torsdag 28 augusti 2014

Cecilia räddade den ljusblå hedern...

Ljusblå fotboll är jag alltid sugen på men jag var inte sugen på att skriva men det kändes som min penna var kopplad till det ljusblå spelet i F17-matchen mellan Gideonsberg och BK30 så ju bättre de spelade ju mer flödade pennan och det dröjde en bit in i andra innan bläcket började att flyta:
Tryck på läs mer för att läsa om matchen:

Det dröjde inte länge för än det stod 1-0 till BK30 efter en försvarsmiss. Det hade inte varit så mycket till spel innan men BK30:s spel lossnade med det gjorde inte det ljusblå men det hade ett skott mot mål bara ett litet tag efter BK:s ledningsmål som målvakten kunde ta hand om. BK fick på ett bra skott som Evelin Cicek i det ljusblå målet räddade och returen gick högt över. Lite senare så fick de på ett skott som Evelin tippade till hörna.. De ljusblå skapade inte mycket framåt men Josefin Höglander stormade fram på vänsterkanten och fick iväg ett skott men det var bra tryck och riktning men det avlossades lite väl långt ifrån mål men hon  hade inga bra alternativ i det läget. BK fick iväg ett skott som tog på en ljusblå spelare och studsade över mål till en hörna och en stund efter detta så fick de iväg ett skott utifrån.

BK hade ett bra läge när de fick en frispark ungefär vid straffområdes gränsen och det blev lite studs strax före Evelin men det klarade hon till en hörna där BK fick en ny bra chans och det var nära att bli mål. Bäst i första halvlek i det ljusblå laget var Darja Andersson som avancerade och sköt och strax efteråt så syntes hon kriga för att förändra matchbilden som var BK-dominans. Nästa ljusblå spelare att skapa ett läge var Ellen Sandström efter att Josefin avancerat på vänsterkanten och skottet fick en bra studs men BK:s målvakt tog hand om detta.. Darja försökte ställa till det för BK när hon bröt en boll men den studsade inte hennes väg men innan domaren blåste av halvleken så hade de ljusblå fått iväg ytterligare ett skott..

Det hade börjat regna i första halvlek och jag nynnade på " blame it on the rain" (har lagt in videon längts ner) när jag tänkte på det nästa obefintliga ljusblå spelet. Andra halvlek hade inte hunnit bli gammal när bollen spelades tillbaka till Evelin som tog med händerna och det blev en BK-frispark som lades in till vänster och med en bra träff så stod det nu 2-0 till gästerna. BK fortsatte att skapa och sköt en frispark utifrån och utanför. En slarvig ljusblå passning öppnade upp för en BK-kontring som Sandra Lindström och Evelin kunde avstyra.. De ljusblå skapade inga lägen men matade någon gång fram en långboll. BK hade bra läge för 3-0 men det stenhårda skottet tog i kryssribban. Nu syntes det att de ljusblå försökte börja skapa och de fick till lite kortvarig press och Josefin fick till ett skott utifrån. Det var nu lite mer ljusblått, de blev lite mer synliga och farten hade ökats.

BK fick iväg ett lågt skott som gick strax utanför stolpen men jag gladdes åt bättre ljusblått spel och det var mer intensitet i matchen, De ljusblå var mera på och började jobba upp anfall, varav ett drog upp av Cecilia Bahar men passningsmottagaren hade hunnit att springa offside. BK kunde komma fria när bollen spelades ut till vänster men skottet gick över mål. Det kändes som de ljusblå hade vaknat till liv för det var en helt annan inställning på plan och det krigades mer men BK fortsatte att skapa lägen som ett skott utifrån som gick utanför. Nu fick de ljusblå till ett riktigt bra anfall som stoppades upp i backlinjen. BK:s målvakt hade ett riktigt bra tillslag när hon sköt en frispark från mitt plan som landade precis framför Evelin och snart avlossade gästerna ett skott som hamnade i hennes famn.

BK skapade ett nytt läge på en hörna där de fick till ett skott med studs på men den tog Evelin hand om.De ljusblå kom till ett snabbt anfall som slutade i ett inlägg vars adressat nästan fick tag på den och snart kom de till ett nytt snabbt anfall där det passades lite snabbt men när skottet avlossades så var det ingen riktig bra träff. Det skapades ett nytt läge när BK tappade boll men inlägget som kom i det anfallet plockades av BK:s målvakt. Cecilia kom till ett inlägg som en av de spelare som jag inte har lärt mig namnet fick till ett skott på som BK:s målvakt kunde ta hand om. Undrar om de inte var Linnea Skoglund eller Alina Hede´n för de var de enda som jag vet var med som jag inte lyckats fått med i min hemmasnickrade laguppställning.. De ljusblå tog tag i spelet och Cecilia spelades fram i den 85:e minuten och hon kunde reducera till 1-2. BK skapade ytterligare ett par lägen innan domaren blåste av matchen, dels ett skott från straffområdesgränsen och dels skapades det en farlighet när bollen nickades fram i plan och Evelin rusade långt ut men en back kunde rensa undan...