lördag 23 april 2016

Spännande...

De ljusblå är stärkta av förra helgens seger över Ornäs för jag kan inte tänka mig annat för hur hade det känts att möta ett etablerat division ett lag om de hade förlorat mot en nykomling? Men nu gjorde de inte det så det kan gå in i matchen mot Huge med en annan känsla men till skillnad mot den första matchen så är de underdogs vilket är ovant för dem så de senaste åren så har det varit en av seriens alfahannar för kom ihåg utklassningen första matchen förra året av Lillån..

Huge imponerade på mig genom att få 1-1 mot Gustafs hemma på Gavle-vallen, eller hemma och hemma för Kastvallen är deras arena men jag misstänker att den inte var spelbar så att det fick bli en match på konstgräs. Huge tog ledningen i den 45 minuten genom Felicia Sandin men tio minuter senare så kvitterar Gustafs genom Lovisa Gustafsson som de ljusblå mötte förra säsongen då hon spelade i Avesta.
Huge har matchtränat nu i veckan genom att i den absolut första matchen i Svenska cupen besegra Vaksala som de förra året hade som seriekollegor men som trillade ut med 2-1 efter att Huge gjort 1-0 i den 49:e minuten genom Evelina Modin och tre minuter senare så drog de ifrån till 2-0 genom Hanna Lindqvist, men i den första övertidsminuten så reducerar Vaksala genom Paulina Löf..

Mål i den 45:e mot Gustafs och det första målet mot Vaksala i den 49:e så det dröjde lite innan målen kom men när de kom så ledde det till poäng respektive seger..

Jag känner verkligen spänningen och utmaningen..

PS. Ska du på matchen så tänk på att det kan vara svårt med parkering på grund av match mellan Sverige och Ryssland i ishockey, hundutställning, loppis och allt detta på Rocklundaområdet DS.