lördag 8 augusti 2015

Ännu en ljusblå dag på jobbet...


Förr i tiden så sköttes historieberättandet av barder som sjöng sånger om dagsaktuella händelser av vikt och det följdes så småning om av skillingtrycken. Det är lite så jag känner mig när jag sätter mig med en skogsbärssmoothie på Mc Donalds för att skriva ännu ett kapitel om vårt eget Åshöjdens BK. Man kan tycka att det skulle ha blivit mer än 3-0 med tanke på att de ljusblå hade bollinnehav på kanske 85% men 3-0 är 3-0 och tre poäng och det är det viktigaste. Gagnef körde med sin patenterade sexbacklinje som i matchen i våras höll emot i 84 minuter men här så fick den rämna efter 11. Detta försvarsspel + det ljusblå spelövertaget gjorde att det inte blev något spel framåt för våra gäster, men en sak är säker och det är att om de åker ut, vilket jag inte hoppas så kommer jag att ha ett öga på dem för det här är ett lag som jag vill ha i division två.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Ja, det ljusblå tog hand om bollen redan från början och började att spela runt för att sen lägga fram bollen den första gången utan adress. Det syntes redan från start att de ljusblå hade tänkt att ta tag i taktpinnen och hålla i den. Gagnef hade bestämt sig för att vara med i matchen och gjorde sitt bästa för att få stopp på den ljusblå. Elvira Gustafsson vann boll och sökte Izabell Rydell. Det kändes att den här matchen inte skulle vinnas automatiskt utan att de var tvungna att kämpa för det. De fortsatte att spela runt men slog än en gång ut den avgörande passningen. Det började ta sig mer och mer då de spelade runt. Gagnef fick inte låna bollen men de det ljusblå passningsspelet var inte 100%-igt så ibland kunde i alla fall får röra vid den. De ljusblå hade initiativet och de började att närma sig mål och det slutade med att Elvira provade skottlyckan lite utifrån men gästernas målvakt kunde ta hand om den.



Det skulle behövas lite extra för att ta sig igenom Gagnefs sexbacklinje så de ljusblå började att trycka på. Gagnef kom till en kontring men det var inget problem för Jessica Leander att få stopp på den framstöten. Elvira tog ta i det hela och drog igång ett anfall, spelade fram Izabell som i den 11:e minuten till en 1-0 ledning. Strax efter så fick Izabell till ett inlägg som snuddande Elviras panna. Gagnef fortsatte att kämpa emot men initiativet var fortsatt ljusblått men känslan var fortsatt att det här skulle inte ske av sig själv. Darja Andersson fick till ett inlägg nere från kortlinjen som gästernas målvakt kunde ta hand om. De ljusblå fortsatte att spela framåt efter det att Jessica dragit igång ett anfall så sköt Elvira ett skott som Gagnefs målvakt lämnade retur på och som Izabell kunde slå in till en 2-0 ledning för hemmalaget i den 18:e minuten.

Ellen Sandström var väldigt offensiv som ytterback och det hände mycket på den vänsterkant där hon och Darja huserade. Gagnef fick en frispark som de lade fram och den rann ut över kortlinjen. Det var det mest offensiva de hade under de första 25% av matchen. De ljusblå fortsatte att spela framåt och Elvira sköt igen men hon fick ingen bra träff så den gick en bit utanför målet. Ellen Sandström var fortsatt offensiv och sköt ett skott lite utifrån. De ljusblå hade initiativet men det tog ofta slut efter en felpass. Ella Grönros sökte Izabell med en boll och hon fick med sig en hörna på vilken det sköts utanför på nära håll. Ella trycktes ut och skrapade upp händerna och fick bytas ut för resten av halvleken och hon ersattes av Matilda Åhle´n. Det var skönt att det finns en så bra bänk att tillgå så att spelkvalite´n inte går ner för att det blir ett byte.



Lovisa Byman syntes jaga boll och spelet var förlagt på Gagnefs planhalva där de ljusblå spelade runt och tryckte på. Ellen Sandström fortsatte vara offensiv och hon var mera där framme än nere i backlinjen och där var det så lugnt att det gott kunde avvara henne. Amilia Högbacka laddade och bollen träffade en försvarare och det blev lite flipper innan den gick ut till en ljusblå hörna. De ljusblå fortsatte att spela runt och Lovisa stångades med backlinjen. Ellenor Nogelius prövade skottlyckan men bollen gick över mål. Gagnef fick inte så mycket som ett lillfinger och de kom ingen stans. Izabell spelade fram Darja som kom till ett inlägg som slogs undan. De ljusblå hade nu tappat lite av spelet men det osade mål när Izabells genomskärare nådde Ellenor inne i straffområdet men hon fick inte till skottet. Ellenor sökte nu Lovisa men bollen rann ut och strax efter så söktes Lovisa åter i djupet och fick med sig en hörna som slutade i en dubbel sådan och målvakten hann knappt boxa ut den andra innan domaren blåste till halvtidsvila.

Under hela första halvleken så hade inte Rebecka Nevala i det ljusblå målet fått ett enda skott men i andra halvlekens första minut så fick hon ta hand om en tillbakanick från Elvira. Gagnef var lite mera med i matchen och på tal om med i matchen så var Ella inne på plan igen. De ljusblå började att spela sig framåt och Ellenor spelade fram Izabell som snurrade runt lite med bollen innan den rann ut. Darja passade Lovisa som spelade fram en fri Izabell som hade hunnit att springa offside. Ellen Sandström och Izabell stångades med gästernas backlinje som låg väldigt nära de ljusblå. Lovisa höll på att spelas fram men bollen slogs undan men det dröjde inte länge innan Elvira laddade för skott som måste ha tagit på en ljusblå spelare då det blåstes inspark.. Gagnef var fortsatt med mera i matchen men det tog dem inte långt och snart fick de inte låna bollen igen.



Bevakningen låg i andra tätt på Izabell så hon fick verkligen rusa för att komma fri med bollen så att hon kunde försöka passa Darja men försvaret kunde slå undan bollen. Ella avancerade och sökte Izabell och snart var Ella på det igen och tog sig igenom och kunde spela in bollen i straffområdet till Izabell. Nu fick Ellen Sandström till ett skott som gästernas målvakt var tvungna att tippa och bollen hamnade till slut hos Elvira som sköt i stolpen så att bollen rullade retfullt längs mållinjen. Gagnef fick en frispark och lyfte upp men några passningar och de slog ut bollen och de ljusblå kunde ta åter initiativet. Elvira sökte Lovisa i djupet men Lovisa togs hårt och de ljusblå fick en frispark i ett bra läge. Frisparken lades av Darja och Felicia fick träff på den med pannan men bollen gick över mål.

Nästa läge var Izabells om laddade och Gagnefs målvakt fick göra en riktigt Tv-räddning. och de ljusblå fick en hörna på vilken Felicia än en gång hamnade i hetluften och höll på att få in bollen. Det började verkligen lukta ett Felicia-mål så het var hon framför mål. Amilia sökte Ellenor med en boll med en back kunde slå undan. Det var lite konstig att det inte blev mer utdelning på det nästan totala bollinnehavet som de ljusblå hade. Izabell tog sig loss och kom runt på vänsterkanten och fick till ett inlägg som nådde Ellenor som sköt utanför men det skapades ändå en hörna som sökte sig mot Ella. Elvira var hårt markerad och hade nästan försvunnit ur matchbilden. Amilia väggade sig fram men körde fast i backlinjen. Elvira avancerade spelade fram Izabell som hittade Ellenor som blev fri med målvakten som gjorde en benparad och bollen sökte sig ut och hamnade till slut hos Elvira som sköt över.



Darja och Ellenor byttes nu ut och Linnea Söderberg och Matilda kom in. Även Ellen Waldau kom in men jag kunde inte se vem det var som byttes ut och jag hade annat att fundera på än att försöka att räkna ut detta. De ljusblå höll boll och Elvira lyfte fram bollen mot Linnea men en back kunde täcka undan. Izabell sökte Lovisa med ett inlägg men bollen bara toutchade hennes huvud lätt. Elvira väggade sig fram men körde fast i backlinjen. Det var fortsatt ljusblå spelövertag och ett inlägg sökte sig mot Lovisa men bollen tog lätt på en försvarare och ändrade riktning. Ellen Waldau spelade fram Linnea som kom till ett inspel som skapade en hörna. Det var fortsatt bra ljusblå spel och Ella passade Lovisa som i sin tur hittade Izabell. Det syntes verkligen att de försökte att skapa något.

Jessica hade tagit sig fram till kortlinjen och spelade bak till Izabell vars skott tog på en back. Efter några korta passningar så nådde bollen fram till Lovisa som fri med bollen kunde slå i 3-0 till de ljusblå. Linnea kämpade på väldeliga på högerkanten och Izabell satsade mot backlinjen och hon gav sig inte utan försökte på ett inspel men det var väldigt trångt. Gästerna fick lyfte upp bollen och för en gång skull så lyfte de upp flera spelare men Rebecka kunde ta hand om bollen. Matilda försökte sig på ett inlägg men bollen gick ut över kortlinjen. Ännu en boll sökte sig mot Linnea men den täcktes ut av en försvarare.



Amilia passade Izabell som sökte Lovisa men bollen tog på en back. Det var fortsatt offensivt spel från de ljusblå och tog tag i ett anfall och passade Linnea som var tuff mot sin försvarare och kunde spela åter. Blev lite imponerad över hur tuff hon var i den situationen. Det var fortsatt stort bollinnehav för de ljusblå och Matilda väggade med Lovisa innan hon körde fast i backlinjen. Izabell spelades fram och hon snurrade lite innan hon hittade Matilda som passade Ellen Sandström som kom till ett skott lite utifrån. Linnea satsade med full fart på  högerkanten och fick med sig ett inkast. En boll med Izabell som adressat studsade förbi men de ljusblå fick med sig en sista hörna och den andra halvleken slutade precis som den första med att Gagnefs målvakt boxade ut bollen..

Det sämsta med den här matchen var mitt foto..






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar