lördag 9 april 2016

Vad passar bättre en lördag än att hälsa på grannarna?

En lugn oplanerad lördag så finns det alltid utrymme för lite fotboll och jag hade sett att IFK Västerås F19 skulle träningsspela mot Enskede och mitt intresse väcktes. Har verkligen inte följt IFK men de är mer och mer i ropet så jag kan inte motstå att bekanta mig lite. Vädret var typiskt april så det regnade så jag såg det mesta av matchen från BK30:s vägg där det var lite tak. Blöt det blir jag bara för ett ljusblå lag...

IFK drog igång på en gång men det var till en början lite trångt på plan men hemmalaget kopplade snabbt greppet. De hade ett bra passningsspel och avancerade och Linn Vickeus sköt över. Har inte mycket koll på spelarna men hennes namn känner jag igen och jag hörde hur de ropade "Bra Linn!!!".
De hade en bra fart och hade total kontroll och i den 5:e minuten så kunde de göra 1-0. Enskede kom ingenstans men IFK skapade mera och hade ett skott utanför. De var verkligen starka och snart sköts det ett bra skott som Enskedes målvakt tog hand om. De hade ett härligt övertag och för motståndarna så dröjde det hela till den 13:e minuten innan de fick till sitt första skott mot mål som var så löst att det inte egentligen var.

Spelet grötade ihop sig igen och Enskede fick iväg ett bättre skott som IFK:s målvakt inte hade något problem med. IFK hade fått upp farten och efter ett inspel från högerkanten så sköts det distinkt in 2-0 i den 20:e minuten. Nu lyckades Enskede spela fram sig för första gången men det var en engångsföreteelse för IFK kämpade bra och i den 26:e minuten så kämpade de sig igenom Enskedes försvar och kunde göra 3-0. Enskede var inte lika vassa framåt..

Matchen spelades i tre halvlekar a 30 minuter och i den andra så tog IFK tag i spelet direkt medans Enskedes försök stoppades upp. IFK kändes verkligen stabila och hade ett totalt övertag medans Enskede inte kom någonstans. IFK fick ett friläge men den som sköt fick hela foten under så bollen gick högt, högt över, och strax efter så sköts det utanför. Enskede körde fast i sina försök medans IFK var stabila och imponerade. En Enskede-spelare gjorde ett ryck och fick iväg ett bra skott. IFK visade upp ett bra passningsspel och de fick iväg ett distinkt skott som där Enskedes målvakt trots att hon var en bit ut i straffområdet var bra placerad och kunde stoppa målchansen.

Enskedes bästa målchans i matchen kom på en frispark som sköts i ribban. IFK drog igång ett snabbt anfall med Enskedes målvakt var bra med och kunde klistra bollen vid marken. Med ett par minuter kvar av den andra 30-minuters delen av matchen så placerade IFK in 4-0 med ett lågt skott som hittade sin plats på rätt sida av den bortre stolpen. Sen gick proppen ut och på några minuter så blev det både 5-0 och 6-0.

Tredje delen av matchen startade med lite Enskede-press men IFK kunde kontra och kom fri med målvakten som kunde rädda men i den 65:e minuten så tog de sig lätt igenom och kunde göra 7-0. Det kändes att intensiteten i matchen hade avtagit och Enskede var nu mera med i matchen men så så fick IFK övertag igen och fick iväg ett skott som gick utanför. Enskede kom till ett snabbt anfall men bollen rann ifrån men helt klart var de med mera i matchen. Gästerna fick nu iväg ett skott som IFK:s målvakt fick kasta sig på. Ja, de var verkligen mera med och tog för sig och IFK började att passa runt i backlinjen men så lyfte de upp igen och efter lite trassel i Enskedes straffområde så sköts det utanför.

Spelet böljade mera och IFK var inte lika på hugget men så avancerade någon IFK spelare och kunde distinkt skjuta in 8-0 i den 81:a minuten.. IFK kom till ett snabbt anfall och höll på att ta sig förbi målvakten men situationen avvärjdes i sista stund. När IFK höjde tempot så blev det farligt men skottet gick över Enskedes mål. Innan domaren blåste av matchen så fick IFK iväg ett bra skott som målvakten var tvungen att tippa över mål..