lördag 2 augusti 2014

Det behövs bara göras ett mål för att vinna en match..


...om man inte släpper in något och det gjorde de inte. Det märktes på truppen att det var sommartid och man saknade några, b.la Izabell Rydell som var på Öland och jag undrade på vem som skulle göra målet, för jag förväntade mig inget målkalas men jag kände mig trygg med att de skulle vinna. Hade hoppats på Evelina Davidsson men det blev någon inte helt oväntad. Matchen kanske inte var den allra bästa men de jobbade på och försökte dra upp tempo och jag måste få säga det att Vattholma har en bra backlinje och det är nog deras bästa lagdel men det var som i premiären uddlösa framåt men inte lika uddlösa som då.
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Spelet började lite öppet och det kändes inte 100%-igt men snart märktes det att de ljusblå ville dra igång och Rebecka Lindfors utmanade Vattholmas backlinje och strax efter så försökte Evelina Davidsson ta sig igenom. Evelina hittade sen Lovisa Eriksson på vänsterkanten som kom till inlägg från kortlinjen och bollen nådde så när tillbaka till Evelina. Gideonsberg var nu igång, det var kamp och de hade tagit tag i matchen. De var på, hade fått upp farten och började att trycka på. Matilda Åhle´n hittade Darja Andersson med ett inlägg och spelet var nästan helt förlagt på Vattholmas planhalva. Rebecka fick till ett skott från vänsterkanten som tog i ribban och Darja hittade fram till Lovisa med en boll men en Vattholma-back kunde få undan bollen.



Det var verkligen på och jag kände att jag njöt. Maria Rodriguez passade Rebecka som i sin tur hittade Elvira Gustafsson som spelade till Maria som spelade Rebecka som passade åter till Maria innan bollen nådde Evelina som satsade hårt i ett motlägg som gjorde att den försvarande backen fick ligga en stund. Strax efter så jagade Lovisa boll på högerkanten och då insåg jag att hon hade bytt kant.. Det tog femton minuter innan Vattholma kunde komma till sitt första anfall och de lyckades skapa en hörna. De lyfte nu upp laget och var mera på. För de ljusblå så avancerade Elvira som sökte Rebecka med en djupledsboll men den hann rinna ut över kortlinjen. Gideonsberg försökte dra igång igen men det var Vattholma som skapade någon form av läge när de fick till ett långskott som gick in en båge men som Rebecka Nevala i det ljusblå målet kunde klara.

De ljusblå kämpade på och den som syntes kämpa mest var Maria. Elvira avancerade  och och sökte sen Lovisa med en djupledsboll men Vattholmas målvakt hann före.Vattholma gav sig iväg på en räd framåt men det ljusblå hade dragit upp tempot, men passningsspelet stämde inte riktigt. Ellenor Nogelius bröt fint och kunde dra igång ett anfall där hon spelade fram Evelina som i sin tur passade Lovisa som sen spelade Maria men Vattholma kunde sen slå undan bollen. Gideonsberg var på och Jessica Leander passade Elvira som hittade Lovisa med en boll men Vattholma har en bra backlinje och där körde det fast. De ljusblå försökte nu öka tempot igen men det var Vattholma som skapade nästa form av läge men det sköt utanför. Det kändes som när de kom så var de lite ensamma för det fylldes inte på bakifrån.



De ljusblå ökade nu tempot igen och det var kamp på plan men än en gång så var det Vattholma som kom tll skott men den här gången var det ännu längre utifrån och det gick utanför. Evelina jagade boll men målvakten hann slå undan den,men sen var det Gideonsbergs tur att få till ett skott när jag tror det var Matilda som sköt utanför. Intensiteten hade avtagit lite men Maria kämpade på och Elvira gav sig av framåt med boll men körde fast i Vattholmas backlinje, men Elvira gav inte upp utan kämpade på. Vattholma kom till ett nytt anfall men än en gång så var det bara två som anföll och då gör man inga mål. Nu kom det bästa läget i matchen och den kom som en blixt från en klar himmel för helt plötsligt så hade Evelina ett bra läge och fick till ett bra skott men det gick strax utanför och det blev hörna. På den så fick Elvira till ett skott men fick ingen alls bra träff.

Vattholma kom till ett snabbt anfall men vad hjälpte det när det inte var många med upp? Darja spelade fram Evelina men än en gång så slutade allt med ett motlägg i backlinjen och det hela styrdes ut till en hörna. Den spelades bak till Elvira vars skott gick utanför. Elvira spelade strax efter fram Lovisa men en lång djupledsboll men hon hade tyvärr hunnit att springa offside. Lovisa utmanade på högerkanten och Evelina försökte ta sig igenom backlinjen och det kändes som om de nötte på i sitt spel,
I halvtid så kände jag mig inte det mista orolig för jag visste att det skulle komma ett mål men frågan var bara vem som skulle göra det...



Gideonsberg startade andra med fart och bra passningsspel och de kunde såga sig fram till ett inlägg som Vattholmas målvakt kunde plocka. Gideonsberg hade lite bollövertag men så blev det lite tjongande ett tag. Drja byttes ut och Ellen Walldau kom in och känslan i matchen var den att de ljusblå inte hade riktigt kontroll men Rebecka satsade och kämpade. Elvira sökte Evelina med en boll men ett Vattholmaback kunde få en fot på den och få undan bollen. Nu kon en Vattholma spelare fri men denna fick inte till någon bra träff. Strax efter så gjorde en ljusblå back ett dåligt ingripade (vem det var håller jag för mig själv) och Vattholma fick en gratischans men Jessica kunde få undan bollen. Rebecka skapade en hörna som inte ledde till någonting och strax efter så byttes Felicia Jingmyr Steiner ut till förmån för Darja som började med en satsning framåt men lyckades inte riktigt få tag i situationen.

Det syntes att de ljusblå ville få igång ett annat spel och Elvira avancrade men körde fast i Vattholmas backlinje men än än gång så måste jag få säga att det var en bra sådan. Det kändes som om det inte hände så mycket i matchen nu, med det avbröts av att Jessica avancerade och spelade fram Lovisa som fick bollen för långt ifrån sig. Gideonsberg fick en frispark som Jessica lade men Vattholma kunde slå undan den, men så hände det som jag väntat på och det var ett mål som uppstod när Evelina spelade fram Elvira som sprang igenom Vattholmas backlinje där det uppstått en lucka och kunde snyggt slå in 1-0 i den 63:e minuten och det kändes som om det skulle bli det enda målet med tanke på spelet på plan men det räcker ju med ett mål. Maria hittade Elvira med en djupledsboll men det tog stopp



Gideonsberg gjorde nu ett ett byte där Ella Grönros kom in. Nu fick Elvira till ett bra skott utifrån som Vattholmas målvakt kunde ta hand om. Maria satsade på vänsterkanten och hittade in med en boll till Elvira som sökte läge men spelade då bak till Maria som kom till ett skott som gick utanför. En lång djupledsboll sökte sig nu fram mot Ellen men en Vattholmaback hann i mellan och strax efter så väggspelade Maria och Elvira och bollen spelades in och jag vet inte om det var Rebecka eller Evelina kom till ett skott som gick över mål. Matilda satsade friskt framåt och skapade ett inkast och lagde lyfte upp. Elvira utmanade för att sen spela ut till Matilda som skapade en hörna på vilken Rebecka sköt över.

Det var varmt och det blev vätskepaus i båda halvlekarna och jag undra i mitt still sinne om det inte var Red Bull i flaskorna de drack ur i andra halvlek för plötsligt så fick de vingar och Evelina fick till ett bra skott som Vattholmas målvakt räddade. De ljusblå hade fått upp tempot och Maria spelade fram Evelina som försökte hitta fram till Lovisa men en Vattholmaback hann i mellan.Sen avancerade Rebecka men målvakten kunde bryta. De ljusblå hade ett snabbt passningsspel men det gick inte hela vägen. Evelina spelade fram Ellen som hann komma offiside och strax efter så sökte Elvira Evelina med en djupledsboll men anfallet rann ut i sanden. Matilda spelade fram till Lovisa som spelade kort bakåt till Evelina som i sin tur passade fram Elvira som fick till ett skott som tog i stolpen och där var det nära mål.



Än en gång så försökte Evelina ta sig igenom Vattholmas backlinje men körde fast och hon sparkade i gräset efteråt för hon var så sugen på att få göra ett mål. Jessica spelade en lång boll fram till Ella och de ljusblå kunde lyfta upp. De ljusblå hade nu ett bra passningsspel och Matilda fick bollen tog sig en bit framåt och sköt och Vattholmas målvakt kunde rädda genom att slänga sig i en båge och tippa till hörna. Det kom fler skott och Elviras gick utanför och strax efter så spelades Evelina fram men hennes skott gick över och det var ett bra skott. och man jag undrade när hennes första mål kommer att komma och hon fick en sista chans när Ellenor avancerade och spelade fram henne men skottet kunde målvakten klistra vid marken...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar