåt men Triangeln vände och stoppades än en gång upp av Jessica.

Zahra och Darja väggade sig fram men bollen rann ifrån Zahra. Jessica fortsatte att leverera och stoppade än en gång upp ett anfall från gästerna. Triangeln hade ett bra passningsspel men Amilia kunde bryta och tog tag i spelet. Izabelle började mata och hittade först Zahra med en boll framåt och strax efter Matilda. Darja stångades med gästernas försvar. De ljusblå körde nu dierktpassningspel men Triangeln kunde bryta det och gå framåt. Zahra spelade fram Linnea som från högerkanten kunde slå in en kvittering då bollen gick som en båge över gästernas målvakt, De ljusblå fick nu en hörna som till slut nådde Izabelle vars skott gick över mål. Zahra spelade fram Darja som körde fast men Amilia tog bollen åter. De ljusblå tog över matchen lite i slutet av andra halvlek och efter lite bra passningsspel så kunde Matilda skjuta utanför



Andra halvlek började med att Triangeln tog tag i spelet men Zahra kunde vinna boll och avancera och strax efter sökte hon Darja i djupet men målvakten hann före. Ett felpass i försvaret höll på att ställa till det för de ljusblå men det ledde bara till en dubbelhörna varav den andra sökte sig fint mot bortre. Nu var det gästerna som hade tag i spelet och de fick med sig en frispark som Felicia olycklig i den 50:e minuten nickade in i eget mål i en båge till en 1-2 ledning för gästerna. Matilda avancerade med boll men det hela kom av sig när domaren blåste av för en skada på en av Triangelns spelare. Det kändes som o Zahra slet mot hela Triangeln och det var fart och det kämpades av de ljusblå. Linnea spelade fram Darja som körde fast.

Triangeln jagade efter en boll men Rebecka hann före och slå undan. Amilia tog tag med kraft, kämpade, vann ett motlägg och hittade Linnea som inte riktigt fick till skottet utan gästernas målvakt kunde ta hand om det. Det blev nu mera Triangeln men de ljusblå kunde snabbt avancera och Linnea hitttade Darja vars skott målvakten tog hand om. De ljusblå behövde ta tag i sitt spel och Izabelle spelade fram Linnea som körde fast och strax efter så tog sig Zahra runt på högerkanten men en back fick en fot på bollen när den spelades in och det skapades en hörna. Darja avancerade men körde fast i backlinjen och det fortsatte att anfalla nu av Izabelle och Linnea som snabbt avancerade.



Triangeln spelade runt men för de ljusblå avancerade Felicia men Triangeln kunde bryta och ta bollen åter. De ljusblå hade tagit tag och fått igång sitt spel även om det inte nådde hela vägen. Amilia vann boll och de ljusblå kunde komma till ett snabbt anfall. Zahra spelade ut till Darja som passade kort till Linnea vars inlägg målvakten tog hand om. Ellenor Nogelius sökte Zahra med ett inlägg men målvakten kunde ta hand om detta.. Det var bra ljusblå spel med flyt även om det inte gick hela vägen. De ljusblå fick en frispark som Jessica lade ner i famnen på gästernas målvakt. Triangeln kom nu till en snabb omställning och fick till ett skott som Rebecka tog hand om.

Zahra avancerade med boll men körde fast men gav inte upp utan kämpade på- Triangeln låg på men Ella Grönros tog tag i det hela så att de ljusblå kunde flytta upp igen. De ljusblå fick en ny frispark som även denna lades ner i målvakten av Jessica. Triageln kom till ett nytt anfall och Rebecka som hade tagit sig ut i straffområdet rundades men vinkeln blev för snäv så skottet tog i stolpens utsida. de ljusblå ville verkligen kvittera men de körde fast. Ellenor avancerade men körde fast och fick med sig ett inkast. Skulle de hinna kvittera? De spelade runt och Linnea gjorde ett inspel mot Darja men målvakten hann före men det skapades en hörna på vilken Zahra skapade en ny som sökte sig ut till Darja som kom till ett inlägg som Izabelle kom till skott på men det gick utanför...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar