lördag 27 juni 2015

Om detta må ni berätta...



Ojojoj, vilken match!!! För matchen mot Lillån kommer att skriva in sig i historieböckerna som "Holmgången på Lillåvallen". Efter matchen trodde jag först att jag inte skulle orka skriva om den för det tog en hel del energi även på läktaren,, så först hade jag bara tänkt att skriva något kortare men när jag cyklade hem så tänkte jag att någon måste berätta om en match för den är lite som "levande historia" och den lotten faller naturligtvis på mig. Kände mig verkligen spänd innan matchen för jag visste att Lillån inte var något enkelt motstånd.
Nu säger jag att "Nu kör vi" och tryck på läs mer för att läsa om denna match.


Det första jag vill berätta om matchen var att Linnea Söderberg spelade från start som högerytter och hon var verkligen taggad för uppgiften. De ljusblå fick jobba lite för att få ordning på sitt spel och Lillån låg verkligen på. Det kändes att "här får man inget gratis" för Lillån var heta och gav de ljusblå inte mycket utrymme, men i den 3:e minuten så spelade Izabell Rydell ut till vänster till Darja Andersson som kunde göra 1-0. Det var det tidigaste målet på länge och en riktig smakstart men Lillån var med så de ljusblå fick verkligen se upp. De ljusblå var heta och hade fått igång sitt patenterade passningsspel och de hade även ett bra försvarsspel. Linnea tog sina chanser och utmanade när hon kunde. Amilia Högbacka sökte Linnea en boll som såg ut att rinna ut men den jagades fatt nere vid hörnflaggan.



Izabell klackade bollen till Darja som lade in ett inlägg från vänsterkanten som passerade rakt förbi målet. Det kändes som om de ljusblå hade kontroll men så darrades det till med en försvarsmiss. De försökte bygga upp sitt spel och Linnea slog ett inlägg mot Lovisa Byman men Lillåns målvakt hann före.. De fortsatte att bygga upp sitt spel och det var en väldigt fin inställning på plan. Det passades bra så att bollen hölls inom det ljusblå laget så att bollen hölls borta från Lillån ( har TV:n på och nu gjorde John Gudetti 1-0 på straff mot Danmark ). Det såg bra ut från ljusblå synvinkel och låg nära på hemmalaget när de försökte anfalla och kunde vända. Den enda spelare som jag kan i Lillån Fatumatta Gassama ( nu gjorde Simon Tibbling 2-0 för Sverige ) nickade mot det ljusblå målet. Lillån var tuffa och det kändes att de gällde att de inte ge dem lillfingret.

Ellen Waldau spelade en boll fram till Linnea som hon jagade fast och bollen hamnade sen hos Izabell som lobbade i bollen till en ljusblå 2-0 ledning i den 14:e minuten. Izabell fick en smäll vid det målet men kunde fortsätta matchen. De ljusblå fortsatte att hålla igång sitt passningsspel men Lillån var fysiska och tuffa men fick ingen chans. En djupledsboll sökte sig mot Fatoumatta men Ellenor Nogelius tog bort henne. Strax efter så sökte Ellenor Linnea med en boll men den hann rinna ut då den var lite snabbt slagen.. Amilia kämpade verkligen på mittfältet och Linnea låg verkligen bra i position och gjorde sig spelbar. Izabell kämpade verkligen nere vis vänster hörnflagga och fick med sig en hörna. Amilia kämpade verkligen bra defensivt också. De ljusblå fortsatte med sitt bra passningsspel och höll boll och låg verkligen tätt inpå Lillån när de vann boll.



Zahra Hait Warsame hade nu kommit in för de ljusblå och tog för sig. Izabell vann ett motlägg i den 23:e minuten och kunde med en perfekt träff snyggt skjuta in en ljusblå 3-0 ledning i den 23:e minuten och nu fanns det inget moln på den ljusblå himlen. Lillån försökte lägga fram bollen men Ellen kunde slå undan. Hemmalaget låg nu på mera framåt och Fatoumatta söktes med en boll men hon hade hunnit att komma offside. En boll sökte sig fram mot Lovisa men den blev för lång. Det var kul att se att Zahra ville så mycket och de ljusblå försökte hålla boll och när de tappade den så var de på Lillån direkt. Lillån fick en frispark som lades fram mot nål och kunde nickas mot mål. Zahra var bra med även defensivt men de ljusblå hade tappat lite av sitt spel. Fatoumatta kapade Jessica Leander som fick kliva av planen ett tag ( höll på att skriva Höglander ) och Fatoumatta hade fått en gult kort sedan tidigare för snack så domaren valde att låta det gå.

De ljusblå höll boll och passade men så tappade den den och Lillån kunde komma till ett anfall men skottet gick över mål. Det här var Lillåns bästa chans så långt i matchen. Kan tillägga att Viktoria Olsson hade kommit för de ljusblå. Det var en verkligen en fin inställning hos de ljusblå och en av dem som jag vill lyfta fram när det gäller detta är Amilia. De ljusblå hade fått igång sitt spel och Elvira kom till ett skott som gick en bit ovanför mål. Lovisa tog emot en passning och hon spelade ut till Izabell vars skott gick strax utanför. Måste få säga att Ellen var riktigt bra i försvaret. Amilia tog i lite för mycket med armarna i sin försvarsiver och fick ett gult kort och Lillån fick en frispark i ett ganska bra läge vilken Fatoumatta lade och den strök utanför den ljusblå stolpen. Strax efter så kom hemmalaget till en attack och ett skott avlossades men det tog i burgaveln.



De ljusblå hade fått stuva om i laget då Jessica fick gå ut och hade tappat sitt spel och detta hade släppt in Lillån i matchen. Ett inspel sökte Fatoumatta men Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om bollen. De ljusblå försökte komma igenom Lillåns försvar och Viktoria var het för att uppnå detta.. Izabell passade Darja vars skott gick utanför. Det var nu kamp på mittfältet och när Lillån kom till ett anfall så stoppades det upp av Ellen. Lillån kom nu fram på vänsterkanten och kunde komma till ett inspel. De ljusblå gick bort sig lite på högerkanten och det blev farligt och bollen lades in framför de ljusblå målet där de första Lillånspelaren missade bollen men Frida Gustafsson Pettersson kunde slå in 1-3 för hemmalaget i den 41:a minuten. Nu hade Jessica kommit in igen men de ljusblå fick syssla med att slå ifrån sig och men sen så lyckades lyfta upp och hålla boll högre upp i plan så att hemmalaget hindrades från att anfalla. Fatoumatta höll på att ta sig igenom men Jessica tog bort henne men drabbades av en eftersläng.

Pausen var välbehövlig så de ljusblå kunde få en nystart efter Lillåns press mot slutet av första halvlek och nu gällde det att få igång det ljusblå spelet igen. Linnea som hade flyttats ner i backlinjen avancerande tills det tog stopp. Nu kom Lillån till en attack men Darja kunde slå undan bollen. Hemmalaget kunde nu etablera lite spel kring det ljusblå straffområdet och de fick med sig en frispark som rann igenom det ljusblå straffområdet lite farligt mot den bortre delen.. Det var verkligen kamp om herraväldet. och de ljusblå försökte att spela sig igenom och Darja gjorde ett inspel som Lillåns målvakt tog hand om. Det var roligt att se hur Elvira styrde på mittfältet men så tappade de ljusblå bollen och Lillån kunde gå till attack men Jessica kunde reda ut det hela. Lillån kom till ett motläggsskott som Rebecka kunde ta hand om. De ljusblå försökte komma igång och gjorde det men det föll på att de inte låg rätt i positionerna.



Jessica kunde än en gång ta bort Fatoumatta och Amilia låg verkligen på men lite för mycket så att hemmalaget fick en frispark, Hennes inställning var det verkligen inget fel på. Frisparken som följde studsade framför Rebecka men hon kunde ta hand om den. Nästa anfall var ljusblått men Lovisas skott hamnade ovanpå målet. Det var mycket avblåsningar och Elvira fick ett gult kort för snack. Hemmalaget låg på framåt och fick till ett löst skott som Rebecka fick en fot på så att en försvarare kunde slå undan den och de ljusblå kunde komma till en snabb omställning men där bollen till slut hamnade hos Lillåns målvakt.. Nu spelade Lillån sig igenom men Rebecka kunde ta hand om bollen ( nu reducerade Danmark till 2-1 ). Det kändes som att de ljusblå måste ta tag i spelet. Elvira spelade ut till Viktoria och strax efter så kom Ellen till ett inlägg och det blev lite hett men ingen fick tag på bollen..

Linnea vann ett motlägg och avancerade och spelade Izabell som utmanade tre försvarare. Nu nådde en boll Fatoumatta och det blev en duell mellan henne och Rebecka när Fatoumatta kunde få tag i bollen och kunde slå i 2-3 i den 57:e minuten och det var nu kontakt för hemmalaget. Darja spelade fram Izabell så att hon kom fri men bollen gick rätt på Lillåns målvakt så att hon kunde täcka. Det var fortsatt tufft spel från Lillån och Ellen fick ett gult kort för snack när hon tände till. Frisparken som följde kunde Rebecka tippa över mål till en hörna som det blev lite flipper på men ett skott avlossades som tog rätt på Ellen som försökte ducka och den tog så olyckligt att hon blev liggande och det blev en halvtimmas paus då hon hade ont i nacken och inte kunde flyttas. Till slut kom ambulansmännen och hon kunde gå stödd av ambulansmännen efter en stund till ambulansen.



Nu flyttades Elvira ner i backlinjen och Zahra kom in igen. Ja, nu undrade jag verkligen hur det skulle gå. Izabell togs hårt och fick med sig en frispark och det kändes hur matchen vägde. Fatoumatta togs åter bort  men nu gällde det att få ingång det ljusblå spelet. Lovisa sökte Izabell med en boll men den tog Lillåns målvakt hand om men snart sökte sig en långboll mot Izabell och hon och laget verkligen slet och kämpade. Det gällde att ta kontroll över matchen men Lillån hade nu skapat press.. De ljusblå kämpade men Lillån fick med sig en frispark lite lättvindigt på högerkanten som slogs in framför mål och Jessica Axelsson kunde kvittera till 3-3 i den 66:e minuten. De ljusblå hade verkligen tappat greppet om matchen och Lillån kunde komma till en omställning men Elvira kunde reda ut det hela. Izabell spelad ut mot Viktoria med en boll men en back hann i mellan.

De ljusblå försökte pressa och Izabell snodde bollen och satte av och kom till skott. De ljusblå tappade boll men Amilia kunde vinna den åter och spelade fram Izabell som fick med sig en frispark i ett bra läge och det kändes som en ( nu gjorde Robert Quaison 3-1 till Sverige ) kosmisk rättvisa när hon snyggt kunde sätta den i mål i den 71:a minuten till en ljusblå 4-3 ledning. Nu träffades en Lillåspelare av en boll i hivudet men hon kunde snart resa sig. Nu var båda lagen på den ljusblå planhalvan men så kunde de ljusblå lyfta upp och matchen vägde verkligen, men de ljusblå fick nöja sig med att rensa undan.. Det var verkligen kamp på plan och Lillån kom till ett inlägg som kunde slås undan och men snart måttades det ett nytt inlägg som en Lillåspelare gjorde en cykelspark på. Elvira lade bollen högt upp i plan och Zahra jagade verkligen och kämpade för att hålla bollen högt upp.



Izabell jagade boll högt upp och Darja pressade sin back för att en stund senare försvara det ljusblå målet med att rensa undan. Elvira lade på nytt fram bollen till Zahra som på nytt jagade. Det var inget spel på plan utan bara kamp men Lillån kom till ett skott som gick över kortlinjen ute vid hörnflaggan. De ljusblå fick ofta slå undan men Darja spelede fram Izabell som slet sig loss ( nu gjorde Sverige 4-1 genom Oskar Hiljemark ) och satte av och blev fälld av Lillåns målvakt som blev friläges utvisad. Jag hade undrat under matchen vem som skulle bli utvisad för det låg i luften men målvakten hade jag inte tippat. Fatoumatta fick ställa sig i mål men kunde inte göra något åt Izabells straff ( se bilden högst upp ) i den 85;e minuten. Det var nu tjongande på plan men Linnea sökte Zahra med boll och hon fick med sig en hörna som Fatoumatta kunde boxa ut. Lillån släpptes igenom men där fanns Rebecka som stod i vägen.. Hela laget kämpade till slutsignal men jag måste innan detta referat få säga att Linnea kämpade mycket bra för att hålla undan till dess att domaren blåste av matchen..

På slutet av matchen så hade de ljusblå tolv spelare varav elva på plan men den ljusblå läktarpubliken gjorde sitt yttersta för att ge laget på plan den där extra energin. Det var första gången på länge som jag var hes efter en ljusblå match...


Nu behöver du inte välja mellan att cykla och crosstrainer för en av åskådarna på matchen hade tagit sig dit men en sån här. Fick testa den lite kort..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar