lördag 15 augusti 2015

Ljusblått skönspel bäddade för tre lika sköna poäng...


Vi måste börja med den STORA nyheten som är så STOR att man måste använda versaler för att skriva det ordet och det är att Maria Fjellman är klar för de ljusblå och kommer att kunna spela i nästa match som är mot Töcksfors. Hon är en spelare som har spelat i ljusblått och en spelare som jag gillat i ljusblått, i Rytterne och i BK30. Det är så roligt att få gilla henne i ljusblått igen och hon är verkligen en klasspelare som kommer att lyfta laget. Mina planer är att inte åka till Töcksfors då mina föräldrar kommer till stan för att fira min födelsedag nästa helg men, men när jag cyklade från Önsta IP så kände hur gärna jag ville åka till Värmland för att få se hennes premiär, men jag tror mina föräldrar få gå före, men jag skulle så gärna vilja se hennes premiär. Maria trodde att hon skulle spela sin sista match nu derbyt i VIK men det fick hon inte, men de hade nog behövt henne nu när BK30 föll med 5-2..
Nu till matchen mot Råtorp där de var mycket ljusblått skönspel och jag satt bara och njöt. Skönspelet fortsatte till dess att Izabell Rydell och Matilda Åhle´n blev utbytta i andra halvlek och efter detta så gjordes det två mål till så det behövs inte skönspel för att göra mål, men det förhöjer njutningen.
Tryck nu på läs mer om matchen som förde upp ljusblått till att bli ny serietvå:


De ljusblå såg verkligen bestämda ut och började med press på en gång och spelet låg mot Råtorps håll men det tog sig inte in den sista biten. Den första som prövade skottlyckan var Izabell som sköt högt över lite utifrån. Råtorp kom till en kontring på högerkanten och fick till ett skott från en position strax utanför straffområdet men det gick utanför. De kom till en ny attack som stoppades upp av Ellen Sandström. Bollen lades fram mot Lovisa Byman som jagade efter den och laget kunde flytta upp och de ljusblå började att spela runt. En långboll nådde Matilda som måttade ett inlägg mot Lovisa som stoppades upp, men det ljusblå anfallet fortsatte. Elvira Gustavsson stångades mot Råtorp och spelet fortsatte åt Råtorps planhalva.. Ellen sökte Darja Andersson med bollen hann rinna ut



Den ljusblå pressen fortsatte och de fick en hörna som där bollen till slut hamnade hos Elvira som laddade men skottet tog på en back. Det var bra ljusblå passningsspel och en djupledsboll sökte sig mot Darja men hon hade hunnit att komma offside. Izabell lade ett inlägg mot Darja och bollen letade sig till Amilia Högbacka vars skott gick utanför. Ett inspel letade sig in till Izabell som kunde göra 1-0 i den 17:e minuten. Det var så skönt att matchen fått en annat utseende än den borta i Karlstad. Ett nytt inlägg nådde Izabell som vände och sköt rakt på målvakten och det dröjde inte länge för än en längre boll nådde henne i straffområdet i den 20:e minuten och hon kunde 2-0.



Ellenor Nogelius stötte fint mot bollhållaren och Felicia Jingmyr Steiner kämpade så bra  i försvaret att hon fick bra rop från läktaren och sken upp. Råtorp kom till en attack men Ellenor och Amilia Högbacka jobbade fint i försvaret. Amilia jobbade verkligen hårt och var bra. De ljusblå hade ett bra spel och hade ett kontrollerat passningsspel. Råtorp kom till en kontring som Ellenor kunde bryta. Elvira spelade ut till Darja på vänsterkanten vars låga skott gick precis utanför. De ljusblå hade höjt tempot och Elvira kunde bryta en passning och spela fram Darja som spelade in fint i straffområdet men ingen ljusblå spelare fick tag på den utan den rann igenom.



I den 30:e minuten så gör Amilia ett inspel från höger in i straffområdet och bollen når Darja som kan göra 3-0. Så härligt att Darja fick göra mål!!! Råtorp lyfte upp och fick till ett skott som gick utanför. Det ljusblå spelet var så vackert och jag bara njöt. Matilda gjorde ett inspel som Råtorps målvakt tog hand om. De ljusblå tryckte på men Råtorp kunde vända och de försökte placera bollen med ett långskott men det gick utanför. Det var bra ljusblå spel och passningsspel och de tryckte på och var med boll inne i boxen. en långboll nådde Darja och de ljusblå fick med sig en hörna där bollen nådde Amilia som laddade men skottet tog på en back. Amilia gav inte upp utan hon fick till ett inlägg som Izabell nickade över på.



Råtorp kom till ett anfall men Rebecka Nevala i det ljusblå målet var bra med. Det är ett tecken på dominans att man i ett referat först nämner målvakten i slutet av första halvlek. Råtorp bröt en ljusblå passning och fick till ett skott som gick över mål. Ett inlägg sökte sig mot Matilda inne i straffområdet och hon stötte fram mot målvakten som kunde ta hand om bollen. En långboll sökte sig fram mot Matilda som jagade efter och fick med sig en hörna. Råtorp var tuffa mot Lovisa. Gästerna var bra med mot slutet av första halvlek och låg på lite framåt men de ljusblå var bra med försvarsmässigt.



I halvlek så gick Izabell och Matilda ut och Linnea Söderberg och Cecilia Bahar kom in. I början av andra halvlek så hade inget lag tag om matchen men så småning om så började de ljusblå att passa runt och började snart att jobba sig framåt. Råtorp försökte spela på djupet men det ljusblå försvaret kunde slå undan. Råtorp hade lyft upp men de ljusblå kunde vända. Ett inlägg nådde Cecilia inne i straffområdet och de ljusblå fortsatte att ligga på framåt och kunde lyfta upp laget.. De började att trycka på och Elvira sköt från en position lite utanför straffområdet. Råtorp fick fram en långboll med en forward i bra läge men Rebecka var bra med. De ljusblå hade lite press men Råtorp gjorde framstötar och fick iväg ett skott som gick utanför.



Felicia haltade ut och Izabell kom in igen. Linnea passade Lovisa som höll på att bli fri en Råtorp kunde slå undan. Det var mera tryck framåt för de ljusblå men Råtorp hade kontroll på det som skedde. Elvira hade flyttat bak till backlinjen i och med att Felicia gått ut. I den 58:e minuten så nådde ett inlägg Darja som kunde nicka in bollen i mål. Lovisa sökte Darja i djupet och de ljusblå försökte att passa sig fram. Råtorp kom till ett anfall och sköt ett skott långt utifrån som gick utanför. De ljusblå försökte få igång sitt patenterade passningsspel men Råtorp kunde lyfta upp men de ljusblå kunde vända igen. Hemmalaget hade inte samma övertag som i den första halvleken utan gästerna kunde komma till framstötar.



De ljusblå försökte dra igång sitt passningsspel och Linnea kämpade på sin högerkant.. Izabell kämpade framåt och strax efter så fick så laddade hon men skottet gick utanför. Råtorp var bra med men det ljusblå försvaret sviktande inte. Izabell avancerade på vänsterkanten och lyfte bollen utanför målet. Nu gick Izabell ut och Felicia kom in igen. Råtorp hotade inte de ljusblå. En djupledsboll nådde Cecilia som kämpade och kunde spela vidare till Linnea vars skott gick över mål. De ljusblå tryckte på och nu var det Darjas tur att pröva skottlyckan men hennes skott gick över mål. Linnea kämpade på mittfältet och hittade fram till Cecilia vars skott gick utanför.. Elvira tog tag i ett anfall, avancerade och spelade fram Darja som hade hunnit att komma offside.



Cecilia avancerade och lade in ett inlägg som Lovisa kunde brösta i 5-0 i den 74:e minuten.Cecilia höll boll i inne i straffområdet och de ljusblå tryckte på. Råtorp fick sin första hörna och lyckades hålla bollen på den ljusblå planhalvan och de måttade ett par inlägg innan de fick till en ny hörna där de var nära att få träff men de ljusblå kunde slå ut bollen men gästerna laddade men Rebecka kunde ta hand om skottet. De ljusblå lyckades nu inte ta hela vägen men Linnea försökte. Råtorp hade energi fast de bara hade de elva spelare som var på plan med sig, men de ljusblå kämpade på bra i försvaret. Råtorp fick till ett skott som gick över. Gästerna fick till ett inspel som Ellenor kunde slå undan. Råtorp spelade in igen i det ljusblå straffområdet men Rebecka kunde ta hand om bollen.



Råtorp hade nu initiativet  och fick till ett skott som gick precis utanför. De ljusblå behövde ta tag i sitt spel och Lovisa sökte Linnea och de ljusblå kunde lyfta upp. Råtorp kontrade men Amilia låg på som ett plåster och det tog stopp på anfallet. Linnea måttade ett inlägg som slogs undan och de ljusblå försökte att pressa på. Linnea passade Ellenor som spelade bak åter till Linnea som hittade Elvira som passade Lovisa som spelade åter. De ljusblå pressade på och Amilia kämpade. En långboll sökte sig till Cecilia och strax efter så spelades hon fram av Linnea men Råtorp kunde slå undan bollen. Det var kamp på plan och gästerna lade fram en långboll men det var ingen där.. De ljusblå hade nu kontroll på bollen och Elvira försökte spela fram Linnea i djupet men Råtorps målvakt tog hand om bollen.. De ljusblå pressade och någon fick iväg ett skott som gick utanför. Innan domaren blåste av andra halvlek så gick spelet lite fram och tillbaka..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar