måndag 24 augusti 2015

Lustus accipere novum tag..

Dagens Google-translator översatta latinska uttryck betyder "Det är bara att ta nya tag" och det är vad som gäller för de ljusblå för man kan inte gråta över spilld mjölk...

Avesta/Skogsbos match hemma mot Lillån var för mig en öppen match som kunde gå hur som helst och det var helt öppen länge för det dröjde hela tills den 51:a minuten innan Lovisa Gustafsson gör 1-0 för hemmalaget men tre minuter senare så kvitterar Fatoumatta Gassama ( tänk att man kan stava hennes namn i sömnen ) för gästerna. Men de som drar det längsta stråt är hemmalaget då deras Melinda Eriksson gör 2-1 i den 75:e minuten.

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Naturligtvis så skriver Nerikes Allehanda om matchen men med en annan grundton:

Råtorp hade verkligen häng på seger i bortamatchen mot Eda och de började med tidigt målskytte när Ida Jönsson gör 1-0 i den 4:e minuten men hemmalagets Linnea Bolstad kvitterar en kvart in i matchen. Sen tar Råtorp åter tag i taktpinnen och gör 2-1 i den 32:a minuten genom Anna Johansson och två minuter in i andra halvlek så gör de 3-1 genom Sofia Karlberg, men så vaknar hemmalaget till målmässigt och reducerar genom Julia Martinsson till 3-2 i den 78:e minuten för att med fem minuter kvar av ordinarie matchtid så kan samma målskytt ge Eda en poäng genom att kvittera.

En oväntat jämn match så vann Torsby med 3-2 över Gagnef och det var hemmalaget som tog ledningen genom My Linden och den ledningen håller halvleken och det dröjer hela till den 57:e minuten tills dessa att Torsby kvitterar efter ett mål av Frida Andersson. Helena Olsson ger gästerna ledningen i den 66:e:a minuten och i den 80:e minuten så gör de 3-1  efter att Frida än en gång nätat. Fem minuter senare så reducerar hemmalaget genom Josefin Lindenryd Andreé men närmare än så kom inte Gagnef.

Några som inte hade häng på någon seger var IFK Kumla som föll borta mot Ornäs med 6-0 efter det att Anna Sandin gjort 1-0 i den 10:e minuten och Yvonne Olsson drygat ut ledningen till 2-0 i den 32:a minuten och innan halvleken är över så har de lyckats att klämma in tre mål till då Hannah Bassek gjort 3-0 i den 39:e, Maria Liljenborg 4-0 två minuter senare och bara en minut efter detta mål så har de gjort 5-0 genom Sofie Wikström. Tre mål på fyra minuter. Jag skulle ha gråtit om jag spelat i Kumla. I andra halvlek så fastställer Anna slutresultatet till 6-0 i den 56:e minuten genom att skruva en hörna rätt in i mål.