fredag 15 april 2016

Some call it El Clasico...


Så kickade den igång gurkfotbollssäsongen 2016 med buller och bång med det derby som på Moressport-tiden kallades El Clasico, dvs derbyt mellan BK30 och VIK. Det är alltid roligt att se men det brukar vara lite jämnare men VIK ska ha all heder för sin insats. En rolig bekantskap var BK30:s nyförvärv Lani Smith som redan är en favorit, het och utmanar...
Testade att ta en bild med min kamera men det var för mörkt för min kamera så att bilderna blev suddiga, men då tänkte jag TGFKB, alltså Thank God For Kjell Berggren som har tagit de fina bilderna
Tryck nu på läs mer för att läsa om matchen:


Det var full fart från första stund och det första anfallet var BK30:s. Det blev en tilltrasslad situation i BK straffområde som reddes ut av att det blåstes av. Cassandra Korhonen satte fart framåt men hölls undan. Någon annan som satsade friskt framåt på sin högerkant var BK:s Emma Weber. Det var tufft på plan och jag undrade om matchen skulle bli som träningsmatchen mot Bollstanäs när Rebecca Living blev liggandes men kunde hjälpas av plan och hon var snart inne igen. Sånt där tufft spel känns så onödigt. Ett lite misstag i BK:s backlinje gjorde att VIK fick en gratishörna och strax efter så kunde det bli en bjudning till VIK genom en snål bakåtpassning men istället var det BK30 som kunde rulla in 1-0 i den 7:e genom Lani Smith som presenterade sig för den stora gurkpubliken...



Nu fick Rebecca en smäll till och blev nu liggande igen men denna gång fick hon bäras av plan och efter en liten stund så dök det upp en ambulans. Hoppas inte att BK30 kommer att ha sånt spel denna säsong att de måste ställa en ambulans där för jämnan. Spelmässigt så var BK verkligen på gång och Cassandra kom till ett inlägg som ledde fram till en hörna. Ja, Cassandra var verkligen på hugget. VIK var inte lika vassa framåt. Emma Weber tog sig in i straffområdet och serverade Cassandra en passning men var offiside. BK hade ett stabilt ganska snabbt passningsspel och Emma Salmi kom till ett skott lite utifrån som gick över mål. VIK var inte på samma nivå som BK dör Cassandra gick på skottförsök men hon blev trängd..

Men så lyfte sig VIK och levererade ett långskott som ledde fram till en hörna på vilken bollen dalade in till en kvittering 1-1 i den 20:e minuten och det var Stephanie Parmamio som var i farten. Lani var het för BK men VIK:s Nataly San Juan kom till skott i en snäv vinkel men den gick utanför. VIK skapade mycket mera framåt nu och även försvarsmässigt så hade de höjt sig. De var verkligen mera på framåt och de var mera resoluta i närkamperna. Emma Salmi fick iväg ett skott som gick utanför men VIK hade verkligen lagt i en ny växel. Ellenor Norin utmanade p sin vänsterkant och bollen lyftes in i straffområdet där det var mycket VIK-are. VIK sköt i ribban och BK30:s målvakt Jessica Höglander gjorde en mycket bra räddning.



BK30 kom till inlägg efter en fin kombination men Malin Kuul i VIK-målet kunde plocka ner den. VIK offensiv var verkligen på en helt annan nivå än i början av matchen. Lani nickade fram till en forward som hölls undan. Jennifer Forsman Ekfelt sökte Emma Weber med ett instick men en back kom i mellan och kunde få undan bollen.VIK sökte Amanda Lindvall med en långboll men hon var offside. Jill Tröjbom kom till ett hårt skott som gick strax över VIK:s mål. Jennifer var tuff och VIK fick med sig en frispark. Cassandra spelade ut till Jill som kom löpande och det skapades en hörna som gick tätt framför mål och Malin fick tippa och på den som följde så nickade Jill utanför. VIK:s backlinje var bra med på BK:s framstötar och när Emma Weber kom till en attack så togs hon undan..

Cassandra höll på att komma fri men hon avväpnades av en VIK-försvarare. Nu var det VIK som fick en chans när ett inlägg nådde Amanda men hon tog lite för lång tid på sig så det rann ut i sanden men så skapades det en andravåg där Maria Fjellman nickade fram bollen till Amanda. VIK kom till ett nytt anfall som körde fast och när BK hade bollen så var de på som iglar. VIK lyckades skapa tryck i BK:s straffområde men så kom BK till ett anfall där Jennifer kunde ta något steg och komma till ett skott som gick över. VIK kom till ett anfall där det måttades ett inlägg från höger som slogs undan. VIK hade ett bra försvarsspel men spelet blev nu lite av karaktären fram och tillbaka innan VIK kom till ett anfall där det skapade en hörna som Jessica boxade ut..



Andra halvlek började med att det var mycket spel på mitten av plan innan Cassandra kunde utmana och någon i BK kom till skott och på returen som följde så gjorde Lani 2-1 med ett stenhårt skott i den 47:e minuten. Emma Salmi spelade ut till Jill som kom till ett skott som Malin tog hand om. Cassandra snodde boll och BK kom till en kontring med VIK kunde slå undan till inkast på vilken det slogs in ett inlägg.. Jennifer kom till ett skott som gick strax utanför innan VIK kunde kontra på vänsterkanten och det skapades en hörna. VIK var på hugget men BK fick en hörna som gick strax utanför målet och det skapades en ny som slogs undan.VIK var på men ett motlägg som gick i en bäge höll på att skapa en BK-kontring men Malin i målet kunde lägga vantarna på bollen.

Tyckte att VIK stod emot bra och framåt utmanade Julia Lind och kom till skott. Lani drog igång ett snabbt BK-anfall och fick tillbaka bollen men hennes skott gick utanför. BK anföll och högg och det skapades en hörna. Lani var verkligen het och BK  hade ett rörligt anfallsspel men VIK var bra med. En boll studsade upp på en försvarande VIK-spelare och BK fick en frispark i bra läge som Jennifer sköt utanför. Emma Weber utmanade på högerkanten och kom till ett inlägg där någon BK-spelare fick till en hård nick från nära håll men där Malin i VIK-målet kunde freda målet men en riktigt bra räddning. Tänkte flera gånger under matchen på hur bra hon är. En lång passning nådde Emma Weber som kunde komma till ett inspel där en BK.spelare kunde få till ett bra lågt skott...



Cassandra var het och Jill utmanade på högerkanten men back kunde få undan bollen. BK fick nu en hörna som Jennifer nickade och det syntes som om den skulle gå ut men någon BK-spelare kunde lyfta in den mot mitten av straffområdet där Lani stenhårt kunde kruta i stolpen. Emma Salmi sköt ett skott utifrån sidlinjen som gick utanför. VIK fick nu ett inkast som skapade ett inlägg som tog i ribban. Lani utamande och passade Jill men VIK kunde slå ut till ännu en hörna. BK fick en till hörna som Malin hade svårt att hålla och kom lite på avväg så att det höll på att bli mål men en back kunde få undan bollen på mållinjen. Jill utmanade på högerkanten och spelade in bollen till Lani som fick till ett bra skott som Malin kunde ta hand om..

Maria Rodriguez spelade ut till Lani som försökte ta sig in i straffområdet men en back kunde slå undan bollen. BK kom till ett snabbt anfall där Cassandra kom till ett skott som Malin kunde ta hand om. VIK hade ett bra försvarsspel mot en BK som hade ett ganska snabbt spel. VIK kom inte upp på plan men sida anfall utan fastnade vid mittlinjen. Nu fick BK en straff när Cassandra föll i straffområdet och Hanna Claesson kunde göra 3-1 på straff i den 80:e minuten. Strax efter så kom Jennifer till ett skott som gick utanför. BK fick nu en frispark som gick i en båge strax utanför. Hanna kom till ett inlägg men BK körde fast i VIK försvaret. VIK kom till ett anfall som slutade i ett inspel. Deras anfall togs bort och BK kunde fortsätta att anfall där Cassandra men hon togs undan och skottet kunde Malin ta hand om. VIK slog nu undan BK:s anfall men deras egna anfall var uddlösa och Maria kunde ta hand om bollen ock starta ett nytt BK-anfall strax innan domaren blåste av matchen..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar