lördag 30 april 2016

1 poäng som kändes som 1,75...


Så var man hemma från Barkarby och gjort i ordning lite blogglunch i form av makaroner och en burk makrill i tomatsås då det behövdes bli något som gick fort att göra för att skriva om denna viktiga match.
Tankarna nu innan jag börjar att skriva om den här matchen handlar om att Bele Barkarby måste ha varit bättre mot Gustafs än mot de ljusblå. Är de bättre på att kontra än att vara det spelförande laget? Visst var det lite giftigt framåt men jag såg inget av det jag såg skymta i referatet från matchen mot Gustafs. Viktoria Lindström som hyllades efter den matchen togs effektivt ganska bra bort av det ljusblå försvaret.
En skön känsla som jag har var den att Alina Hede´n bevisade varför hon blev veckans GIF-lirare förra veckan, men tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:



Efter avspark så kämpades det vem som skulle ta greppet om matchen och det var hemmalaget Bele Barkarby som gick segrande ur den striden och de tryckte på i det ljusblå straffområdet och kom till ett par inlägg. Före de ljusblå så väggspelade Elvira Gustafsson med Lovisa Byman och kom till inlägg. De ljusblå höll boll och kom till lite press när BB hade bollen så pressande de på bollhållaren. BB gjorde ett inspel som resulterade i en resultatlös hörna. Hemmalaget var offensiva men även de ljus blå hade igång lite passningsspel och kom till anfall där bollen lades ut till Alina som lade in ett inlägg och snart måttade någon annan ljusblå spelare ett inlägg innan BB kom till en snabb omställning som stoppades upp av Matilda Åhel´n. Det var lätt för BB att komma framåt och de fick iväg ett skott som gick utanför.



De ljusblå försökte att få ingång ett anfall med BB vände och fick med sig en hörna som gick direkt i mål vid första stolpen i den 7:e minuten till en 1-0 ledning. De ljusblå kom till ett anfall efteråt som rann ut då bollen nådde målvakten istället för att fångas upp. De ljusblå började att hålla boll högre upp och få igång sitt passningsspel och ett långboll nådde fram till Elvira i straffområdet men hon var offside och direkt på detta så kom BB till ett snabbt anfall där det även där sprangs offside. Alina avancerade på högerkanten och Josefine Dahlin fick jaga boll. De försökte få tag i matchen och fick iväg ett skott utifrån som BB:s målvakt Olivia Waller tog hand om. Matchen var nu jämnare för att de ljusblå hade höjt sig men BB var giftiga fick till ett inspel/skott efter att ha avancerat snabbt på högerkanten.



Nu fick fick de ljusblå en jättebra chans att kvittera då Izabell Lundqvist testade ett skott som tog i ribban och studsade ut till en fristående Lovisa som fick för mycket fot under boll och sköt högt över. Det kändes att de gällde att få undan bollen när BB anföll för de var vassa och tunga framåt för de var ett lag som man inte kunde ge lillfingret. De ljusblå fick en frispark och kunde lyfta upp laget igen men det hela rann ut i sanden. BB fick iväg ett skott som det var bra tryck i men lite skruv i som gick strax utanför det ljusblå målet. För de ljusblå gällde de att komma framåt och lyfta upp laget vilket var en utmaning men de tog yards så att säga och kom högre upp i plan. De ljusblå fick en frispark som ledde till en omställning för BB som tack ock lov avslutades av en offside-avblåsning.



Elin Gunnarsson tog sig fram på högerkanten och fick iväg ett skott från sidan som tog i ribban och de ljusblå fortsatte att anfalla och denna gång var det Alina som tog sig fram på vänsterkanten och kom till ett inlägg som slogs undan men de ljusblå försökte att hålla greppet. Josefine försökte att ställa om snabbt med stoppades upp. Kände mig nöjd med den ljusblå backlinjen som var skärpta för det behövdes när BB kom till anfall. De ljusblå försökte att lägga fram en lång boll med BB:s backlinje var med. De ljusblå var nu aggressivare och Elvira väggspelade med Elin och kom till ett skott som gick utanför. De höll upp spelet och hade tryck på bollhållaren när BB hade bollen. Det var snabbare spel på plan.



Elvira lade fram bollen till Elin som fick med sig ett inkast så att laget kunde flytta upp. Det ljusblå passningsspelet var snabbare och en långboll lades fram mot Lovisa med Olivia i BB-målet tog hand om bollen. BB kom till ett snabbt anfall som stoppades upp av en mycket säker Jessica Leander men hemmalaget fick med sig ett inkast som efter kamp i straffområdet ledde fram till en hörna på vilket de blev lite rörigt i det ljusblå straffområdet innan de fick undan bollen. BB fick en frispark i bra läge som sköts högt över det ljusblå målet. Felicia Jingmyr Steiner var verkligen resolut i sitt försvarssspel och det behövdes. BB sökte skott läge men skottet tog i backlinjen och ännu en hörna skapades där bollen gick ut men det gjorde även Wilma Reinitz Lundberg i det ljusblå målet och hon blockerade skottet med sin kropp.



De ljusblå kom i en attack på högerkanten genom Elvira och hela laget visade en bra inställning. En boll lades fram i plan och Lovisa och Elin tryckte på framåt. BB kom till ett inspel som Wilma tog hand om och i det ljusblå anfallet som följde som Alina till en mycket bra attack på sin vänsterkant och Elin kom till ett skott som Olivia tog hand om. BB lade in en långboll i det ljusblå straffområdet men Wilma var bra med ute i straffområdet. Elin spelade fram till Izabell som kom till ett skott framifrån lite utifrån plan. Det var en fin inställning och Elvira stångades med BB-spelare och Felicia vann boll. De var verkligen med i matchen och den hade nu vägt över åt det ljusblå hållet. Alina kom till ett inlägg som BB kunde slå undan. Det var roligt att se att de ljusblå kunde spela sitt spel men även att det snart var en ny halvlek så att Wilma inte behöver oroa sig för de luriga motvinden..



I andra halvlek så satte de ljusblå full fart från början men i ett BB-anfall som ledde fram till ett inspel så skapades det en hörna som Elvira nickade bort. BB fick med sig en frispark efter en knuff och på högerkantsanfallet som följde såg Victoria runda sin back på utsidan och få iväg ett skott nere från kortlinjen som Wilma kunde ta hand om. Alina avancerade och kom till inlägg och bollen nådde Josefine som också hon måttade ett inlägg som en trängd Olivia i BB-målet kunde ta hand om. Spelet var snabbare från båda håll och BB kom till ett inspel som de ljusblå rensade ut i plan men som hamnade hos en spelare i hemmalaget som fick iväg ett tungt skott över det målet. BB:s Sandra Jansson avancerade och togs sig förbi Wilma som hade tagit sig ut i straffområdet men hon kom lite u vinkel så skottet gick utanför men det var inget läge där det var omöjligt att det skulle ha kunnat bli mål.



Izabell avancerade några steg och sökte Lovisa med en boll och strax efter så fick de ljusblå till ett bra inlägg som slogs undan. BB fick frispark som de lade ner mot det ljusblå straffområdet men även denna kunde slås undan. De ljusblå var verkligen på med Matilda togs tufft och en BB-spelare fick ett gult kort. Ja, de ljusblå var på framåt och någon testade ett långskott som Olivia kunde ta hand om och ett ännu bättre läge fick Elin som fick till ett skott efter ett inspel där Olivia lämnade en retur men Elins skott på detta gick utanför. Det var ett mycket bra läge för en kvittering. De ljusblå tog för sig mera och det syntes i närkamperna. En BB-spelare fick ett gult kort för snack. BB fick till ett inlägg som Wilma säkert kunde plocka och strax efter så sattes hon på nya prov efter att ha lämnat en retur men hon revanscherade sig med en riktig TV-räddning.



Nu byttes Matilda ut med en skada Linnea Söderberg kom in på plan. BB kom till ett lamt inlägg men det var lite tur att det var lamt för rensningen var lika lam. Elvira spelade fram Lovisa som i stridens hetta fick en frispark mot sig. BB kunde komma till ett anfall där en ljusblå försvarare knuffades ner och i andraläget så fick de iväg ett skott. Nu byttes Linnea Hedström ut till förmån för Ella Grönros. Matchen kändes nu ganska öppen men de ljusblå försökte ta tag i den och drog upp tempot. BB kom till ett skott som en av deras egna spelare råkade bromsa upp så att Wilma kunde ta hand om den. De ljusblå kom till ett snabbt anfall och de kunde lyfta upp laget igen med BB kunde vända igen och gå till anfall men en kämpades Jessica stoppade upp detta.



Elvira tog tag i ett anfall och bollen hamnade så småning om hos Elin som snyggt kunde slå in en kvittering i den 70:e minuten där jag inte riktigt vet om det var tänkt som ett inlägg eller som ett skott men snyggt var det i alla fall och då menar jag mycket snyggt. De ljusblå var på och anföll på högerkanten och ett inspel sökte Josefine men Olivia kunde ta hand om bollen. De ljusblå hade verkligen energi men BB var fortsatt farliga som när Victoria spelade bak bollen i den högra delen av straffområdet och någon medspelare kom till skott. Hemmalaget hade höjt tempot och en en gång så spelades det bak i straffområdet på exakt samma sätt och det kom till skott. En BB-spelare vände snyggt bort den ljusblå försvarare på vänsterkanten och kom till ett skott som tog i burgaveln. Hemmalaget höll på att ta sig igenom den ljusblå backlinjen bollen kunde slås undan men snart var de igång igen och kom till en kontring där de jagade boll men den kunde Wilma ta hand om.



De ljusblå fick en frispark och kunde lyfta upp men BB tog tillbaka bollen och het som hon var på gröten så kapade Elin en BB-spelare och fick ett gult kort. BB kom till ett anfall men de ljusblå kunde slå undan men hemmalaget fortsatte att trycka på men de ljusblå kunde stå emot och det skapades ännu en hörna vilken letade sig ut till en BB-spelare som sköt över. De ljusblå försökte dra igång ett anfalla men BB kunde vända och avancera och de fick iväg ett bra skott som Wilma kunde ta hand om. Elvira tog sig framåt i plan och Darja Andersson som kommit in i andra halvlek syntes jaga boll. Hon var full av energi och satsade rejält. De ljusblå kunde bita sig fast på BB:s planhalva och rollerna var nu ombytta,men hemmalaget kunde till slut komma till ett anfall där skottet täcktes ut till en hörna som slutade i en ny sådan då den nickade över kortlinjen. Tyckte de ljusblå blev bättre och bättre på att försvara sig vid hörnorna. Elin kom till en kontring men hon blev lite för ensam.



Alina kom till ännu ett inlägg och Linnea kom till ett inlägg/skott utifrån. När BB kom till anfall så lyckade det ljusblå försvaret att slå ifrån men BB sökte skott och fick iväg ett som gick strax över målet. BB fortsatte att jaga tre poäng och kom till ett skott från vänster som Wilma kunde ta hand om och de var verkligen på men de ljusblå lyckades att freda sig. Innan domaren blåste av matchen så hade Alina lagt fram en boll i djupet och Linnea gjort en satsning på högerkanten...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar