måndag 10 augusti 2015

Lux fulgebit hodie officium caeruleum...


Dagens Google-translatoröversatta uttryck betyder "En ljusblå dag på jobbet" på latin och det var där det var och det ska bli spännande att se dem möta ett av "skrällagen" från denna veckans omgång Råtorp nästa helg...



Den första överraskningen stod Ornäs för men egentligen så vet man ju aldrig på förhand hur en säsong kommer att se ut. Ett lag som ser ut att gå som tåget kan spåra ur och det ska bli spännande att följa fortsättningen. En sak är säker och det är att Ornäs 4-1 seger hemma över serieledarna Töcksfors som nu bara är en poäng före har gjort spänningen än större, speciellt som de ljusblå fortsatt ligger i rygg på dalalaget.
Målskyttet drog igång i den 18:e minuten då Sanna Andersson gjorde 1-0 men bortalaget kvitterar genom Fia Carlsson fyra minuter senare men det blev gästernas enda mål men hemmalaget fortsätter att producera då Maria Liljenborg gör 2-1 i den 32:a minuten, Hannah Basek 3-1 i den 41:a minuten och målskyttet avslutas av Anna Sandin som fastställer slutresultatet till 4-1 i den 71:a minuten..

Här är förresten Nya Wermlands tidnings reportage inför matchen som inte ligger bakom någon betalvägg:

http://www.vf.se/sport/fotboll/ingen-hade-raknat-med-att-vi-skulle-ga-sa-bra%E2%80%9D

Så här skriver Dalademokraten om matchen:

http://www.dalademokraten.se/fotboll/div-2-dam/ornasdamerna-vann-seriefinalen



Att Torsby slog Avesta/Skogsbo borta med siffrorna 2-1 var för mig ingen överraskning där gästerna tog ledningen med 1-0 i den andra halvlekens första minut. Hemmalaget kvitterar genom Lovisa Gustafsson i den 67:e minuten men ett självmål av hemmalaget fem minuter senare fastställer slutresultatet till 2-1 till värmlänningarnas favör.

Så här skriver Dalademokraten om den matchen:

http://www.dalademokraten.se/fotboll/div-2-dam/ater-uddamalsforlust-for-avesta-skogsbo

Eda och IFK Kumla delade på poängen då de spelade 1-1 där hemmalaget tar ledningen i den 18:e minuten genom Julia Martinsson och i den andra halvlekens andra minut så kvitterar IFK Kumla genom Elin Bengtsson.

Så här skriver Nerikes allehanda om matchen:

http://www.dalademokraten.se/fotboll/div-2-dam/ater-uddamalsforlust-for-avesta-skogsbo

Där kan du även läsa om Lillåns förlust mot Råtorp där den tidigare tabelljumbon tog sin första trepoängare och nu de inte längre tabelljumbo då de passerade Gagnef i tabellen och ligger en poäng före den nya tabelljumbon...

Foto: Töcksfors Facebooksida, Torsbys Facebooksida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar