måndag 25 april 2016

Erat amabilis omnino a principio...

Dagens google translator översatta uttryck betyder "det var alla fall en härlig start" för vilken känsla det var när Huge-försvararen nickade in bollen i mål till en härlig ljusblå ledning..

Bilden är tagen av Kristina Åhle´n

Efter första omgångens poängtapp så visade Gustafs äntligen vad skåpet skulle stå genom att slå nykomlingarna Bele Barkarby med 3-0, ett Bele Barkarby som i första omgången slog Tierp med 1-0 så de hade haft en bra start tills de mötte sina övermän. Det dröjde hela till den 55:e minuten innan Gustafs tog ledningen med 1-0 genom Sofia Lagerström men då gick proppen ur och minuten senare så gör Lovisa Gustafsson, målskytten från förra veckan med förflutet i Avesta/Skogsbo som fått en drömstart i sin ny klubb 2-0. 3-0 gör Sofia i den 72:a minuten...

Läs vad Dalademokraten skriver om den matchen:

Bilden är tagen från Dalademokraten

Det lossande även för Brommapojkarna som gick mållösa ur första omgången då de spelade 0-0 mot Ljusdal för nykomlingarna Ornäs som de ljusblå besegrade i första omgången föll med 4-0 och även här dröjde det in i andra halvlek innan första målet kom då Sofia Albertsson gjorde 1-0 i den 47:e minuten och tio minuter senare så gör Sigrid Persson 2-0. 3-0 kommer genom ett självmål i den 60:e minuten och slutresultatet 4-0 fastställs av Sanna Norlander

Bilden är tagen från Brommapojkarnas hemsida

I matchen mellan Tierp och Djursholm så var det bortalaget som tog ledningen i den 28:e minuten genom Viktorija Budryte men i den andra halvleken så kvitterar Tierp genom Hanna Sjöström i den 68:e minuten och alla tre poängen bärgar Ashley Clark när hon gör 2-1 i den 87:e minuten

Om den läser din bäst på Tierps hemsida där också bilden är tagen från:

Det var mycket målskytte i andra halvlek för även när Rimbo tog emot Gamla Uppsala så var det då bollarna trillade in och det dröjde till den 71:a minuten innan Sofia Fors gav bortalaget ledningen med 1-0 och i den 87:e så fastställer hon slutresultatet till 2-0. När jag läser Rimbos referat så ser jag att båda målen kom på straffar..

Den matchen läses bäst på Rimbos hemsida:

Och förstås på Gamla Uppsalas:

Bilden är tagen av Thomas Wennblom och är från Rimbos Facebooksida

Det fortsätter att gå lite trögt för det forna Elit-ettanlaget Bollstanäs men i helgen fick de i alla fall med sig en poäng genom att spela 2-2 mot nykomlingarna Ljusdal som spelade sin andra oavgjorda match då de spelade 0-0 mot BP i första omgången. I den här matchen så var det Ljusdal som tog ledningen på bortaplan redan i den 3:e minuten då Karin Weinacht sätter 1-0 för gästerna och i den 29:e minuten så gör Ellika Persson 2-0, men innan halvleken är över så vaknar hemmalaget målmässigt och Malin Engdahl reducerar i den 45:e matchminuten för att sen kvittera i den andra halvleken på straff i den 57:e minuten..

Läs om matchen på Hela Helsningland:

Vi slänger in ett reportage från förra veckan om en av Ljusdals spelare:

Bilden är tagen från en kommentar på Bollstanäs Facebooksida och är tagen av Bror Rosenback och föreställer situationen där det blev straff..

Trycker du på läs mer så kan du se ett referat som är saxat från Ljusdals Facebooksida:

1 krigarpoäng för LIF Dam
Under söndagen spelade Ljusdals IF:s dam sin bortapremiär i division 1 norra Svealand och det slutade med 1 krigarpoäng efter 2-2 mot Bollstanäs SK.
LIF dam inledde dock matchen på bästa sätt och skapade tre klockrena målchanser under de första 5 minuterna, och en av dessa ledde också fram till 0-1 målet av Karin Weinacht som höll sig framme vid bortre stolpen. Nyförvärvet Weinachts mål var lagets första för säsongen och kom till efter ett annat nyförvärv Victoria Forss slitit sig loss på högerkanten och serverat ett lågt inlägg.
Efter ledningsmålet tog dock Bollstanäs över spelet rejält och tvingade Ljusdal att spela mycket försvarsspel. Målvakten Linnea Jonsson stod också för några svettiga parader innan Ljusdal i matchminut 28 kunde göra 0-2. Återigen var den snabbe Forss som slet sig sig loss på kanten och hennes inspel letade sig till sist fram till Ellika Persson som säkert satte bollen. Bollstanäs fortsatte dock att anfalla och i första halvlekens sista spelminut kom också det viktiga reduceringen efter en tilltrasslad situation genom Madeleine Berghult.
Andra halvlek blev till en början lik den första, Bollstanäs pressade på och LIF dam försvarade sig desperat och bra, men i minut 58 så flöjtade domaren för en solklar straff. Malin Engdahl placerade också straffen säkert bakom målvakten och 2-2 var ett faktum. Efter det hade man kanske väntar sig att Bollstanäs skulle trumma på, men ljusdalstjejerna lyckades lugna ner det en hel del efter kvitteringen och med dryga 10 minuter kvar så nickade Frida Pickles bollen i ribban efter en hörna. Men när domaren blåste av matchen över ett kylslaget(till och med hagel)
Bollstanäs IP så hade Ljusdal fått med sig sin andra poäng i serien.
Spelmässigt blev det en kämpainsats och mycket försvarsspel och laget kan ta med sig 2-2 resultatet och vara riktigt nöjda med det och definitivt känna sig hoppfulla inför framtiden i division 1.
Text: Mikael Svärd