lördag 16 augusti 2014

Your simply the best...


När jag parkerade min cykel utanför Swedbank Park så hörde jag Outcast låt Hey ya ljuda ur högtalarna och jag kände mig glad. Tänkte att det blir en bra titel på denna blogg men efteråt så känns "your simly the best" mycket bättre. Så här bra spel har jag inte sett ett ljusblå lag spela på två säsonger. Izabell Rydells pappa påminde mig och att matchen mot Östervåla också var bra med men idag så tappade de inte i andra halvlek utan de slog av på takten först i den 87:e minuten. Måste också få säga att dagens motstånd Ornäs är det bästa motstånd som de ljusblå har mött den här säsongen. När man såg Ornäs värma upp så såg de stora och erfarna ut och man bara visste att det här blir match.
Tryck nu på läs mer för att läsa om denna:


Den här matchen kändes verkligen spännande och Gideonsberg drog igång med ett bra passningsspel för de vill inte av respekt för sin motståndare att de skulle få tag på bollen. Det skapades offensivt från första stund när Maria Rodriguez passade ut till Moa Godesparr på kanten som kom till ett inlägg som nådde fram till Izabell Rydell och det skapades matchens första hörna och strax efter så sköt Elvira Gustafsson över. Evelina Davidsson sökte Izabell med en boll i djupled framme i straffområdet men hon hade hunnit att springa offside. Det fanns stor respekt för Ornäs både på plan och på läktaren och alla fasta situationer kring eget straffområde var spänningshöjare. De fick tidigt en hörna som Matilda Åhle´n fick undan. De ljusblå fortsatte med bra anfallsspel och Matilda gav sig framåt i en offensiv och strax efter så tog sig Izabell in från högerkanten, sökte en lucka och sköt 1-0 i den 5:e minuten.



Det tog mig någon minut att fokusera igen och då tog sig Ornäs fram på vänstersidan och fick till ett skott. Även om de ljusblå hade fått ett tidigt mål så kvarstod spänningen. Ornäs spelade fram en en vass djupledsboll men Felicia Jingmyr Steiner och Rebecka Nevala kunde avstyra det hela och rensa undan till ett inkast. Ornäs skapade snart ett nytt läge och fick till ett bra skott som Rebecka Nevala kunde tippa till en hörna där det sköts över på. Izabell var det full fart och vi fick se henne kämpa och göra en riktigt fin glidtackling. Ornäs kändes farliga och de hade en tyngd framåt. Jessica Leander och Matilda fick gemensamt kämpa för att få stopp på anfallet och Ornäs fick en hörna som hamnade hos Rebecka Nevala till slut.

Moa spelade fram Izabell som strax innan kortlinjen fick till ett inlägg/skott och snart syntes Izabell snurra med Ornäs. De ljusblå fortsatte med sitt bra passningsspel och det var skönt när de kunde hålla spelet på Ornäs planhalva för motståndarna var respektingivande. Ornäs kom till ett inlägg som Felicia kunde slå undan. Evelina slet och Moa slog en boll framåt som Izabell jagade fram till backlinjen. Spelet svängde åt båda hållen och Ornäs gick till anfall som Maria kunde få stopp på och strax efter så var det Jessica som satte P för ett försökt att ta sig igenom. Jag älskade passningsspelet och Elvira kom till skott som Ornäs målvakt kunde ta hand om. Moa avancerade på vänstersidan och fick till ett inlägg som Ornäs backlinje rensade undan.



Rebecka Nevala fick applåder från läktaren när hon dribblade Ornäs anfallare och snart var de ljusblå igång igen att anfalla och Izabell sökte Rebecka Lindfors med med en djupledsboll som skar över plan och hon fick till ett skott som målvakten fick göra en bra räddning på och strax efter så spelade Moa fram Elvira som kom helt fri med Ornäs målvakt och bollen gick strax utanför men det måste varit en toutch på den för det blev hörna. Den slogs av Jessica och Felicia fick en fot på bollen men skottet gick utanför. Gideonsberg var verkligen vassa framåt och det var kul att se hur mycket Moa hade höjt sig sen matchen mot Irsta. En boll sökte sig ut till Ellen Walldau på vänsterkanten som nästa nådde fram till Izabell.

Nu kom Ornäs till en snabb kontring som Felicia genom att kämpa fick stopp på så att bollen gick ut till ett inkast och den ledde fram till att Ornäs till ett mindre bra skott som skapade en hörna. Ornäs var starka men Felicia fick ut bollen ur straffområdet och skottet som följde tog på Jessica. Ornäs var verkligen det bästa motståndet Gideonsberg mött denna säsong och de var bra i sina anfall. Evelina avancerade och kom i skottläge men fick inte till skottet riktigt och snart syntes Elvira snurra på vänsterkanten. Det var ett bra tempo i matchen och en djupledsboll sökte sig fram förbi Izabell som försökte jaga ifatt den. Felicia var verkligen en klippa i försvaret som i sin helhet var bra och fick stopp på Ornäs när de försökte ta sig igenom.



Även Matilda jobbade bra defensivt men hon fick en frispark mot sig i sitt kämpande. En Ornäs forward försökte med något bicicletaliknande utan framgång. En boll sökte sig fram mot Evelina men Ornäs målvakt hann före. Snart har jag berömt den hela ljusblå backlinjen vid namn för Ellen var också mycket bra i sitt försvarsarbete och de fick stopp på Ornäs när de försökte komma igenom i mitten. Izabell kämpade på mittfältet när hon försökte få tag i bollen och fick en frispark emot sig. Ännu en djupledsboll sökte sig fram mot Evelina men även denna gång så hann Ornäs målvakt före. Nu blev det verkligen kamp på mittfältet och Gideonsberg spelade verkligen till 100%. Ornäs kom till ett anfall på vänsterkanten som Matilda fick stopp på och hon gjorde verkligen ett bra jobb.

Izabell spelade fram Maria men fick strax tillbaka bollen och kom till ett skott som tog hårt i ribban och strax efter så slog hon en frispark mot den bortre som gick utanför och det muttrades lite på läktaren att ingen hade sprungit på bortre. Nu byttes Evelina ut mot Lovisa Byman som kämpade och var het och visade en härlig inställning. Det var också kul att se Ellen. Lovisa var full av energi och jagade boll. Ornäs kom till ett farligt anfall som Jessica och Rebecka Nevala kunde reda ut. En djupledsboll sökte sig fram förbi Lovisa och hon sprang för livet för att komma ifatt den. Den första halvleken slutade med ett Ornäsanfall där Jessica jobbade bra och försvaret kunde ta udden av det hela.



Andra halvlek började med kamp och Elvira drog på sig en frispark som Ornäs slog en bit ut.. Nästa anfall var ljusblått där Lovisa spelade fram Evelina som sköt strax utanför. Nästa Ornäsanfall tog slut med att Rebecka Nevala kunde rensa undan bollen och det blev dax för ett ljusblå anfall igen där  Izabell spelade fram bollen mot Rebecka som jagade bollen och fick med sitt ett inkast. Elvira slog ett inlägg mot Moa som slogs undan och den hamnade hos Ellen som fick till ett bra skott utifrån som gick strax utanför men målvakten var på och det blev hörna.. Den sökte sig in i straffområdet där Felicia kort kunde spela till Evelina som gjorde 2-0 målet i den 47:e minuten utan att få någon bra träff.

Det var verkligen en bra inställning i det ljusblå laget och Elvira spelade fram Rebecka som kämpade och lyckades kämpa sig till ett inlägg. Det var verkligen fint spel på plan och Matilda avancerade spelade Rebecka fick bollen åter och kämpade ända ner till kortlinjen.. Det var ljusblått övertag på plan och ett bra tempo. Izabell jagade boll när Ornäs hade den och vann med sin 100%-iga inställning och det drogs igång ett anfall som slutade i en hörna. Moa spelade fram Jessica som kom till inlägg och strax efter så kunde Felicia och Evelina i en kamp med Ornäs målvakt göra mål till ställningen 3-0 där det var Evelina som fått foten på bollen i den 57:e minuten. Tänkte för mig själv att om de ljusblå har den här inställningen när det är dax för returen mot VIK nästa helg så kommer det att bli tre poäng där också.



Elvira tog sig fram på högerkanten och kom till ett inlägg som sökte sig mot Moa men Ornäs kunde få undan bollen. Men det fick de inte när Maria spelade fram Izabell som kom igenom och kunde göra 4-0 genom att stänka upp bollen i nättaket (bilden ovan är tagit precis när hon fått iväg skottet). Hon fortsatte vara het, Izabell för snart var hon nästan igenom igen när hon levererades en djupledsboll. Ornäs försökte sig också på flera djupledsbollar där den första togs hand av Jessica och den andra av Rebecka Nevala. Izabell var sugen på att göra flera mål och slet med Ornäs backlinje men de kunde bryta. Det var fortsatt bra ljusblå passningsspel och Matilda försökte spela fram Rebecka. Elvira kämpade med backlinjen och det kändes som om de ljusblå hade koll på matchen.

Evelina jagade boll och när Ornäs skulle rensa så träffade hon Evelina men bollen studsade ut till inspark. De ljusblå spelade bra i försvaret och skapade lite tryck mot Ornäs som ledde till en frispark som sköts lite utifrån och som Rebecka Nevala kunde ta hand om. Nu byttes Evelina ut till förmån för Darja och strax efter så fick Izabell iväg ett skott som gick rätt på målvakten. Det var fortsatt ljusblå anfall och Matilda passade fram Rebecka, som spelade till Darja som i sin tur passade åter till Matilda innan bollen nådde Maria som körde fast i backlinjen. Det var bra passningsspel och och de hade bra kontroll på matchen och det ljsblå försvaret stod emot när Ornäs började att trilla boll.



Ja, det var ljusblå kontroll och de stod fortsatt emot när Ornäs försökte ta sig igenom så att gästerna fick nöja sig med ett skott utifrån. Rebecka spelade fram Lovisa och strax efter så slet Elvira och fick en frispark mot sig. Izabell var så stark och drog igång ett anfall där hon spelade fram Darja som hunnit att springa klart offside. De ljusblå hade ett bra och snabbt passningsspel. Elvira som hade sträckt sig en bit in i andra halvlek byttes ut och Evelina kom in igen i spelet. Måste få säga att Maria och Izabell visade en fantastisk inställning. Izabell gjorde en fin passning mot Moa men Ornäs kunde bryta men bryta kunde även de ljusblå fint göra när Ornäs kom till anfall och slagit en djupledsboll och var igenom försvaret.

Izabell passade fram Elvira som kommit in igen och som i sin tur spelade fram Elvira men hon hade hunnit att springa offside.. Ornäs fick till en verklig höjdare som studsade på ribban och ut. Måste än en gång lyfta fram hur stark Izabell är och hela laget gjorde en sån bra 100%-ig insats som ibland skapade en frispark mot sig som för Maria men det var inget fult spel för detta. Någon som inte ställdes på några större prov var Rebecka Nevala men när det väl gällde som när Ornäs tog sig igenom och hon kunde avstyra till hörna så var hon vass. Izabell kunde slå undan den hörnan.



Maria passade Elvira som passade Matilda som verkligen kämpade med Ornäs backlinje. Det var verkligen bra passningsspel och rörelse i det ljusblå laget. En djupledsboll sökte sig mot Lovisa som fick till ett inlägg från kortlinjen men som rensades undan. Det var verkligen ljusblå dominans och det kändes lite som om Ornäs gett upp men de tog sig fram på högerkanten och slog ett inlägg som Rebecka Nevala kunde ta hand om. De sista minuterna så slappnade de ljusblå av och Ornäs tog sig igenom men Rebecka Nevala kunde avstyra läget som inte var lika hett som förra gången de tog sig igenom...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar