söndag 24 augusti 2014

VIK vann typisk 0-0 match...


Fick ett SMS några timmar för matchstart som meddelade att både Jessica Leander och Elvira Gustafsson var sjuka och inte kunde vara med i matchen mot VIK och det for då tre tankar genom min skalle: 1 Maria Rodriguez skulle kliva fram på mittfältet, 2, Vi har ju Izabell Rydell, 3, Och en Evelina Davidssonn som har börjat att hitta målet. Hur det gick? Jag såg någon annan kliva fram och vem det är kommer du att se när "veckans GIF-lirare" utses. VIK vann och kommer med största sannolikhet ta hem serien och det är bara att gratulera, men även om de ljusblå kommer tvåa så har de gjort en mycket bra säsong.
Lite kul var att min pappa som inte sett en fotbollsmatch live på över femtio år kom till matchen, men som någon sa att jag håller familjesnittet uppe.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Matchen gick upp till 100% direkt efter att domaren blåst igång matchen och spelet gick snabbt och det syntes direkt att Maria var på plan för att ta ansvar. Det första läget som var uppstod var VIK:s men skytten blev trängd av en ljusblå försvarare i skottögonblicket. Det kändes att försvaret skulle vara viktigt och som ersättare för Jessica så var det Ellenor Nogelius. VIK var väldigt på hugget och Ellen Walldau fick rensa undan. VIK var väldigt vassa och det ljusblå försvaret fick kämpa men släppte till en nick som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde ta hand om. VIK:arna kom våg i våg och det syntes att det inte var en ordinarie ljusblå backlinje. Det kändes som om Gideonsberg var tvungna att få stopp på anfallen så att de kunde bygga upp sitt eget spel, men det var VIK som hade spelet och de ljusblå kunde inte ta tag i det hela..



Men så kom de igång genom att Izabell satsade och bröt och strax efter så väggspelade hon dubbelt upp med Rebecka Lindfors och Izabell kunde bryta fram på högerkanten. innan bollen till slut hamnade hos Maria som tryckte till i ett motlägg och vann boll. Rebecka spelade till Izabell som i sin tur hittade Maria som kom till ett skott som det var tryck i men som gick utanför. Nu var de ljusblå med i matchen och körde direktpassningsspel. Izabell högg och de ljusblå tog sig fram på högerkanten. I och med att de var med i matchen så mattades VIK-offensiven av. Matilda Åhle´n bröt en VIK-boll och spelade fram Izabell som sköt utanför. De ljusblå var på, det var tufft spel på plan och det var tempo, men man kände att det inte gick att släppa det minsta för VIK skulle ta varje chans de fick.

VIK drog igång ett snabbt anfall men bollen rann ifrån och kunde tas om hand av Rebecka Nevala. De ljusblå hade nu fallit till tillbaka och det var mera VIK och de behövde verkligen ta tillbaka initiativet. Maria passade Izabell som höll på att få en passning till Rebecka, men passningen bröts men togs tillbaka av de ljusblå och de kom till skott och strax efter så kunde Izabell också gå på skott. Felicia Jingmyr Steiner och Amilia Högbacka kämpade verkligen på mittfältet, men Felicia var förstås back och de ljusblå kom in i matchen igen, men VIK kom till en attack som det ljusblå försvaret kunde få stopp på och de hade nu blivit stabila från att i början darrat lite. VIK fick en hörna som inte ledde till någonting.



Gideonsberg lade fram en långboll som nådde Rebecka som i försökte nå Izabell men en back var med och fick en fot i mellan. Maria var på och satsade friskt och gav VIK verkligen motstånd. VIK fick till ett inlägg som kunde nickas mot mål men det tog Rebecka Nevala hand om. Evelina sökte Izabell med en boll men en back hann i mellan. VIK var inte lika vassa framåt längre och fick inte till samma tryck som i början av matchen och hela matchtempot hade gått ner. En VIK-are kom fri men Ellen Walldau kunde få stopp på denne. Nu kom inte de ljusblå lika högt upp på plan utan det var mera spel på deras egen planhalva. VIK fick en hörna som en försvarare nickade in framför eget mål men tack och lov så kunde Matilda rensa undan den.

Rebacka försökte vända spelet så att de ljusblå kunde gå på offensiven igen och jagade boll på högerkanten.  men Izabell snurrade lite på mittfältet och lade fram en boll mot Rebecka ännu en gång hann en back i mellan. VIK sökte skottläge och fick till slut till ett skott. Amilia spelade upp mot Rebecka och VIK rensade undan till ett inkast men detta gjorde att de ljusblå kunde flytta fram sina positioner. Amilia kämpade hårt på mittfältet och till slut så fick hon en frispark mot sig. Matilda var offensiv och spelade fram Rebecka som kom till ett inlägg som VIK:s målvakt kunde ta hand om. Maria var verkligen på G och satsade hårt. Ett inlägg sökte sig mot Rebecka men en VIK-back kunde rensa undan.



Amilia kämpade verkligen och hela laget gjorde det samma och de lyckades att pressa och stressa VIK så att de inte kunde bygga upp sitt spel som de ville. VIK kom till ett inlägg som Felicia kunde rensa undan. Maria var verkligen full av energi på plan och de ljusblå kom längre upp på plan i sitt spel.. VIK levererade en öppnande cross ut på vänsterkanten men Matilda kunde bryta och i nästa anfall så kunde Felicia bryta i sista stund. VIK hade initiativet men Izabell tog tag i det hela hela och lade fram en passning mot Olivia Gustafsson sm kommit in på plan. Izabell fortsatte försöka ta tag i det offensiva spelet men hela laget låg för långt bak. VIK var ojusta i sitt spel och b.la Izabell fick en helt omotiverad putt i ryggen. Det var skönt att de ljusblå var så stabila bakåt.

En boll sökte sig fram mot Evelina men en back hann i mellan och strax efter så kom VIK till ett skott som tog på en försvarande ljusblå spelare. Amilia slet, Felicia var på och Maria kunde bryta en VIK-passning och spela fram Izabell som kunde ta sig igenom VIK-förvaret. Amilia spelade fram Maria som kom till ett skott utifrån som gick utanför. De ljusblå jobbade sig nu framåt i plan och Amilia var en av nyckelspelarna i spelet. Nu kom VIK till ett anfall som Felicia kunde få stopp på och strax efter kom de till ett skott som gick utanför. Det var tufft på plan, de ljusblå var på och Evelina försökte få ta på bollen högt upp i plan. VIK togs nu bra bort av det ljusblå laget. Izabell sökte Evelina med en boll men VIK:s målvakt hann före och det var roligt att se hur de ljusblå var mera på framåt.



Hur jag tänkte i halvtid? Tänkte att det var oerhört jämt och att det lag som skulle göra första målet skulle vinna. Inget av lagen hade haft några heta lägen men det kunde uppstå något i andra halvlek som kunde avgöra det hela i andra halvlek. Den andra halvlek var inte vass åt något håll och spelet böljade lite. Det man kunde se i anfallsspelet var att VIK fyllde på mera medans de ljusblå var mera ensamma när de kom till anfall. Inget av lagen tog tag i spelet och det kändes inte hett på plan. Det var skönt med en fungerade backlinje där Ellen spelade mycket bra. Olivia var offensiv på vänsterkanten och men det kändes om de båda lagen tog ut varandra. Det blev lite mera fart på plan och Amilia spelade Izabell som kämpade och hittade fram till Rebecka som fick en frispark med sig. Den sökte sig till både Olivia och Izabell men ingen av dem fick en bra träff.

Det var roligt att de de fina passningar som Ellenor fick in i straffområdet och hur bra Amilia spelade i det defensiva spelet.. Ett inlägg nådde Izabell som drog till direkt och skottet tog i stolpen och detta var den bästa målchansen hitintills i matchen. Det var nu mera intensitet i matchen och de ljusblå hade tagit tag i det hela. Amilia tog tag och spelade fram Izabell som kom till skott, men även VIK var vassa framåt och kom till ett anfall som stoppades upp av den ljusblå backlinjen. Det var ett bra ljusblå passningsspel men det blev lite farligt när Ellen halkade till och VIK fick ett gratisläge men jag tror det var Felicia som kunde reda ut det hela. VIK höll på att ta sig igenom den ljusblå backlinjen men kunde bromsas upp så att Rebecka Nevala kunde ta hand om bollen. I ett ljusblå anfall som följde spelades Izabell från från högerkanten och kom till ett skott som gick över mål.



En djupledsboll sökte sig fram mot Lovisa Byman som kommit in men en back kunde rensa undan. Maria var på och Izabell tog sig fram och kom till ett skott som gick utanför. De ljusblå var mera på men det gavs ändå utrymme för VIK-anfall och en djupledsboll rensades undan av Felicia. Evelina sköt över men det var VIK som kom mera framåt i sitt anfallsspel men de ljusblå var resoluta i sitt försvarande och då måste jag förstås nämna Maria som en viktig kugge i detta.  Det var mera VIK än Gideonsberg och de fick en frispark utifrån som hamnade i Rebecka Nevalas famn. Izabell sökte Rebecka med en boll men VIK:s målvakt är före. De ljusblå var på, vann andrabollar och Matilda gav sig fram i en offensiv räd som körde fast i VIK-försvaret.

Maria tog sig in i plan och spelade fram Amilia som kom till skott och nu var det VIK som inte kom lika långt upp i sina anfall.. Izabell försökte ta sig igenom VIK:s försvar men det hela slutade med att bollen sökte sig ut till Olivia som fick med sig ett inkast och de ljusblå kunde behålla initiativet en stund till. Sen började matchen att väga lite och det blev lite tjongande på plan och det blev kamp mellan de båda lagen som slutade med att VIK kom till en satsning men de ljusblå satte emot anförda av Maria. VIK var mera på och Amilia syntes kämpa bra i defensiven. Ellen spelade bra i förvaret och stoppade upp ett VIK-anfall och när en djupledsboll rann igenom så kunde Matilda rensa undan. VIK kom till ett snabbt anfall och kom till ett inlägg från vänster som Maria kunde rensa undan med en satsning. En VIK-are fick till en dålig passning så att de ljusblå kunde vända och Olivia var nästan igenom. Detta följdes av en VIK-kontring som Rebecka Nevala kunde avstyra långt ut på plan.



Ellen fortsatte att spela bra defensivt och hjälpte till att få stopp på VIK. Izabell tog sig fram på vänsterkanten och när hon inte kunde ta sig igenom själv så spelade hon fram Amilia som fick till ett bra skott som VIK:s målvakt lyckades tippa över ribban till en hörna och på den försökte Matilda skjuta men hon fick inte till något bra skott så det gick utanför. VIK började rulla mer boll och det blev lite rörigt i det ljusblå försvaret men inlägget som följde nådde inte den fristående VIK-anfallaren som det var tänkt. Det var kamp på plan men jag gillade inte att de var ojusta men Felicia fick i alla fall med sig en frispark när hon knuffades. En djupledsboll sökte sig mot Izabell som avancerade i full fart men blev lite trängd så att VIK:s målvakt hann före. Det var fart, kamp och de ljusblå ville fram, men det börjades att synas lite trötthet på plan.

Men det var VIK som gjorde mål när Rebecka Nevala inte kunde stoppa en långskott en riktig höjdare som dalade ner mot mål och som avlossades av Stephanie Paramio i ca den 80:e minuten. Olivia försökte ta sig förbi på högerkanten men fick en frispark mot sig och strax efter så snurrade och vände Izabell och påen bit in på VIK:s planhalva och kom till ett skott utifrån. Maria spelade fram Olivia som än en gång försökte ta sig förbi på högerkanten men den här gången fick hon en frispark med sig. Evelina avancerade och det tog stopp men där fanns Maria och kunde ta tag i det hela igen. Det var nu fart igen på plan och tröttheten syntes på bara på något enstaka håll.



Matilda sökte Izabell med ett inlägg men VIK:s målvakt hann före. VIK försökte hålla boll högt upp på plan men det satte Matilda P för. De ljusblå hade dragit ner försvaret till ett tremanna och flyttat upp Darja Andersson på topp. VIK var på offensivt och när de ljusblå anföll så möttes de av en försvarsmur. Ellen sökte Lovisa men VIK kunde rensa undan. Det sista som hände i matchen var att Felicia kastade ett inkast som Evelina fick en halvdan nick mot mål på...

Hur ska jag sammanfatta matchen? Typisk 0-0-match, Gideonsbergs lägen var vassare men VIK vann på ett långskott. Tycker de inte var värda att vinna men det är bara att gratulera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar