fredag 26 juni 2015

Jag tror inte på några 8-2...


Nu vänder serien och de ljusblå ställs mot Lillån igen som de mötte i premiären men denna gång förstås på bortaplan och inte på Swedbanks fina konstgräs. De ljusblå såg verkligen oövervinnerliga ut och bilden skapades att allt skulle gå så enkelt, men så blev det inte. Behöver inte gå igenom allt men visst finns det en mental bild som skapas när man vinner stort men sen kommer verkligen. Är glad att det har vänt och att målen har börjat trilla in. Först vändningen mot Avesta, sen IFK Kumla som fick släppa mer mål i en match än de gjort under hela säsongen och nu sist serietvåan Ornäs som hade fått upp farten men som åkte på en nit. Nu tror jag inte vi kan räkna ut Ornäs utan kampen om andra platsen som i år inte betyder kval utan direktuppflyttning kommer att fortsätta, men det är skönt att de ljusblå är inne på rätt spår och där både Kajsa Hall Wistling och Izabell Rydell har hittat målet i större utsträckning, vill även nämna Lovisa Byman som stångas där framme och som kommer att producera mål.



Vi sa efter matchen mot Lillån att de skulle börja plocka poäng för det fanns något där trots att de släppte in åtta mål mot de ljusblå och så blev det. De är också med uppe i toppen med sexton poäng, bara en poäng bakom de ljusblå då de vunnit fem och spelat oavgjort en. Den första vinsten kom redan i andra omgången då de slog Råtorp med 4-0 och den vinsten måste ha känts extra skön efter den stora premiärförlusten. I fjärde omgången så slog de Avesta/Skogsbo med 2-1 på hemmaplan och i omgången efter så kom första bortavinsten då de slog Ornäs med 1-0, innan de i omgången efter slog Gagnef med samma siffror men då på hemmaplan. I de två sista omgångarna så har de vunnit mot Torsby hemma med 4-2 och i nerikederbyt mot IFK Kumla så blev det 2-2.
Förlusterna förutom i premiären har kommit mot Eda i tredje omgången då de förlorade med 4-1 och Töcksfors borta med 4-0 i omgång sju men vem förlorar inte mot Töcksfors?



Att bara ha tre förluster är riktigt bra och det är bara en mer än de ljusblå som istället har två oavgjorda. Det här ser ut att kunna bli en bra match men jag tror helt klart på en ljusblå seger men några 8-2 får vi inte se. De har gjort sjutton mål framåt och där har Fatoumatta Gassama gjort fyra varav två kom på Swedbank Park och Frida Gustafsson Pettersson och Jessica Axelsson har gjort tre var. Stina Gustafsson Pettersson och Theres Kvist har gjort två var och så finns tre spelare som gjort ett var.
Tittar på vårat lag så är det tre spelare som sticker ut och där Izabell Rydell har gjort nio, Kajsa Hall Wistling har gjort fem och Lovisa Byman fyra..



Tänker man lite på den ljusblå säsongen så är två förluster inte så mycket för Ornäs har tre men de är de oavgjorda som känns lite mera onödiga. Det ska bli roligt att åka till Lillåvallen och se de ljusblå spela hem tre poäng. Det är det som jag hoppas att de kommer att göra men det måste naturligtvis spelas om det och målen måste in, men allt ser mycket ljusare ut nu när målskyttet lossnat så att det fina spelet ger lika fina resultat..

Fotograf är naturligtvis Kristina Åhle´n...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar