måndag 8 juni 2015

Tandem...

Dagens latinska ord betyder "Äntligen" och det är så det känns efter att de ljusblå bara hade tagit två poäng på fyra matcher men nu gick trepoängaren in efter två mål av Izabell Rydell och det känns så skönt...

Töcksfors slog Lillån hemma på Hagavallen med klara 4-0 inför en en publik på 225 personer ( de har de högsta publiksnittet med i snitt 205 åskådare och detta är att jämföra med de ljusblåa snitten på 60 ) och alla målen trillade in i första halvlek då Frida Siljebråt gjorde 1-0 i den 6:e minuten ( det blev samma start som när de ljusblå mötte Töcksfors på Swedbank Park ), Frida Brunzell gjorde 2-0 i den 21:a minuten efter en hörna, Anna Ringsby 3-0 i den 30:e minuten efter att bollen lyfts fram från mittplan och målskyttet avslutas av Frida Siljebråt då hon nickar in 4-0 i den 41:a minuten.

Läs Lillåns referat:

En än större seger tog Ornäs hemma när de slog Eda med 6-1 och det blev sex olika målskyttar för hemmalaget varav tre heter Emma i förnamn men det var ingen av Emmorna som började utan det var Maria Liljenborg som började målskyttet när hon gjorde 1-0 i den 21:a minuten och bara en minut senare så kan Anna Lindh Stenkvist göra 2-0 innan den första Emman presenterar sig på Emma Linde´n gör 3-0 i den 36:e minuten. I andra halvlek så gör Hannah Bassek 4-0 i den 55:e minuten innan målskytts-Emma nummer två presenterar sig då Emma Hansson gör 5-0 i den 70:e minuten och Emma Silverstam som utgör trisset i Emmor gör 6-0 i den 89:e minuten innan Edas Astrid Bryntesson reducerar till 6-1 i den 90:e minuten.

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Gagnef tog sin första trepoängare och har nu fyra poäng och lämnar Råtorp bakom sig genom att besegra dem med 1-0 efter mål av Emilia Heed i den 60:e minuten

PS. Det lyckades när jag skrev om smyga in sig ett fel i de inlämnade tipsen då jag först missade att en av de inlämnade raderna trodde på Skiljebo vinst i F17-derbyt. Ber om ursäkt and it won´t happen again, men allt är tillrättat så att vi blev tre tipskungar. DS