lördag 9 augusti 2014

3-0 och tre poäng...


Det första jag fick höra när jag kom till Klinta IP var att det hade fattats ordinarie spelare i matchen mot Enköping så jag kände att jag fick en förklaring till 5-0 förlusten och mina förväntningar ökades.Kände en spänning och såg riktigt fram mot matchen och det var en helt okej match där de ljusblå aldrig var hotade och Rebecka Nevala i det ljusblå målet hade en lugn match och jag tror inte Irsta hade en farlig målchans under hela matchen utan det kändes mest som en dag på jobbet för de ljusblå. Om jag ska lyfta fram en spelare i Irsta så är det deras målvakt som gjorde en mycket bra match och som av mig utnämns till matchens lirare för Irsta och vem det blir för de ljusblå får ni allt vänta på.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


De ljusblå tog tag i matchen från första stund och Elvira Gustafsson spelade fram Maria Rodriguez som sköt över. De ljusblå spelade runt men bröts av av Irsta slog fram en långboll som Rebecka i det ljusblå målet kunde ta hand om. en djupledsboll nådde fram till Evelina Davidsson men bollen gick ut till inkast för de ljusblå som nådde Evelina till slut som kom till ett skott som gick utanför. Det var de ljusblå som hade störst bollinnehav men Irsta drog igång en satsning men de möttes av samma mynt. Evelina kom till ett nytt skott som skapade en hörna som blev resultat lös och Irsta kunde vända i en snabb kontring på vänsterkanten men de anstormande anfallaren stoppades upp av Rebecka Lindfors, I det ljusblå anfallet som följde så spelade Moa Godesparr från sin vänsterkant fram Izabell Rydell som i sin tur sköt strax utanför med ett bra skott. Moa fortsatte vara framspelare och sökte Evelina med en boll men en Irstaback kunde bryta. Nu var det Moa själv som gick på avslut med ett skott utifrån som gick utanför



Irsta försökte bygga upp sitt spel men de ljusblå kunde bryta och ta tillbaka initiativet. Det var ingen riktigt energi i matchen men det öppnade upp sig framåt när bollar sökte sig ut mot Rebecka på högerkanten och i det här anfallet spelade hon lite kort bak till Izabell som kom till ett skott som Irstas målvakt som fick tippa till en hörna. Strax efter så kunde Elvira från vänsterkanten spela fram Evelina som fick göra sitt första seriemål för de ljusblå och gav dem en 1-0 ledning. De ljusblå fortsatte spela offensivt och Izabell verkligen krutade och Irsta målvakt kunde tippa skottet upp i ribban och strax efter så spelade Izabell fram Rebecka på högerkanten där hon fick med sig en hörna. Snart fick Rebecka bollen igen på sin högerkant och nu kunde hon spela fram Evelina som avlossade ett skott som gick utanför

Det var med Gideonsberg men Irsta kom till en framstöt med Rebecka Nevala var bra med och kunde rensa. Det kändes som om de inte kom någonstans offensivt. Nu nådde en ny boll ut till Rebecka på sin högerkant och hon spelade den vidare men fick tillbaka den och kunde i den 16:e minuten göra 2-0 för de ljusblå. Strax efter så skapade Irsta en hörna där en av deras spelare fick till en nick men ingen bra sådan så den gick utanför men hölls kvar i spel. Irsta fortsatte med mera anfallsspel men det var inget som de ljusblå inte kunde hantera. Nu sökte sig en boll ut till Moa som sköt men det var inte det bästa skottläget så Irstas målvakt hade inga problem med att ta hand om skottet. Irsta fortsatte att försöka bygga upp anfall men nu hade mottagaren av bollen hunnit att springa offside.



Gideonsberg fick en hörna men skottet som följde var allt annat än vasst. Känslan i matchen var att de ljusblå inte riktigt var utmanade men samtidigt så tappade de nu själva spelet och föll tillbaka till egen planhalva men så nådde ännu en djupledsboll upp till Rebecka och de kunde lyfta upp igen. Moa måttade inlägg men en Irsta back rensade undan. Nu var spelet åter på Irstas planhalva och Elvira avancerade och gick på skott som Irstas målvakt klistrade vid marken. Irsta kom nu till en framstöt och fick iväg ett skott från vänsterkanten som gick utanför. Det kändes även om Gideonsberg hade matchen så spelade inte 100% av sin kapacitet. De ljusblå hade spelet och Irsta utmanade ibland. Många frågetecken syntes på åskådarläktaren när Elvira fick en frispark mot sig utan att hon hade varit inblandad i något som kunde motsvara en frispark men troligen så måste hon ha sagt något. Frisparken var i ett ganska bra läge men det sköts över.

Ännu en boll sökte sig ut till Rebecka och denna gång så passade hon Izabell som fick till ett bra skott som Irstas målvakt tippade till en hörna vilken samma målvakt kunde plocka ner. Det kändes som om Irsta var mer med i matchen än i början men utan att skapa något offensivt. Izabell utmanade Irstas backlinje och kom till skott och strax efter så var det Elviras tur att skjuta men det skottet kunde målvakten ta hand om. Elvira fortsatte vara i farten och spelade fram Rebecka som kom fri men Irstas målvakt kunde ta hand om bollen precis framför Rebeckas fötter. Nu gjorde Matilda Åhle´n en räd framåt och sökte Izabell med en boll men hon hade hunnit att springa offside enligt linjedomaren men inte enligt den del av publiken så satt så att de kunde se var spelarna befanns sig i förhållande till försvararna. Det var nu åter mer Gideonsberg än Irsta och Elvira gick på skott utifrån som gick utanför.



Elvira fortsatte att spela offensivt och slet med Irstas backlinje. Nu byttes Darja Andersson in och det blev mer fart på plan. Izabell kunde komma till ett skott som gick utanför efter ett snyggt förspel av Elvira och strax efter fick hon ett nytt läge denna gång framspelad med en djupledsboll av Rebecka och hon kunde runda målvakten men vinkeln hann bli för snäv så skottet gick utanför. Nu byttes Lovisa Byman in som jag hade hunnit att sakna och strax efter så spelade Darja fram Izabell men skottet räddades av en fotparad som i halvtid lovprisades och bollen gick utanför. Det var verkligen mera energi på plan och det kändes som om det var ett skifte som började när Darja hade bytts in och hon sågs kämpa tills domaren blåste till halvtidsvila.

Andra halvlek började med mer energi än när matchen drogs igång och de ljusblå hade ett snabbare anfallsspel. och Izabell syntes kämpa nere vid den högra hörnflaggan. Det blev en stunds avbrott i spelet efter att ett inlägg sökt sig in till Lovisa som sprang ihop med Irstas målvakt som efter en stund var på benen igen och fortsatte att spela bra. Irsta fick nu upp ett högre tempo med de ljusblå kunde hålla undan och var mera på och låg mera på Irstaspelarna så att de inte fick mycket utrymme till spel De låg verkligen tätare på än i första halvlek. Nu kunde de ljusblå skapa lite tryck och spelade runt som slutade i något form av skott som Irstas målvakt inte hade något problem att klara. Det hade hon inte heller med Sandra Lindströms skott som avlossades strax efter. Men en riktigt kvalificerad räddning fick hon göra och tippa till hörna när Lovisa tagit sig runt på högerkanten och spelat in till Izabell.



Det var mer Gideonsberg än Irsta men spelet hade blivit slarvigare så de tappade trots bollinnehav men så lyfte de sig igen och började att jobba sig närmare Irstas mål. De ljusblå fick en hörna som Felicia Jingmyr Steiner nickade över mål. Irsta försökte jobba sig framåt men de ljusblå kunde bryta och kunde vända igen- Det var snyggt när Rebecka tog sig förbi sin försvarare på högerkanten och spelade in till Izabell men tyvärr så blev skottet inte vad det kunde ha blivit och målvakten kunde ta hand om bollen.. Det var fart på Darja som utmanade på vänsterkanten men Irstsa kom ingenstans, men så lossnade det för Irsta och de kunde komma till kontring och skapa en hörna som Rebecka Nevala fick fingrarna på och det skapades en ny hörna som Matilda kunde nicka undan.

Det kändes som om Irsta hade fått ny energi och de kom till ett anfall på högerkanten men där fanns Jessica Leander och kunde hålla undan och få stopp på attacken. Izabell spelade fram Darja som sköt strax utanför från en bra position lite till vänster om Irstas mål. där hon var helt fri. Elvira tog tag i det ljusblå spelet och snurrade lite med Irstaspelarna och spelet var nu förlagt på Irstas planhalva igen. Gideonsberg hade nu mera fart igen, passade runt men så tog det stopp.. Darja öppnade upp Irstas försvar med en snygg crossboll till Evelina vars låga skott gick strax utanför. Irsta försökte att anfalla men utan framgång utan de ägnade sig nu med att slå ifrån sig och det fick som bäst till en djupeldsboll utan adress. Elvira avancerade och sökte Izabell men Irstas målvakt hann före. Det var en fröjd att se hur stark Elvira är...



De ljusblå hade nu ett bra passningsspel och skapade lite tryck och Irstas kunde vara glada över att de hade en så bra målvalkt, men när de väl själva kom till en framstöt så tog det stopp. Izabell fick till ett skott som det verkligen var klipp i men det gick utanför och strax efter så sköt även Sandra men det tog på en back. Spelet var på Irstas planhalva och helt plötsligt så stod det 3-0 och det måste vara ett självmål som svävade in i mål i den 74:e minuten. Nu kom Irsta till en attack som inte ledde till mer än en ljusblå inspark. Jessica lade en frispark från högerkanten som sökte sig mot Izabell som inte nådde den för en nick mot mål.. De ljusblå hade press igen och Evelina spelade fram Izabell som snurrade med backlinjen och sökte skottläge utan att finna det utan bollen hamnade hos Moa som inte fick så bra träff på sitt skott så den tog målvakten hand om.

Nu var det Sandras tur att skjuta mot mål från vänsterkanten och nu var det verkligen spel mot ett mål men till slut så kunde Irsta komma till en kontring som ledde till en ljusblå inspark men också till att hemmalaget kunde lyfta upp. Det var nu mycket energi på plan och Irsta fick en frispark som Rebecka Nevala kunde ta hand om. Matchen tappade nu lite form men Evelina kämpade med Irstas backlinje men lite för hårt och fick en frispark mot sig. Nu kom Irsta till en snabb kontring men det hade hunnits att springa offside. Izabell utmanade och kom till ett skott som Irstas målvakt kunde klara. Nu gjorde Irsta en satsning men Eller Waldau i de ljusblå backlinjen kund få stopp på den första vågen men Irsta hade fått ny energi och satsade och fick med sig en hörna som kunde rensas undan.



Nu blev det full fart på Izabell som satte full fart mot Irstas mål men hon stoppades upp av en spelare som hann ifatt henne vid straffområdesgränsen. Irsta kom till ett nytt anfall men där fanns Rebecka Nevala och kunde avstyra. Izabell som inte alls hade tänkt att gå mållös ur denna match försökte tas sig förbi en Irsta back men gick bet. Det sista sista som hände i matchen var att Irsta kom till en kontring som ledde till en hörna som studsade på ribban när domaren blåste av matchen...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar