måndag 17 augusti 2015

Albe caeruleo est pulcherrimus available..

Dagens Google-translatoröversatta uttryck betyder "Ljusblått är den vackraste färg som finns". Jag kommer ihåg vilken energi matchen borta mot Lillån tog och lika mycket energi fick jag av den i lördags mot Råtorp..

Gagnef fick inte lätt match efter förra veckans förlust mot de ljusblå då de i helgen ställdes mot Töcksfors och då föll med tennissiffrorna 6-1 efter det att Emilia Hanson dragit igång målskyttet i den 7:e minuten men sen dröjde det ända till den 43:e minuten innan Jana Radosavljevic gjorde 2-0 och detta resultat står sig halvleken ut. I den 58:e minuten så gör Jana 3-0 men så reducerar Gagnef till 3-1 genom Josefin Lindenryd Andre´ i den 72:a minuten men närmare än så kommer de inte utan Töcksfors gasar på och Fia Carlsson gör 4-1 i den 79:e minten och två minuter senare så gör Josefin Nillson 5-1. Slutresultatet fastställer Frida Siljebråt i den 88:e minuten.

Läs vad Norra Wermalands tidning skriver:

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Lillån och Eda delade på poängen och spelade 2-2

Läs vad Nerikes Allehanda skriver om den matchen:

Där kan du även läsa om IFK Kumlas match mot Avesta Skogsbo som slutade 1-1 där Elin Bengtsson gjorde 1-0 i den 56:e minuten och Nora Jacobsson kvitterar tre minuter senare..

Avesta tidning skrev detta inför matchen:

Och så här skriver Sydnärkenytt:

Och förstås Dalademokraten:

I förra omgången så hakade Torsby på topptrion genom att slå Avesta med 2-1 och  nu tog de ytterligare ett steg genom att slå Töcksfors banemän Ornäs med 3-1 vilket gör att Värmlandslaget tar sig upp på en andraplats och serien blir ännu mer spännande. I den 7:e minuten så gör Rebecca Johnsson 1-0 men sex minuter senare så replikerar Ornäs då Maria Liljenborg kvitterar till 1-1.  I den 22:a minuten så gör Linn Pettersson 2-1 och slutresultatet fastställs av Frida Andersson i den 88:e minuten till 3-1.