fredag 8 augusti 2014

Derbydax...

Nu är det dax för derby igen och det har hunnit att vara några. Först lördagens kombattanter och där så vann de ljusblå över Irsta med 1-0 efter mål av Jonna Sjöberg i den 51:a minuten, sen vann de ljusblå över VIK med 2-0 och då gjordes Rebecka Lindfors i den 8:e minuten och Izabell Rydell drygade ut i den 62:a. Om man ska säga något kort om dessa matcher så hade de ljusblå spelövertag mot Irsta men det var svårt att få in bollen och i den andra så kom inte VIK igång riktigt. Det har hunnits med ett derby till men det var utan ljusblå inblandning då VIK togs emot Klinta IP och vann med 5-0 över Irsta efter mål av Lovisa Eriksson i den 16:e minuten, Sofia Cederberg i den 17:e, Julia Lind i den 60:e, Caroline Schultz i den 72:a och Nataly San Juan i den 76:e minuten.
Irsta hade det länge det trögt och de hade tre raka förluster på raken genom att förlora mot Enköping på Ringvallen med 1-0, de ljusblå med 1-0, Vattholma med 6-0 innan de spelade oavgjort 0-0 mot Arboga och tog sin första poäng. Sen förlorade de den uppskjutna matchen mot Ornäs med 2-0 och med 5-0 mot VIK innan de tog sin andra poäng för säsongen genom att spela oavgjort 2-2 mot Östervåla ( Irstas mål av Jenny Roaness i den 7:e och Linda Thorse´n i den 19:e minuten och det så vände det upp och de tog två raka vinster genom att besegra Gagnef hemma med 3-2 ( mål av Emma Lindgren i den 9:e minuten, av Jenny i den 25:e och av Maria Jexby i den 48:e)  Frövi borta med 5-1 (mål av Johanna Åstrand i den 2:a minuten, av Jenny i den 17:e, av Helena Bergsten som gjorde ett äkta hattrick med mål i den 34:e, 49:e och i den 73:e minuten). Hade tippat en jämn match när de mötte Enköping nu senast men då blev det en 5-0 förlust...

Det ska bli intressant att se dem igen och se vad som har hänt. Jag tror absolut på en bättre match en sist och jag är glad att Izabell Rydell är åter i truppen igen efter semester och landslagsläger för det hoppas jag att hon är för det kan vara lite trögt att få in bollen ibland och det är ju hon en bra kur, men å andra sidan så behövs det ju inte mer än ett för att vinna matchen. Tror nog på ljusblå seger och om hon inte är med så blir det nog 1-0 eller 2-0 men är hon i slag så kan det nog braka iväg, eller kommer Irsta att skrälla?

Nu lägger jag inte upp alla raderna för de jag tidigare redovisat finns längre ner för det är lite jobb med att få så raka rader som möjligt, men de här trillade in igår: